Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν παρίσταται στη Συνάντηση Κορυφής υπό τον Ομπάμα λόγω Σκοπίων ο Τσίπρας



UN


Νέο διορθωμένο πρόγραμμα απέστειλε το Μέγαρο Μαξίμου για το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Αμερική με τη συμμετοχή του στη Συνάντηση Κορυφής υπό την προεδρία του Μπάρακ Ομπάμα για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού να απουσιάζει και να αντικαθίσταται τελικώς από συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ειδικότερα, ήδη από νωρίς το πρωί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, ένταση είχε καταγραφεί με αφορμή το Σκοπιανό ανάμεσα σε Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνάντησης Κορυφής - η οποία και θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ - να μην παρευρεθεί σε αυτή καθώς θα συμμετέχουν τα Σκόπια με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Άγνωστο παραμένει γιατί ο πρωθυπουργός αποφάσισε την τελευταία στιγμή να αλλάξει το επίσημο πρόγραμμα, ενώ η ελληνική πλευρά γνώριζε από πριν τις ιδιαίτερες λεπτομέρεις της εν λόγω συνάντησης.
Ήδη η ελληνική πλευρά φέρεται να είχε καταθέσει αίτημα να συμμετάσχουν τα Σκόπια αλλά με την προσωρινή τους ονομασία, FYROM, με την αμερικανική πλευρά όμως να αρνείται ευθέως. Η τελευταία εξέλιξη θέλει ο κ. Τσίπρας να επιλέγει να μην παραστεί τελικά τόσο για το ζήτημα της ονομασίας όσο και εξαιτίας της παρουσίας του κ. Νίκολα Γκρούεφσκι στη συνάντηση εναντίον του εξτρεμισμού.
Στο νέο διορθωμένο πρόγραμμα ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί τελικώς σήμερα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση και με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο Ευ. Βενιζέλος ήταν υπουργός Εξωτερικών είχε αρνηθεί επίσης να παραστεί σε αντίστοιχη συνάντηση ενώ είχε αποστείλει και επιστολή διαμαρτυρίας στον αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου