Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Ετοιμοι να συνεργαστούμε με τον Τσίπρα - Την Κυριακή στη Νέα Υόρκη

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2015

Ετοιμη να συνεργαστεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο «Εθνος».

ΗΠΑ: Ετοιμοι να συνεργαστούμε με τον Τσίπρα - Την Κυριακή στη Νέα Υόρκη
Ο αξιωματούχος δήλωσε συγκεκριμένα ότι «συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη του στις χθεσινές εκλογές, και υπομονούμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση».
«Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την κυβέρνηση της για τα διμερή και περιφερειακά θέματα», σημείωσε ο ίδιος.
«Καθώς η νέα κυβέρνηση ξεκινά τις εργασίες της, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και τις διεθνείς προσπάθειες για την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ ήταν, και παραμένει, ότι η Ελλάδα πρέπει να εξέλθει από την παρατεταμένη οικονομική κρίση ισχυρότερη και να διαδραματίσει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή», κατέληξε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Η δηλωση χαρακτηρίζεται από διπλωματικούς κύκλους θετική για τον Ελληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του, από τον οποίο όμως ζητείται η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ώστε να εξέλθει η χώρα από την κρίση που την μαστίζει, από το φθινόπωρο του 2009, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Ελλάδας ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Σημειώνεται ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός «ετοιμάζει βαλίτσες» για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς την Κυριακή θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Μάλιστα, στο περιθώριο της δεξίωσης προς τους ξένους ηγέτες θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες τετ α τετ με τον πρόεδρο Ομπάμα.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου