Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Η VW παραποιούσε τις τιμές ρύπων - Απειλείται με πρόστιμο-μαμούθ $ 18 δισ.

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2015

Οι εκπρόσωποι του γερμανικού ομίλου παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούσαν λογισμικό για την παραπλάνηση των αμερικανικών αρχών ενώ στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Martin Winterkorn, επικεφαλής του ομίλου VW, αναφέρει: «Θέλω να εκφράσω τη βαθιά λύπη μου που προδώσαμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας και του κοινού».Πηγή: (RΕUΤΕRS)
ΗΠΑ: Η VW παραποιούσε τις τιμές ρύπων - Απειλείται με πρόστιμο-μαμούθ $ 18 δισ.
Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) στις ΗΠΑ εγκάλεσε τον όμιλο VW για την χρήση λογισμικού με σκοπό την παραποίηση των εκπομπών ρύπων σε αυτοκίνητα VW και Audi που εξοπλίζονται με τετρακύλινδρους diesel κινητήρες 2,0 λίτρων και την παραπλάνηση των αρμόδιων αρχών προκειμένου να πάρουν έγκριση τύπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της EPA το παραπάνω λογισμικό χρησιμοποιήθηκε σε 482.000 VW Beetle, Golf, Jetta και Audi A3 μοντέλα των ετών 2009-2015 και σε VW Passat (μοντέλο 2014 και 2015) με δίλιτρους TDI.

Οπως διευκρινίζει η EPA το συγκεκριμένο λογισμικό επέτρεπε τον περιορισμό των εκπομπών οξειδίου του αζώτου όταν τα αυτοκίνητα βρίσκονταν για έλεγχο στο εργαστήριο ούτως ώστε να συμβαδίζουν «εύκολα» με τις αμερικανικές προδιαγραφές, όταν σε πραγματικές συνθήκες τα επίπεδα οξειδίου του αζώτου ήταν από 10 έως 40 φορές παραπάνω από το μέγιστο επιτρεπτό όριο που έχουν θέσει οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές και κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Οι εκπρόσωποι του γερμανικού ομίλου παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποίησαν το παραπάνω λογισμικό στις αμερικανικές αρχές ενώ στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα, ο Martin Winterkorn επικεφαλής του ομίλου VW, αναφέρει: «Θέλω να εκφράσω τη βαθιά λύπη μου που προδώσαμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας και του κοινού», προαναγγέλλοντας εσωτερική έρευνα στον όμιλο και προσθέτοντας ότι: «θα πράξουμε τα απαραίτητα προκειμένου να αναστρέψουμε τη ζημιά που προκλήθηκε».

Με δεδομένο ότι πρόκειται για περίπου 482.000 αυτοκίνητα και ότι η αμερικανική νομοθεσία προβλέπει πρόστιμο 37.500 δολαρίων για κάθε αυτοκίνητο, ο όμιλος VW είναι, πλέον, αντιμέτωπος με πρόστιμο μαμούθ 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά και με το ενδεχόμενο η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος να «μπλοκάρει» την έγκριση τύπου για τα αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με δίλιτρο TDI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου