Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που το απόγευμα θα εξασθενήσουν, προβλέπονται την Κυριακή για Μακεδονία, Θεσσαλία και Σποράδες, σύμφωνα με την Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι άστατος, με νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά, τις απογευματινές ώρες.
  • Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Μέχρι στιγμής επισήμως έχει υποβάλλει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τη Δευτέρα θα ανακοινώσει την τελική του απόφαση ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
  • Προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε λεωφόρους και οδούς στο κέντρο της Αθήνας τίθενται σε ισχύ αύριο, Κυριακή, λόγω του 7ου αγώνα δρόμου και περιπάτου «Greece Race for the Cure».
  • Βροχές και καταιγίδες σαρώνουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε όλα τα ηπειρωτικά εκτός Θράκης, καθώς και στα δυτικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Κυριακής.
  • Κρησφύγετο του Γιώργου Πετρακάκου στην Αττική αναζητούν οι Αρχές, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα ευρήματα από την γιάφκα στο Βόλο. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κρησφύγετο αυτό μπορεί να έχει ενοικιαστεί με ονόματα, τα οποία αναγράφονται στις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στο σπίτι του Βόλου.

Κόσμος

  • Ενώ το σκάνδαλο Volkswagen επεκτείνεται και απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα, η βρετανική εφημερίδα Observer αποκάλυψε ότι η βρετανική κυβέρνηση επιχείρησε να μπλοκάρει ευρωπαϊκή νομοθεσία που θα ανάγκαζε τα κράτη-μέλη να πραγματοποιούν αυστηρότερους ελέγχους καυσαερίων σε οχήματα.
  • Το ζήτημα της επιλογής του επόμενου Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ συζητούν τα κράτη που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού. Πολλές χώρες εκτιμούν ότι έχει έρθει η στιγμή στην κεφαλή του ΟΗΕ να βρεθεί μία γυναίκα, η πρώτη γυναίκα ΓΓ του Οργανισμού. Αλλαγές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά η γερμανίδα καγκελάριος.
  • Το Ιράν υπέγραψε συμβόλαια αξίας 21 δισεκ. δολαρίων για την αγορά δορυφορικού εξοπλισμού και αεροσκαφών από τη Ρωσία, ανέφερε σήμερα σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο Μανουσέρ Μαντεγί, διευθυντής του Οργανισμού Αεροπορικών Βιομηχανιών του Ιράν.
  • Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι άφησε το Σάββατο ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόοδο όσον αφορά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, πριν τη συνάντησή του με τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Δυτικοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι ο Κέρι επιθυμεί να αναλάβει διεθνή πρωτοβουλία, προκειμένου να βρεθεί λύση στη συριακή σύρραξη.
  • Ένα νέο κεφάλαιο στην υπόθεση της ανεξαρτησίας της Καταλονίας ανοίγει την Κυριακή, όταν περίπου 5,5 εκατομμύρια πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας τοπικής κυβέρνησης. Ένας ακόμα «πονοκέφαλος» για τον Ραχόι που έχει μπροστά του εκλογές, αλλά και για την ΕΕ, που ήδη έστειλε μηνύματα.

Οικονομία

  • Μέσα στον Οκτώβριο έρχεται το πρώτο κύμα φόρων που θα πλήξει αγρότες, νησιώτες και ιδιοκτήτες με εισοδήματα από ενοίκια. Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές προετοιμάζει τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα που θα γίνουν σε βάθος τριετίας, αλλά και το νομοσχέδιο που θα συνοδεύσει τον νέο προϋπολογισμό του 2016 στη Βουλή.
  • Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης θα καταβάλει δόσεις του δανείου μόνον υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM, Ρολφ Στράουτς. Πρόσθεσε ότι ο ESM θα μετάσχει με λιγότερα από 86 δισ. ευρώ στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς -όπως είπε- είναι πιθανόν το ΔΝΤ να εμπλακεί και αυτό στην χρηματοδότηση. Για την περίπτωση Grexit είπε πως όλα είναι σαφή: «η δανειακή σύμβαση μας με την Ελλάδα προβλέπει των επιστροφή των χρημάτων σε ευρώ».
  • Περαιτέρω μείωση σημείωσαν οι χορηγήσεις των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η χρηματοδότηση προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα μειώθηκε σε ετήσια βάση τον Αύγουστο κατά 1,6% έναντι μείωσης 1,5% που είχε καταγράψει τον προηγούμενο μήνα.

Αθλητισμός

  • ΚΑΛΛΟΝΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 5-1
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 5-1
  • ΗΡΑΚΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ 1-1
  • Η Νάπολι επικράτησε με 2-1 της Γουβέντους στην έδρα της στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του Campionato και την προσπέρασε στη βαθμολογία ανεβαίνοντας στην 8η θέση, με τους πρωταθλητές να μένουν στην 13η με μόλις 5 βαθμούς! Μόλις την περασμένη Τετάρτη, το δικό του αυτογκόλ υποχρέωσε τη Ρόμα στην πρώτη φετινή ήττα της στο Campionato, 2-1 από τη Σαμπντόρια. Ο Κώστας Μανωλάς φαίνεται ότι το έφερε... βαρέως και έσπευσε να εξιλεωθεί στο αποψινό ματς με την Κάρπι, ανοίγοντας το σκορ στην άνετη επικράτηση των «τζιαλορόσι» με 5-1.
  • Άσχημα ήταν τα μαντάτα για τους φίλους της Μπαρτσελόνα αναφορικά με τον τραυματισμό του Λιονέλ Μέσι στο παιχνίδι με τη Λας Πάλμας (2-1). Ο Αργεντινός σούπερ-σταρέχει υποστεί ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου και θα μείνει εκτός αγώνων για 7-8 εβδομάδες! Δεύτερο απροσδόκητο «στραβοπάτημα» για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ισπανικό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» απέναντι στη Μάλαγα. Στην κορυφή φιγουράρει η εκπληκτική Βιγιαρεάλ. Η ομάδα του Μαρσελίνο νίκησε στο «Μαδριγάλ» 1-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης, χάρη σε γκολ του Λεό Μπαπτιστάο (που ανήκει στους «ροχιμπλάνκος») στο 14΄, σημείωσε την πέμπτη διαδοχική νίκη της και έφτασε τους 16 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη Μπαρτσελόνα, δύο από τη Ρεάλ και τέσσερις από τη σημερινή της αντίπαλο. Στο φινάλε νίκη της Σεβίλης.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου