Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Αντιφασιστικό συλλαλητήριο και πορεία από την πλατεία Ομονοίας προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα, με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
  • Έκκληση προς τις ελληνικές Αρχές για την έγκαιρη ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που καθυστερούν, τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας, απηύθυνε η ομάδα των ευρωβουλευτών, που επισκέφθηκε τη χώρα, στο πλαίσιο αποστολής που οργάνωσε η Επιτροπή Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Καμπανάκι» για έργα όπως το Κτηματολόγιο, τη λίμνη Κάρλα, το μετρό Θεσσαλονίκης και τον αυτοκινητόδρομο Ε65.
  • Για το πρώτο επίσημο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες αναχωρεί το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας για να λάβει μέρος στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά επαφών, ενώ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης αναμένεται να έχει ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ.Ομπάμα και τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Πούτιν συνεχάρη τον έλληνα πρωθυπουργό για την επανεκλογή του, ενώ συζήτησαν την προοπτική της περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ζητήματα που αφορούν την επικείμενη σύγκληση της μεικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, καθώς και περιφερειακές εξελίξεις κυρίως όσον αφορά το ζήτημα των προσφυγικών ροών.
  • Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη, λόγω της κακοκαιρίας, που είχε αφήσει χωρίς ρεύμα για περίπου τέσσερις ώρες τα δύο νησιά του Ιονίου. Η δυνατή καταιγίδα προκάλεσε βιβλικές καταστροφές στη νότια Κέρκυρα. Στο νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου περισσότεροι από πέντε τάφοι άνοιξαν και μετατοπίστηκαν με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντικρίσουν ένα μακάβριο θέαμα.

Κόσμος

  • Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι το 30% των προσώπων που δηλώνουν ότι έχουν τη συριακή καταγωγή όταν καταγράφονται, ώστε να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εξασφαλίσουν το καθεστώς του πρόσφυγα στη χώρα αυτή, στην πραγματικότητα δεν είναι από τη Συρία, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.
  • Ένα νέο κεφάλαιο στην υπόθεση της ανεξαρτησίας της Καταλονίας ανοίγει την Κυριακή, όταν περίπου 5,5 εκατομμύρια πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας τοπικής κυβέρνησης. Ένας ακόμα «πονοκέφαλος» για τον Ραχόι που έχει μπροστά του εκλογές, αλλά και για την ΕΕ, που ήδη έστειλε μηνύματα.
  • Σαουδάραβας πρίγκιπας συνελήφθη εντός της εβδομάδας στο Λος Άντζελες αφότου γυναίκα αιμόφυρτη προσπαθούσε ουρλιάζοντας να σκαρφαλώσει σε τοίχο δύο μέτρων σε πολυτελές μέγαρο κοντά στο Μπέβερλι Χιλς. Ο 29χρονος Μαγίντ Αμπντουλαζίζ αλ-Σαούντ τέθηκε υπό κράτηση με την υποψία ότι επιχείρησε να αναγκάσει την γυναίκα σε στοματικό σεξ.
  • Διαστάσεις χιονοστιβάδας προσλαμβάνει σκάνδαλο Dieselgate της Volkswagen με ολοένα και πιο εμφανή τον αντίκτυπο για τον κολοσσό της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Ελβετία αναστέλλει τις πωλήσεις των «ύποπτων» μοντέλων -απόφαση που αφορά περίπου 180.000 οχήματα Audi, Seat, Skoda και Volkswagen που κατασκευάστηκαν από το 2009 μέχρι το 2014. Ταυτόχρονα, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ «κόβουν» στην VW την άδεια πώλησης των νέων οχημάτων της με κινητήρα ντίζελ στη χώρα.
  • Τη συνεργασία Ουάσινγκτον - Πεκίνου για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας, ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

Οικονομία

  • Την ανάγκη εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση της διαφθοράς επισημαίνει ο ΣΕΒ και σε συνεργασία με το TEDx Academy, καταθέτει στο τραπέζι του διαλόγου 32 μεταρρυθμιστικές δράσεις, που αφορούν σε πέντε πεδία πολιτικής (φορολογία, αδειοδοτήσεις, δικαιοσύνη, εθνικό σύστημα χωρικού σχεδιασμού και δημόσιες προμήθειες), και αποσκοπούν τόσο στην απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος όσο και στην αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων που παρέχει η τεχνολογία, για την απλοποίηση και τον αυτοματισμό των διαδικασιών.
  • Περαιτέρω μείωση σημείωσαν οι χορηγήσεις των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η χρηματοδότηση προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα μειώθηκε σε ετήσια βάση τον Αύγουστο κατά 1,6% έναντι μείωσης 1,5% που είχε καταγράψει τον προηγούμενο μήνα.
  • Απορρίπτουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής σενάρια για μερική επαναλειτουργία των εργασιών της εκμετάλλευσης. «Είμαστε μια ομάδα, και ενωμένοι θα επιστρέψουμε σε όλα τα μέτωπα της εργασίας μας. Κρατάμε ενιαίο τον αγώνα μας. Όποιες άλλες σκέψεις θα μας βρουν κάθετα ενάντιους» δηλώνουν. Τη Δευτέρα πρόκειται να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και της εταιρείας σε προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Αθλητισμός

  • Δυσκολη αποστολή έχει η Άρσεναλ, τρεις ημέρες πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό (29/9) για το Champions League. Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζει στο «Κινγκ Πάουερ» τη μεγάλη έκπληξη της σεζόν, τη Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι. Το απόλυτο θέλει να συνεχίσει η Ίντερ με αντίπαλο τη Φιορεντίνα. Θεωρητικά εύκολες αποστολές έχουν στην Primera Division Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, έστω και αν προέρχονται από δύσκολη νίκη (1-2 στο Μπιλμπάο) και... τραγωδία (ήττα 4-1 από τη Θέλτα) αντίστοιχα. Στην έδρα της Μάιντς δοκιμάζεται η Μπάγερν για τη Bundesliga, ενώ η Ντόρτμουντ που την επόμενη εβδομάδα θα παίξει στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, υποδέχεται τη Ντάρμστατ.
  • Το παιχνίδι στο Περιστέρι μεταξύ του Ατρόμητου και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 5ης ημέρας της Σούπερ Λιγκ. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον πάντα επικίνδυνο ΠΑΣ Γιάννινα στο «Καραϊσκάκη» και ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά στη Λεωφόρο. Δύσκολη αποστολή θα έχει η ΑΕΚ στη Βέροια κόντρα στην τοπική ομάδα, την ώρα που ο Τραϊανός Δέλλας αισθάνεται την πίεση στον πάγκο της «Ενωσης».
  • Η Κέρκυρα πήρε τη νίκη (1-0) στην τελευταία φάση της αναμέτρησης απέναντι στην Καλλιθέα που άντεξε στην πίεση για 92 λεπτά. Ο Θανάσης Κατσούλης, τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν ο άνθρωπος που έδειχνε πως θα έπαιρνε τον ρόλο του πολυτιμότερου στην αναμέτρηση που άνοιξε επισήμως την αυλαία του πρωταθλήματος, αλλά τελικά του έκλεψε τη δόξα ο Γκομέζ! Αναβλήθηκε το Πανελευσινιακός - Παναχαϊκή.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου