Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μάχη για τέσσερις (+1) με έπαθλο την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2015

Ξεκαθαρίζει, ημέρα με την ημέρα, το τοπίο στην κούρσα διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας, αν και απομένουν ακόμη πέντε 24ώρα για την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων. Ζήτημα χρόνου είναι, όπως όλα δείχνουν, η επισημοποίηση της υποψηφιότητας του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που μοιάζει να αίρει τις ενστάσεις που είχε εκφράσεις αρχικώς. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν και αυτός που άνοιξε το χορό των διεκδικητών, ενώ χθες την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία ανακοίνωσε και ο 37χρονος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του είχε, όπως αποκάλυψε η κυριακάτικη Καθημερινή, συνάντηση με τον κ. Κώστα Καραμανλή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να ανέδειξε ως στοιχείο προβληματισμού και αντικίνητρο το κώλυμα εκλογιμότητας που έχουν οι περιφερειάρχες, βάσει του Συντάγματος, για το σύνολο της θητείας για την οποία εξελέγησαν, εν προκειμένω μέχρι τα μέσα του. Ωστόσο, ο κ. Τζιτζικώστας εμφανίστηκε, εκ του αποτελέσματος, αποφασισμένος να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ ανακοίνωσε, μέσω διαδικτύου, την υποψηφιότητά του για την ηγεσία.
Ο κ. Μεϊμαράκης
Παρά την αλλαγή ισορροπιών που φέρνει η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης εμφανίζεται πολύ πιο κοντά στην απόφαση να διεκδικήσει από τη βάση την εντολή να ηγηθεί του κόμματος, απόφαση που δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Ο εκτελών χρέη Προέδρου της Ν.Δ. απολαμβάνει ισχυρής στήριξης από το καραμανλικό στρατόπεδο ενώ τα τελευταία 24ώρα είχε και διαδοχικές επαφές με τον κ. Κώστα Καραμανλή και σειρά κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η καραμανλική πτέρυγα εμφανίζεται αποφασισμένη να παράσχει ισχυρή στήριξη προς τον κ. Μεϊμαράκη, εφόσον βέβαια θελήσει να είναι υποψήφιος. Στον πυρήνα της στήριξης προς τον κ. Μεϊμαράκη βρίσκεται η εκτίμηση –που συμμερίζονται πολλοί εκ των κορυφαίων– ότι «ο Βαγγέλης είναι ο ιδανικός για να διατηρήσει την ενότητα στο κόμμα, να δρομολογήσει την ανανέωσή του και να το κρατήσει στον χώρο του κέντρου». Σε ενδεχόμενη άρνηση του κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται αποφασισμένος να μην έχει την παραμικρή εμπλοκή στη διαδικασία διαδοχής.
Η παρουσία του κ. Μεϊμαράκη, υπέρ του οποίου θα ταχθεί σημαντικός αριθμός βουλευτών και μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, περιορίζει αισθητά τα περιθώρια υποβολής πολλών, ακόμη, υποψηφιοτήτων για τον προεδρικό θώκο της Νέας Δημοκρατίας. Με άλλα λόγια, Μεϊμαράκη παρόντος, η κούρσα δεν φαίνεται ότι «χωρά» περισσότερους από τέσσερις ή πέντε υποψηφίους.
Έτσι, με υποψηφίους τους κ. Ευ. Μεϊμαράκη, Απ. Τζιτζικώστα και Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε άρθρο του στην «Κ» υπογραμμίζει πως «χρειάζεται να αλλάξουμε, να ανανεώσουμε, να εκσυγχρονίσουμε τη Νέα Δημοκρατία και μέσω της Νέας Δημοκρατίας την Ελλάδα», ο τέταρτος διεκδικητής θα είναι πιθανότατα, ο κ. Μάκης Βορίδης. Εφόσον, τελευταία στιγμή, δεν μεταβάλλει άποψη, ο κ. Βορίδης θα κατέβει με μία σκληρή ιδεολογική ατζέντα στο γαλάζιο debate για την κεντροδεξιά ενώ η προεργασία για την υποψηφιότητά του βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη συγκεντρώνονται οι απαιτούμενες υπογραφές. Λιγότερες, αλλά όχι μηδενικές, πιθανότητες έχει το ενδεχόμενο, αντί του κ. Βορίδη, τη «δεξιά πλατφόρμα» στην εκλογική κούρσα να εκφράσει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Τέλος, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, και υπό την αίρεση μίας έκπληξης, ενδεχόμενη πέμπτη υποψηφιότητα για την Προεδρία της Ν.Δ. θα προέρχεται από τον κ. Βασίλη Κικίλια. Στο παρασκήνιο, ο βουλευτής Α' Αθήνας έχει ήδη κινητοποιηθεί προς άγρα υπογραφών ενώ αντλεί και ισχυρή στήριξη από στελέχη του σαμαρικού περιβάλλοντος.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου