Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ομπάμα-Πούτιν: Συμφώνησαν και κατ' ιδίαν ότι διαφωνούν για Συρία και Ουκρανία

Τρίτη, 29 Σεπεμβρίου, 2015

Το ύφος των δυο ηγετών μαρτυρά και το κλίμα της μεταξύ τους συνάντησης. Πηγή: (ΑΡ)
Ομπάμα-Πούτιν: Συμφώνησαν και κατ ιδίαν ότι διαφωνούν για Συρία και Ουκρανία
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν να δώσουν εντολή στα στρατιωτικά τους επιτελεία να έρθουν σε συνομιλίες προκειμένου να αποφύγουν τη σύγκρουση σε πιθανές επιχειρήσεις στη Συρία, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να διερευνήσουν τις πιθανότητες για πολιτική λύση στη Συρία, αλλά διαφώνησαν για το μέλλον του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ.
Ο Ομπάμα και ο Πούτιν συναντήθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η συνάντησή του με τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα ήταν «χρήσιμη και ειλικρινής», και επιβεβαίωσε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη ρωσική συμβολή στην στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
«Οσον αφορά τη ρωσική συμμετοχή, εξετάζουμε τί παραπάνω θα μπορούσαμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε όσους είναι στο πεδίο της μάχης, αντιστεκόμενοι και πολεμώντας τους τρομοκράτες και προπαντός το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)», δήλωσε ο Πούτιν.
Πρόσθεσε ότι αυτοί που πολεμούσαν το ΙΚ και άλλες εξτρεμιστικές ομάδες ήταν ο συριακός στρατός και η κουρδική πολιτοφυλακή. «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση για επιχείρηση εδάφους, για ρωσικά στρατεύματα να συμμετέχουν σ' αυτήν», είπε ο Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Ομπάμα στο περιθώριο της ετήσιας συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Ο ρώσος πρόεδρος ομολόγησε ότι παρά την πρόοδο που επιτεύχθηκε σε διάφορα θέματα, οι διαφορές μεταξύ των δύο ηγετών υφίστανται.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, οι δυο ηγέτες αφιέρωσαν το πρώτο μισό της 90λεπτης ιδιωτικής συνάντησής τους στην Ουκρανία και το δεύτερο μισό στη Συρία.
«Κατά την γνώμη μου, υπάρχει δυνατότητα να δουλέψουμε σε κοινά προβλήματα μαζί», είπε ο Πούτιν μετά τη συνάντηση. 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου