Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

 Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2015
Έχει δίκαιο η Ν.Δ.
«Χάθηκαν στη μετάφραση» κυβέρνηση-αντιπολίτευση

Σε «πόλεμο» δηλώσεων και ανακοινώσεων επιδίδονται από το πρωί κυβέρνηση και αντιπολίτευση με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Χάθηκαν στη μετάφραση» κυβέρνηση-αντιπολίτευση
Η αρχή έγινε από τον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη και ειδικότερα τη δυσκολία του πρωθυπουργού να απαντήσει συγκεκριμένα για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά:«Όταν προσέρχεσαι να λάβεις μέρος σε διάλογο με τόσο μεγάλο ακροατήριο και εκπροσωπείς τη χώρα σου, οφείλεις να πας άρτια προετοιμασμένος, και δεν είναι κακό να έχεις ένα μεταφραστή για να κερδίσεις και χρόνο... και η μετάφραση σου δίνει αυτή τη δυνατότητα και την χρησιμοποιούν και πολλοί ξένοι ηγέτες.

Αλλά η σιγουριά που αισθάνεται κανείς πολλές φορές και σε επίπεδο αλαζονείας δεν σε αφήνει να δεις τις αδυναμίες και αντί να εκπέμψεις σιγουριά, εκπέμπεις αδυναμία. Εκπέμπεις ένα ύφος που δίνει την εντύπωση ότι αυτά που λες δεν τα πιστεύεις και δεν τιμάς τη χώρα που εκπροσωπείς. Φαίνεται έτσι πήγαινε και στις πολύωρες διαπραγματεύσεις, απροετοίμαστος. Πιστεύω ότι έχει περιθώρια βελτίωσης».
Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης που χαρακτήρισε «προκλητικό να κατηγορεί ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα ότι πήγαινε απροετοίμαστος στις διαπραγματεύσεις , όταν το κόμμα του ως κυβέρνηση ήταν διατεθειμένη να υποχωρήσει σε οποιαδήποτε απαίτηση των δανειστών».
Επιπλέον, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στην ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι η επιτυχία του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη έχει φέρει σε προφανή αμηχανία τη ΝΔ, και «συνιστά» στον κ. Μεϊμαράκη «να αφήσει τις γραφικές ασκήσεις ειρωνικού ύφους και να μελετήσει καλύτερα τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, ώστε να βγάλει - αν είναι σε θέση - τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα».
Και η ανταπάντηση δεν άργησε: «Η καραμέλα της δήθεν διαπραγμάτευσης έλιωσε με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου. Ενός μνημονίου που δεν χρειαζόταν και τελικά ήταν το πιο επώδυνο», ανταπαντά η ΝΔ στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.
Παράλληλα σχετικά με την παρουσία του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ σημειώνει ότι «δυστυχώς η εικόνα μίλησε από μόνη της..." και πως "είναι θλιβερό να μιλάει ο πρωθυπουργός της χώρας σου και να γελά το ακροατήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου