Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Πυρετώδεις είναι οι ζυμώσεις για τον σχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αρκετά μέλη του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να διατηρήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, ωστόσο δεν θα λείψουν και οι καραμπόλες. Η ορκωμοσία των υπουργών θα πραγματοποιηθεί το αργότερο το πρωί της Τετάρτης.
  • Επισπεύδεται η συζήτηση για την ηγεσία της ΝΔ μετά την ήττα στις εκλογές της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα θέσει το ζήτημα της έναρξης διαδικασιών εκλογής προέδρου στην πρώτη συνεδρίαση των οργάνων και αν του ζητηθεί θα εκκινήσει άμεσα τις διαδικασίες.
  • Έτοιμη να συνεργαστεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δηλώνει η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη του στις χθεσινές εκλογές και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση» είπε, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση.
  • Τριήμερες εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, στην οποία προήδρευε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανακοινώθηκαν την επομένη των εκλογών. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με κλειστή συνεδρίαση σήμερα, Τρίτη.
  • Την κήρυξη της Σκάλας Λακωνίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μετά τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή το πρωί της Δευτέρας. Ο κ. Τατούλης αφού επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή, ζητά επίσης την αποστολή λυόμενων κατοικιών για τους άστεγους και οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση κτιρίων και επιχειρήσεων.

Κόσμος

  • Μέλη της τζιχαντιστικής ISIS εκτέλεσαν εννέα άνδρες και ένα αγόρι τους οποίους κατηγόρησε για ομοφυλοφιλία στην κεντρική και τη βόρεια Συρία, σύμφωνα με την οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι εκτελέσεις έγιναν δημόσια όμως στη συνέχεια οι δράστες κατέστρεψαν τις κάμερες που είχαν βιντεοσκοπήσει τις δολοφονίες.
  • Ραγδαία αύξηση καταγράφεται τον Αύγουστο στον αριθμό των παιδιών που εγκαταλείπουν το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική και φτάνουν ασυνόδευτα στα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, 4.632 παιδιά συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα.
  • Τη «βαθύτατη ανησυχία» του σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν. Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να πραγματοποιήσει μια συνάντηση αύριο, Τρίτη, σε επίπεδο υπουργών και μία Σύνοδο Κορυφής την Τετάρτη με θέμα την μεταναστευτική κρίση, ο ΓΓ του ΟΗΕ προέτρεψε τους Ευρωπαίους ηγέτες να «επιδείξουν συμπόνια».
  • Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών σημειώθηκε στη Χιλή και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 143 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά του Βαλπαραΐσο, ανακοίνωση η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πρωτεύουσα Σαντιάγο.
  • «Όποιος με απόσχιση λαβώνει, στις εκλογές πεθαίνει. Κι αυτόν τον Βαρουφάκη, για να χρησιμοποιήσω, ας πούμε, τεχνικό όρο, τον ξεφορτωθήκαμε» είναι το σχόλιο του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι για την έκβαση των ελληνικών εκλογών και την παραμονή της Λαϊκής Ενότητας εκτός Βουλής -το οποίο έρχεται υπό μορφή... «καρφιού» στους διαφωνούντες στους κόλπους του Δημοκρατικού κόμματος. Πάντως, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει...

Οικονομία

  • Η στήριξη του αιτήματος της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης για παράταση κατά ένα έτος στην ολοκλήρωση του χρόνου υλοποίησης του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013, καθώς και τη διερεύνηση για δυνατότητα χρηματοδότησης των Δήμων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για όσα έργα τυχόν απενταχθούν, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με τον πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης.
  • Την εφαρμογή των όρων πρόσκλησης για Κοινωφελή Εργασία αλλά και τις εργατικής νομοθεσίας από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητά η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Δήμητρα Χαλικιά, μετά τις συνεχείς καταγγελίες από συμμετέχοντες στο πρόγραμμα που αφορά 32.433 ανέργους.
  • Την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2015 το ταμειακό αποτέλεσμα σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης περιορίστηκε σε έλλειμμα 1,75 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2,61 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ. Το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 3,06 δισ. ευρώ σε ταμειακή βάση στο 8μηνο έναντι 2,3 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Αθλητισμός

  • Το ντέρμπι που θα γίνει την Τετάρτη (20:30) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 4ης -εμβόλιμης λόγω εκλογών- αγωνιστικής της Super League, που διεξάγεται την Τρίτη και την Τετάρτη. Παράλληλα, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Ξάνθη και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Λεβαδειακό. Στο ντέρμπι ουραγών, ο Πανθρακικός θα φιλοξενήσει την Καλλονή, ενώ ο Ατρόμητος αγωνίζεται στα Ιωάννινα με τον ΠΑΣ. Τέλος, ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Πανιώνιο, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις Παναιτωλικός-Βέροια και Πλατανιάς-Ηρακλής
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου