Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Bloomberg: Τα τρία σενάρια για τις ελληνικές εκλογές

Το καλό, το κακό και το άσχημο


Σύμφωνα με το Bloomberg οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία κινούνται περίπου στο ίδιο ποσοστό, κάτι που συνεπάγεται πως η Ελλάδα κινδυνεύει να εισέλθει σε δύσκολες διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού. Οι διαδικασίες αυτές εφόσον αποδειχθούν χρονοβόρες θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τα μέτρα που απαιτούν οι πιστωτές της χώρας και να επηρεάσουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το πρακτορείο απαριθμεί τα πιθανά σενάρια βάση εκτιμήσεων αναλυτών τους οποίους επικαλείται. Το καλό σενάριο αναφέρεται σε ένα φιλοευρωπαϊκό συνασπισμό με επικεφαλής την Νέα Δημοκρατία ή το ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο θα μετέχουν μετριοπαθή κόμματα.

Το κακό σενάριο θα ήταν μία κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς τη στήριξη του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή την περίπτωση, η εφαρμογή της διάσωσης θα εξαρτιόταν από την υποστήριξη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με πολύ μικρή πλειοψηφία. Μια επίσης κακή έκβαση θα ήταν ένα εντελώς κατακερματισμένο κοινοβούλιο, με το ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία να παίρνουν πολύ χαμηλά ποσοστά, που στην περίπτωση αυτή περισσότερα κόμματα θα χρειαστούν για να σχηματιστεί κυβέρνηση.

«Στη χειρότερη περίπτωση οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου μπορεί να οδηγήσουν σε ένα τόσο κατακερματισμένο κοινοβούλιο, που είτε μπορεί να χρειαστούν τέσσερα κόμματα για να σχηματιστεί ένας βιώσιμος κυβερνητικός συνασπισμός, είτε ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να στραφεί στη Λαϊκή Ενότητα για «σιωπηρή» υποστήριξη», ανέφερε το Bloomberg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου