Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Το 30% όσων δηλώνουν Σύροι δεν είναι από τη Συρία

 Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2015

«Ανακαλύπτουμε πλαστά συριακά διαβατήρια. Υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες πολλοί (από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες) παριστάνουν ότι έρχονται από τη Συρία, αλλά δεν μιλούν λέξη αραβικά», ανέφερε από τη δική του πλευρά ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Γερμανία: Το 30% όσων δηλώνουν Σύροι δεν είναι από τη Συρία 
Η γερμανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι το 30% των προσώπων που δηλώνουν ότι έχουν τη συριακή εθνικότητα όταν καταγράφονται, ώστε να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εξασφαλίσουν το καθεστώς του πρόσφυγα στην χώρα αυτή, στην πραγματικότητα δεν είναι από τη Συρία, όπως δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.
«Δεν πρόκειται για μια στατιστική, αλλά για μια εκτίμηση που βασίζεται σε όσα διαπιστώνουν οι κατά τόπους αρχές, ειδικά η αστυνομία και (...) ο FRONTEX», ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Τομπίας Πλάτε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Ανακαλύπτουμε πλαστά συριακά διαβατήρια. Υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες πολλοί (από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες) παριστάνουν ότι έρχονται από τη Συρία, αλλά δεν μιλούν λέξη αραβικά», ανέφερε από τη δική του πλευρά ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.
Υπουργός Εσωτερικών γερμανικού κρατιδίου δήλωσε ότι έκανε λόγο για αυτό το ποσοστό στις ομοσπονδιακές αρχές, όμως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών σημείωσε ότι η Γερμανία δεν έχει στατιστικά στοιχεία για το ζήτημα.
Η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ροή αιτούντων άσυλο χωρίς προηγούμενο, ειδικά αφότου αποφάσισε να μην επαναπροωθεί τους Σύρους στις χώρες πρώτης υποδοχής τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως προβλέπει το κοινοτικό δίκαιο. Εξάλλου οι αιτήσεις που υποβάλουν Σύροι εξετάζονται με επείγουσες διαδικασίες, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.
Η κυβέρνηση της Γερμανίας αναμένει ότι εντός του 2015 πρόκειται να υποδεχθεί από 800.000 έως 1 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο, έναν αριθμό χωρίς ιστορικό προηγούμενο, από περίπου 200.000 το 2014.
Από τον Ιανουάριο ως τα τέλη του Ιουλίου του 2015, 256.938 άνθρωποι υπέβαλαν αίτημα να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία, εκ των οποίων 55.587 ανέφεραν ότι είναι υπήκοοι Συρίας.
Η Συρία είναι η χώρα προέλευσης των περισσότερων αιτούντων άσυλο στη Γερμανία, ενώ ακολουθούν υπήκοοι της Αλβανίας και του Κοσόβου.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου