Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Έκλεισε εκτάκτως το αεροδρόμιο της Ρόδου λόγω λακκούβας οκτώ μέτρων που άνοιξε στον αεροδιάδρομο από την ισχυρή νεροποντή. Δεκάδες επιβάτες «εγκλωβίστηκαν» στο κτίριο του αεροδρομίου. Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Σκόπελο, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, παρασύροντας αυτοκίνητα και κάδους. Ξενοδοχεία και σπίτια πλημμύρισαν στη Χαλκιδική
  • Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για το προσφυγικό. Η Σύνοδος διεξάγεται μία ημέρα μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Περισσότερα από τα μισά στελέχη της τελευταίας σύνθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραμένουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ 17 υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί, αλλά και τέσσερις υφυπουργοί διατήρησαν ακριβώς τα ίδια χαρτοφυλάκια. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει στις 10:30 το πρωί.
  • Χειρόφρενο στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης σήμερα, Τετάρτη, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας λόγω της αρνητικής απάντησης από το υπουργείο Οικονομικών για την καταβολή των δεδουλευμένων.
  • Με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί το απόγευμα (18:00, ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα γίνει λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.

Κόσμος

  • Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής τους συνομιλίας ότι κάθε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να δεχθεί ένα δίκαιο μερίδιο που της αναλογεί από την ευθύνη των μεταναστών για να επιλυθεί η προσφυγική κρίση που επιδεινώνεται, είπε ο Λευκός Οίκος σε γραπτή δήλωση.
  • Νέες δορυφορικές φωτογραφίες φαίνεται να δείχνουν ρωσικές δυνάμεις να ετοιμάζουν πιθανώς δύο ακόμη στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Συρίας, έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Wall Street Journal.
  • Την έντονη αντίδραση της Τσεχίας και της Σλοβακίας, χώρες που ψήφισαν κατά του σχεδίου της ΕΕ για την μετεγκατάσταση των 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ένωσης, προκάλεσε η απόφαση της ΕΕ που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Έτοιμη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Τσεχία, ενώ η Σλοβακία απειλεί ότι δεν θα εφαρμόσει υποχρεωτικές ποσοστώσεις. Θα εφαρμόσουμε την απόφαση, λέει η Ουγγαρία.
  • Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο μετεγκατάστασης 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ. Μάλιστα, σε ένα δείγμα του πόσο διχασμένη είναι η Ένωση, το ζήτημα τέθηκε σε ψηφοφορία, με την Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία να ψηφίζουν κατά και τη Φινλανδία να απέχει. Απ' την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Την Τετάρτη η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση. Έντονες αντιδράσεις από Τσεχία, Σλοβακία
  • Ένας 37χρονος Βρετανός που αισθανόταν περιθωριοποιημένος επειδή είχε... κόκκινα μαλλιά, κρίθηκε ένοχος σήμερα για την κατηγορία ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τους πρίγκιπες Κάρολο και Ουίλιαμ προκειμένου να γίνει βασιλιάς μια μέρα ο -επίσης κοκκινομάλλης- πρίγκιπας Χάρι.

Οικονομία

  • Ως εξαιρετική λύση πληρωμών που δεν περιορίζεται από τους κεφαλαιακούς ελέγχους που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα προβάλουν κάποιοι το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin.
  • Καλύτερους όρους συνεργασίας με τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία αποκτούν οι επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού, κάτι που θα συμβάλει στην βελτίωση των οικονομικών τους.
  • Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και οι αλλαγές στην διακυβέρνηση των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποτελούν κρίσιμα προαπαιτούμενα για την λήψη της εκκρεμούσας δόσεως των 3 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου