Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 29 Σεπεμβρίου, 2015

  • Την προσωρινή αναστολή του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στη Ραφήνα ζητά με έγγραφό του προς τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.
  • Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζιπίνγκ. Επί τάπητος οι διμερείς σχέσεις σε θέματα οικονομίας, πολιτισμού και τουρισμού. Ο κινέζος ηγέτης προσκάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη χώρα του μέσα στο 2015.
  • Συνελήφθη αργά το βράδυ της Δευτέρας ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος με ένταλμα που είχε εκδώσει η ανακρίτρια κυρία Βασιλική Μπράτη. Η κυρία Μπράτη ερευνούσε προμήθεια οπλικών συστημάτων Eriey της Ericsson και πρόσφατα πήρε νέα στοιχεία με λογαριασμούς του επιχειρηματία για την υπεράκτια εταιρεία Interaction, την ιδιοκτησία της οποίας δεν έχει αρνηθεί ο Θ.Λιακουνάκος.
  • Ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα στην Ίμβρο, όπου χτύπησε για πρώτη φορά το κουδούνι του ελληνικού Γυμνασίου - Λυκείου έπειτα από μισό αιώνα.
  • Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της ΝΔ, που είναι αρμόδια για την οργάνωση των διαδικασιών εκλογής του νέου Προέδρου του κόμματος και την τήρηση του καταστατικού.

Κόσμος

  • Ο Κέβιν ΜακΚάρθι, επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, εξέφρασε το ενδιαφέρον του να πάρει τη θέση του Μπένερ στην προεδρία του Σώματος. «Αν εκλεγώ σάς υπόσχομαι ότι θα έχουμε τη δύναμη να δώσουμε τον αγώνα για τις συντηρητικές μας αρχές» έγραψε στους συναδέλφους του.
  • Την έντονη ανησυχία των γερμανικών αρχών έχουν προκαλέσει οι αυξανόμενες επιθέσεις εναντίον χώρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, καθώς και των επεισοδίων που σημειώνονται μεταξύ των αιτουμένων πολιτικό άσυλο, εν όψει και των περίπου 1.000.000 προσφύγων που αναμένεται να δεχθεί η Γερμανία εντός του έτους.
  • Οι πρόσφυγες θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως «επένδυση» που θα μπορούσε να ωφελήσει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη και όχι ως βάρος, υποστήριξε ο Πιέρ Μοσκοβισί, δίνοντας ως παράδειγμα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των Σύρων προσφύγων που έφτασαν στη Γερμανία το 2013 και το 2014. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι βραχυπρόθεσμα, η άφιξη μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών θα έχει οικονομικές συνέπειες για τις χώρες υποδοχής.
  • Βολές κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο ιρανός πρόεδρος από το βήμα του ΟΗΕ. Ο Χασάν Ρουχανί είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ευθύνη για την διάχυση της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή, αλλά δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατία σε Συρία και Υεμένη.
  • Το Podemos δεν θέλει να φύγει η Καταλονία από την Ισπανία, ωστόσο, το μέλλον της περιοχής εξαρτάται αποκλειστικά από τους πολίτες της, τόνισε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας. Ο ίδιος δεσμεύθηκε στην πραγματοποίηση δημοψηφίσματος για το θέμα, εφόσον το κόμμα του έρθει πρώτο στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Οικονομία

  • Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών τα πρώτα νησιά στα οποία καταργείται από την 1η Οκτωβρίου το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ. Πρόκειται για την Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Πάρο, την Νάξο και τη Σκιάθο. Και εκεί πλέον θα ισχύουν οι συντελεστές 6%, 13% και 23% που ισχύουν και στην υπόλοιπη χώρα.
  • Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης, που συνδέεται ευθέως με την εκταμίευση της υποδόσης των 3 δισ. ευρώ, αλλά και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος. Τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης αναμένεται η άφιξη των πρώτων τεχνικών κλιμακίων, βάσει του προγραμματισμού των θεσμών. Ωστόσο οι γνωρίζοντες λένε ότι την τελική απόφαση για τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στην Ελλάδα και το χρονοδιάγραμμα του ελέγχου οι θεσμοί θα πάρουν μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης...
  • Εγκρίθηκε το πρώτο πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας της ΕΕ για την περιοχή Βαλκανίων-Μεσογείου, που καλύπτει τη Βαλκανική Χερσόνησο και την ανατολική Μεσόγειο. Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν τρεις χώρες της ΕΕ (Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρος) και δύο υποψήφιες χώρες (Αλβανία, 
  • ης Γιουβέντους στο Τορίνο, ήλθε η ώρα για την πρώτη νίκη! Η Φροζινόνε πανηγύρισε ένα «τρίποντο» για πρώτη φορά στην Ιστορία της στη Serie A καθώς επικράτησε 2-0 της Εμπολί, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Και τα δύο γκολ πέτυχε ο Φεντερίκο Ντιονίζι. Με αυτογκόλ του Μοϊσάντερ από το 6ο λεπτό και ένα σουτ του Χέρμαν Ντένις στις καθυστερήσεις, η Αταλάντα νίκησε 2-1 τη Σαμπντόρια στο Μπέργκαμο, σε αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Μείωσε για τους φιλοξενούμενους ο Σοριάνο στην τελευταία φάση του αγώνα (94΄).
  • Εντυπωσιακή ανατροπή για την Εβερτον, που επικράτησε 3-2 της Γουέστ Μπρομ στο «Χοθορνς», παρότι βρέθηκε να χάνει 2-0 στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Ομως, με πρωταγωνιστή τον Ρομελού Λουκάκου, κατάφερε να «γυρίσει» το ματς και να ανέβει στην 5η θέση της βαθμολογίας, με την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής στην Premier League.
  • Αισιόδοξος για τον αγώνα με την Άρσεναλ την Τρίτη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναγνώρισε ότι το ματς θα είναι δύσκολο για τους Ερυθρόλευκους, ωστόσο τόνισε ότι γνωρίζει τις δυνατότητες της ομάδας του. «Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς αλλά ταυτόχρονα ξέρουμε και τις δικές μας δυνατότητες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ προσέθεσε ότι «δεν μπορούμε να βάλουμε όριο στις φιλοδοξίες μας».
  • ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα
  • ΠΓΔΜ), θα αντιμετωπίσει δύο βασικές για την περιοχή προκλήσεις: την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου