Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά Αναγνωστοπούλου

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2015

Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα, να μην ακούμε τον καθένα



Την δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, για την διευκόλυνση της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών, σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το Σιδηρόκαστρο το βράδυ του Σαββάτου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος δήλωσε πως αυτή η πρόθεση έρχεται αντίθετη προς το Σύνταγμα της Ελλάδος, το οποίο ορίζει πως η Παιδεία των Ελλήνων πρέπει να είναι Χριστιανική.
«Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου. Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνικοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα αλλά το Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων», δήλωσε.
«Αν δεν θέλουνε παπάδες, αρχιερείς, αν δε θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό, την ιστορία μας κτλ. Οι Έλλήνες θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος τότε τα κουβεντιάζουμε», πρόσθεσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ιερώνυμος δεν επικαλέστηκε την αναπληρώτρια υπουργό ονομαστικά, αλλά αναφέρθηκε σε εκείνη ως «κάποια κυρία που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της».
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου