Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Η Ειρήνη είναι ένα μικρό κορίτσι που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της. Στην αρχή βιώνει την ανασφάλεια και την απόρριψη ως πρόσφυγας μέχρι να βρει προστασία, αγάπη και ζεστασιά. Η ιστορία αυτή, καθημερινότητα για χιλιάδες παιδιά προσφύγων που φεύγουν από τις πατρίδες τους και αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και θέμα εκπαιδευτικού προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αποτελεί την πρώτη ύλη για μια σειρά εργαστηρίων που θα παρουσιάσει το πολιτιστικό κέντρο «Ανάσα».
  • Για θετικό βήμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που έγινε έστω και αργά έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό. Σημείωσε ότι η Ευρώπη συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει με τη λογική ότι κάθε κράτος-μέλος πρέπει να βλέπει τα δικά του σύνορα και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας «για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να μη μετατραπεί το Αιγαίο και η Μεσόγειος σε υγρό τάφο χιλιάδων προσφύγων».
  • Ο πρωθυπουργός είχε από τις Βρυξέλες επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εκτεταμένες καταστροφές στην Σκόπελο. Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον κ. Σπίρτζη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, θα βρίσκονται την Πέμπτη το πρωί στη Σκόπελο.
  • Βούρκωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στη Βουλή. Η συγκίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή φαίνεται ότι άγγιξε την Ραχήλ Μακρή, η οποία ανήρτησε στο Twitter ένα μήνυμα σε έντονο προσωπικό τόνο. Σε πιο τρυφερό ύφος και το μηνυμά της στο Facebook, που συνοδευόταν από μια φωτογραφία ασπασμού των δύο πρώην βουλευτών: «Έζησα υπέροχες στιγμές δίπλα σου» είναι οι πρώτες λέξεις του μηνύματος.
  • Και για άλλο υπουργό της νέας κυβέρνησης υπάρχουν διαμαρτυρίες από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του εκφράζει έκπληξη απογοήτευση και αγανάκτηση για την τοποθέτηση του Μάρκου Μπόλαρη στην θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κόσμος

  • Οργανωμένος καταυλισμός για την ολιγόωρη ξεκούραση προσφύγων και μεταναστών που αναμένουν να διέλθουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, αναμένεται να λειτουργήσει από την Πέμπτη στο ύψος της Ειδομένης από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR) -με τη συμμετοχή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, των Γιατρών του Κόσμου, της Praxis και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων και εθελοντών.
  • Τα δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων περίπου 5,6 εκατομμυρίων ανθρώπων εκλάπησαν στη μαζική κυβερνοεπίθεση, που σημειώθηκε την περασμένη άνοιξη στα πληροφοριακά συστήματα των αμερικανικών δημόσιων  υπηρεσιών (Office of Personnel Management).
  • Το νέο επιβλητικό τέμενος στην Μόσχα εγκαινίασε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, συνοδεύομενος από τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πούτιν κάλεσε τους μουσουλμάνους ηγέτες να καταδικάσουν τους τζιχαντιστές.
  • Την απόφαση που ελήφθη με πλειοψηφία στη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών για το προσφυγικό επικυρώνει η άτυπη Σύνοδος της ΕΕ. «Να καταπολεμήσουμε τα αίτια και να συνεννοηθούμε με την Τουρκία» είπε η Μέρκελ. Βοήθεια στις γειτονικές χώρες, ώστε οι πρόσφυγες να μην επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι, υποσχέθηκε ο Ολάντ. Ο ούγγρος Ορμπάν τα έβαλε πάλι με την Ελλάδα.
  • Για «ηθικό ιμπεριαλισμό» στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης κατηγορεί την Άνγκελα Μέρκελ ο Βίκτορ Όρμπαν και μάλιστα επί γερμανικού εδάφους προσκεκλημένος του CSU. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός τονίζει ότι όποια απόφαση λαμβάνει η Γερμανία θα πρέπει να ισχύει για τον εαυτό της.

Οικονομία

  • Αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων το επόμενο διάστημα προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας των πολιτών, ούτε καμία «φοροκαταιγίδα».
  • Σε εκταμίευση δόσης 300 εκατ. ευρώ, από το δάνειο του 1 δισ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο, προχώρησε σήμερα, Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πρόκειται για υλοποίηση της συμφωνίας που υπογράφηκε στις 27 Αυγούστου, έπειτα από πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, με στόχο τα κεφάλαια να αξιοποιηθούν για την κάλυψη του σκέλους της εθνικής συμμετοχής των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-20.
  • «Λίστα» με 65 προαπαιτούμενες δράσεις της συμφωνίας με τους πιστωτές που θα πρέπει να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, συγκέντρωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Περιλαμβάνει μέτρα που αφορούν στο ισχύον φορολογικό καθεστώς, αλλά και στην αγορά εργασίας, το ανθρώπινο κεφάλαιο, τις αγορές προϊόντων και το επιχειρηματικό περιβάλλον.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου