Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Σε δρόμο, στις παρυφές του Ποικίλου Όρους, στο δάσος Χαϊδαρίου βρέθηκε από περαστικό νεκρός ένας νεαρός άνδρας περίπου 30-35 ετών το βράδυ της Πέμπτης. Φέρει τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού πιθανόν από κάποιο αντικείμενο.
  • Γενικούς γραμματείς από τους ΑΝΕΛ θέλει τώρα να τοποθετήσει στην κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος μετά την υπουργοποίηση πέντε από τους δέκα βουλευτές που εξέλεξε. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, υπήρξε προθεση, χωρίς όμως ποτέ να καταλήξει σε πρόταση στην πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία έμεινε έξω από τις εκλογικές λίστες λόγω μη έγκαιρης κατάθεσης της υποψηφιότητάς της.
  • Η τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πλατεία Βικτωρίας και τη γύρω περιοχή από την καθημερινή άφιξη και την προσωρινή παραμονή προσφύγων, ως ενδιάμεσο σταθμό του προορισμού τους προς τις κεντρικές και βόρειες χώρες της ΕΕ, απασχόλησε εκτενώς τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.
  • Συγχαρητήριο τηλεφώνημα για την ανάληψη των καθηκόντων του δέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις εξελίξεις για την προσφυγική κρίση, ενώ ο Ομπάμα εξέφρασε την ελπίδα του για σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.
  • Πέθανε από καρκίνο το πρωί της Πέμπτης ο αρχιβασανιστής της χούντας Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος και εκ των πρωταγωνιστών του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν η εκφώνηση επικήδειου στην κηδεία του στρατηγού Ντερτιλή.

Κόσμος

  • Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είπε την Πέμπτη ότι η Γαλλία θα δεχθεί 30.000 πρόσφυγες τα επόμενα δύο χρόνια, όπως έχει δεσμευτεί, αλλά όχι περισσότερους. «Δεν μπορούμε να καλωσορίσουμε στην Ευρώπη όλους αυτούς που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη δικτατορία στη Συρία» σημείωσε.
  • Από το βήμα του αμερικανικού Κογκρέσου, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε την κατάργηση της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην ιστορική του ομιλία, ο Πάπας κάλεσε τους αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές να ανοίξουν την καρδιά τους στις νέες γενιές προσφύγων και να εγκαταλείψουν την αύξηση ξενοφοβικών τάσεων στην πολιτική. Μετά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, ο Πάπας αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη.
  • Η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει άδεια στις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να πυροβολούν με αληθινές σφαίρες εναντίον όσων πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ «όταν απειλείται η ζωή ενός τρίτου προσώπου και όχι πλέον μόνον όταν απειλείται η ζωή ενός αστυνομικού», όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
  • Μια Γερμανίδα που οι αρχές θεωρούσαν ότι είχε πέσει θύμα δολοφονίας, βρέθηκε τυχαία -ολοζώντανη και υγιέστατη- στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου ζούσε επί 31 χρόνια κρύβοντας την πραγματική ταυτότητά της.
  • Η Ουγγαρία εξετάζει την πιθανότητα να δημιουργηθεί ένας διάδρομος διέλευσης για να περάσουν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Κροατία, εάν Αυστρία και Γερμανία το επιθυμούν και αναλάβουν πλήρως την ευθύνη, σημείωσε ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Οικονομία

  • Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί άσκησε σφοδρή κριτική στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για τον τρόπο που διαπραγματεύθηκε όσον αφορά την κρίση στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι προτιμά να συνεργάζεται με τον διάδοχό του.
  • Τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης και εκμετάλλευσης της γης, των κτισμάτων και της υποδομής της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, σταθερά τιμολόγια για την ακτοπλοΐα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αύξηση του ετήσιου ανταλλάγματος (ενοικίου) προς το Δημόσιο από τα συνολικά έσοδα, με απόδοση των χρημάτων από την αύξηση αυτή στους παραλιμένιους δήμους, θα περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ.
  • Η ευρωπαϊκή παραοικονομία κοστίζει 454 δισ. ευρώ σε απώλειες φόρων υποστηρίζει δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα. Η Ελλάδα εμφανίζεται να έχει μία από τις μεγαλύτερες παραοικονομίες στην Ευρώπη, ωστόσο δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει δυσκολίες να εξαλείψει τη φοροδιαφυγή, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη φορολογία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου