Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Οι Έλληνες πολίτες καλούνται αυτή την Κυριακή να αποφασίσουν με την ψήφο τους σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.
  • Από τις 8:00 το πρωί της Κυριακής θα αρχίσουν να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Οι περισσότεροι επέλεξαν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους μεταξύ 10:00 και 11:00 το πρωί. Εκτός Αθηνών ψηφίζουν η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Β.Θάνου (Χαλκίδα) ο Στ.Θεοδωράκης (Χανιά) και ο Π.Καμμένος (Ηράκλειο).
  • Στη διάθεση των πολιτών είναι η τηλεφωνική γραμμή 213-1361500 προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται και μέσω διαδικτύου από την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών.
  • Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά εκτιμάται ότι θα εξαχθεί το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για το εκλογικό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής. Στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Singular Logic υπολογίζουν ότι μετά τις 21:00 θα υπάρχει επαρκής εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης, ακόμα κι αν η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι γύρω στο 1%.
  • Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε στο εσωτερικό της χώρας μεγάλες ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και κοκαΐνης και ηρωίνης. Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ.

Κόσμος

  • Δυστύχημα με θύμα έναν 21χρονο έριξε μαύρη αυλαία στο φεστιβάλ Techno Parade στο κέντρο του Παρισιού, στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ. Ο νεαρός είχε ανεβεί στο εμβληματικό άγαλμα της «Μαριάνας» αλλά, υπό αδιεκρίνιστες ακόμη συνθήκες, έπεσε και έχασε τη ζωή του. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για το αν υπάρχει ευθύνη των διοργανωτών.
  • Καθώς οι ομάδες προσφύγων που έχουν ουσιαστικά αποκλειστεί στην κεντρική Ευρώπη γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ Ουγγαρίας, Κροατίας και Σλοβενίας, Βουδαπέστη και Ζάγκρεμπ ανταλλάσσουν κατηγορίες για τη «διαχείριση» του ζητήματος -και την ίδια ώρα, η Αυστρία εκφράζει έντονη δυσφορία για τις τρεις χώρες και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επαναπροθήσεων. Σε ελέγχους προχωρά και η Φινλανδία.
  • O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ξεκαθάρισε πως κατά την Ουάσινγκτον ο Άσαντ δεν μπορεί να είναι μέρος μακροπρόθεσμης λύσης για τη Συρία, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα ωστόσο της αποχώρησής του πρέπει να αποφασιστεί μέσω διαπραγματεύσεων. Από το Λονδίνο, όπου έχει ξεκινήσει την περιοδεία του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το συριακό, ο Κέρι υπογράμμισε την δυσφορία της Ουάσινγκτον για την αποστολή ρωσικών μαχητικών στον Άσαντ.
  • Μπαλάκι μεταξύ κροατών και ούγγρων έχουν γίνει χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία, αλλά και μετανάστες από άλλες χώρες της Ασίας που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Κροατία. Η Βουδαπέστη οχυρώνεται ακόμα περισσότερο, ενώ το Ζάγκρεμπ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να τους στέλνει στην Ουγγαρία. Παράλληλα, ο κροάτης πρωθυπουργός τα έβαλε με την Ελλάδα.
  • Τουλάχιστον 750 μετανάστες που επέβαιναν σε τρία μικρά πλεούμενα διασώθηκαν το πρωί του Σαββάτου σε διεθνή ύδατα κοντά στις ακτές της Λιβύης από σκάφος της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Οικονομία

  • Η κυβέρνηση της Γαλλίας δεσμεύεται να συνεχίσει και να εντείνει τις μεταρρυθμιστικές της πολιτικές με στόχο να τονωθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, μετά τη γνωστοποίηση της υποβάθμισης από τον οίκο αξιολόγησης Moody's του κρατικού αξιόχρεου της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.
  • Η κυβέρνηση της Ιταλίας αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη το 2015 και το 2016, αλλά μετέβαλε επίσης προς τα πάνω και τους στόχους της για το έλλειμμα και το χρέος, επιλογή που μπορεί να φέρει τη Ρώμη σε σύγκρουση με την Κομισιόν. «Η Ιταλία βρίσκεται σε κίνηση ξανά», δήλωσε ο Ρέντσι. Πρόσθεσε δε ότι ενδέχεται να ζητήσει να αναθεωρηθεί ο στόχος για το έλλειμμα ακόμη περισσότερο προς τα πάνω το 2016, λόγω του κόστους που έχει για την Ιταλία η συνεχιζόμενη κρίση των προσφύγων.
  • Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα, Σάββατο, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, θύμα είναι ένας 35χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία.

Αθλητισμός

  • Την πρώτη νίκη της στο ιταλικό πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας πανηγύρισε στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής η Έμπολι, η οποία πέρασε νικηφόρα 2-1 από το «σπίτι» της Ουντινέζε. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην ήττα των γηπεδούχων έπαιξε η αποβολή του Παναγιώτη Κονέ με δεύτερη κίτρινη στο 72', με τους νικητές να εκμεταλλεύονται την αριθμητική υπεροχή τους και να πετυχαίνουν την απόλυτη ανατροπή.
  • Πιο δύσκολα από ό,τι θα περίμενε και ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της, η Ρεάλ νίκησε τη Γρανάδα μέσα στη Μαδρίτη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Primera Division και μάλιστα με τους φιλοξενούμενους να έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία. Το γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στο 55’ έμελλε να διαμορφώσει το 1-0 της νίκης, όμως, για τη Γρανάδα είχε σκοράρει στο 20’ ο Σακσές, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε –κακώς- ως οφ σάιντ στον Ελ-Αραμπί.
  • Για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική η Παρί Σεν Ζερμέν αναδείχθηκε ισόπαλη, με την πρωτοπόρο του γαλλικού πρωταθλήματος να... αφήνει αυτή τη φορά βαθμούς στην έδρα της Ρεμς. Μάλιστα, οι Παριζιάνοι κατάφεραν έξι λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου να ισοφαρίσουν με τον Καβάνι και να «αρπάξουν» έστω τον ένα βαθμό, ο οποίος τους κρατά στην κορυφή της κατάταξης. Η Καέν «λυτρώθηκε» από τον Ντελόρ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και υπερασπίστηκε με 2-1 την έδρα της, απέναντι στην Μονπελιέ.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα



ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/news#ixzz3mFXTOALh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου