Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Iστορική ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου στο Κογκρέσο


 Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2015


Ιστορικής σημασίας ομιλία απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ενώπιον και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου, την επομένη της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.
Απευθυνόμενος στα δύο σώματα του Κογκρέσου, ο Πάπας ζήτησε την κατάργηση της θανατικής ποινής τονίζοντας: «Κάθε ζωή είναι ιερή, η κοινωνία μπορεί να ωφεληθεί μόνο μέσα από την αποκατάσταση αυτών που έχουν καταδικαστεί», υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Παράλληλα, κάλεσε τους Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές να ανοίξουν την καρδιά τους στις νέες γενιές μεταναστών και να εγκαταλείψουν την αύξηση ξενοφοβικών τάσεων στην πολιτική.
Είναι η πρώτη φορά που ένας πάπας μιλάει και στα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου. Στην ομιλία του αναμένεται να αναφερθεί στα μεγάλα, παγκόσμια θέματα που απασχολούν την κοινωνία και την πολιτική, όπως είναι η μετανάστευση, η θανατική ποινή, ο καπιταλισμός, η οικογένεια και η κλιματική αλλαγή.
Τον 78χρονο Φραγκίσκο υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ, που είναι Καθολικός.
Μετά την ομιλία του, ο ποντίφικας θα χαιρετίσει ένα πλήθος 50.000 ανθρώπων από το μπαλκόνι του Καπιτωλίου. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν συγκεντρωθεί από τα ξημερώματα στο Νάσιοναλ Μολ, τη μεγάλη, ιστορική πλατεία στο κέντρο της Ουάσινγκτον και χειροκρότησαν θερμά τον Φραγκίσκο κατά την είσοδό του στο Καπιτώλιο.
Επόμενος σταθμός του Πάπα Φραγκίσκου στις ΗΠΑ είναι η Νέα Υόρκη.
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου