Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Κυριάκος: Στη ΝΔ όλοι από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας ως τους δεξιούς

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2015
ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ

«Παρών» στη μάχη της διαδοχής του Ευάγγελου Μεϊμαράκη δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τρίτης, δύο εικοσιτετράωρα πριν ξεκινήσει και στην πράξη η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος με την συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής το μεσημέρι της Πέμπτης.

Κυριάκος: Στη ΝΔ όλοι από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας ως τους δεξιούς
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ant1 το βράδυ της Τρίτης ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει «τη θέληση και τη δυνατότητα» να φέρει πολλές αλλαγές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να ανακτήσει την επαφή του με τα παραγωγικά στρώματα των Ελλήνων και τη νεολαία.
«Θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, πιστεύω ότι έχω το σχέδιο και το όραμα να οδηγήσω τη ΝΔ στη νέα εποχή» είπε ο κ.Μητσοτάκης.
Κατά τον πρώην υπουργό, η Νέα Δημοκρατία «χρειάζεται σήμερα μια ριζική ανανέωση, ως προς τις αξίες, την εφαρμοσμένη πολιτική αλλά κυρίως ως προς τα πρόσωπα», προσθέτοντας πως το πρόβλημα είναι ότι η ΝΔ εδώ και πολλά χρόνια «έχει πάρει διαζύγιο από τα παραγωγικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, τους νέους και τις δυνάμεις εκείνες που μπορούν να τραβήξουν την Ελλάδα μπροστά».
Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της ανοικτής εκλογής από την βάση με δικαίωμα συμμετοχής και πολιτών που τώρα δεν είναι μέλη του κόμματος.
Αναφερόμενος στην δική του άποψη για τον πολιτικό χώρο που καλύπτει η Νέα Δημοκρατία, ο ίδιος υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα που εκπροσωπεί την αστική τάξη και καλύπτει το χώρο από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι και αυτούς που αυτοπεριγράφονται ως δεξιοί.
Σχετικά με την σημερινή της ηγεσία και την εκλογική ήττα, ο κ.Μητσοτάκης την αποσυνέδεσε από τον κ.Μεϊμαράκη και τις επιλογές του. «Το πρόβλημα είναι πιο βαθύ από το πρόσωπο», σημείωσε σχετικά. Κατά τον ίδιο, ο κ.Μεϊμαράκης έδωσε αγώνα για να συγκρατήσει τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας και «του είμαστε υπόχρεοι».
Εν αναμονή και άλλων υποψηφιοτήτων
Πέραν του κ.Μητσοτάκη, δεδομένο ή πιθανό θεωρείται, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στον αγώνα για τη διεκδίκηση της κορυφαίας θέσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπουν ακόμη ο Μάκης Βορίδης, ο Νίκος Δένδιας αλλά και ο Πέτρος Τατούλης.
Το πρωί, η διαδικασία ξεκίνησε και επισήμως με την λιτή ανακοίνωση από τη Συγγρού: «Μετά από συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό». 
Νεότερη ενημέρωση από τη ΝΔ ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της εβδομαδας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδριαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, στην οποία μετέχουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος ως πρόεδρος, ο γγ της ΚΟ, Γιάννης Πλακιωτάκης, τα τρία αρχαιότερα με κοινοβουλευτική θητεία μέλη, που είναι οι κ.κ. Δαβάκης, Τραγάκης και Γιακουμάτος, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Ρόδη Κράτσα, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του προηγούμενου συνεδρίου, Φίλιππος Ταυρής, ο πρώτος σε ψήφους αιρετός στην Εκτελεστική Γραμματεία, Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Κώστας Τζιμάρας, ο γραμματέας Οργανωτικού, Κώστας Κόλλιας, ο γραμματέας Εκλογών, Επαμεινώντας Λεκκέας και ο διευθυντής Διαγραμματειακού, Αλέκος Κόκκαλης.
Οπως έγινε αργότερα γνωστό, η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ ορίστηκε για την Πέμπτη στις 3.30 το μεσημέρι, για δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος.
Σε αυτήν τη συνεδρίαση θα οριστεί προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, επτά έως δέκα ημερών. Για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχει 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ή του 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου, το οποίο αριθμούσε 4.450 μέλη.
Στη συνέχεια θα συνεδριάσει πάλι η ΚΕΦΕ για τον έλεγχο των υπογραφών και θα δοθούν δύο ημέρες προθεσμία για ενστάσεις. Ακολούθως, θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες και κάθε υποψήφιος θα ορίσει έναν εκπρόσωπο στην ΚΕΦΕ.
Η διευρυμένη, πλέον, ΚΕΦΕ μετά θα ορίσει ημερομηνία εκλογών, οι οποίες εκτιμώνται ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Νοέμβριο.
Μεϊμαράκης: Κλίνω στο να μην είμαι υποψήφιος, διαφωνώ με τη διαδικασία
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας με δημοσιογράφους ανέφερε ότι από σήμερα, με βάση το καταστατικό, αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος και θα ασκεί τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Για το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας απάντησε ότι, το πιθανότερο είναι να μην θέσει υποψηφιότητα καθώς, εξήγησε, διαφωνεί με τη διαδικασία. «Προς το παρόν κλίνω στο «όχι» γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος», δήλωσε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου.

Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι, ως υπηρεσιακός δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα και πως η όποια κουβέντα για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.

Όσο για την κριτική που δέχεται είπε ότι θα απαντήσει και σημείωσε: «Η κεντροδεξιά πάντα είχε γραμμή συνεννόησης και μετριοπάθειας και ψήφιζε πάντα σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι δεν έχει μιλήσει γι' αυτό το θέμα με τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Επιβεβαιώνοντας το σημερινό ρεπορτάζ του «Εθνους» και της δημοσιογράφου Ελένης Κομίνη, ο κ. Μεϊμαράκης αποφάσισε, μετά το εκλογικό σοκ, να δώσει ραντεβού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο Πολιτικό Συμβούλιο με τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος, μαζί και με τους αμφισβητίες, παρά το γεγονός ότι έχει εξουσιοδοτηθεί από τα όργανα του κόμματος να παραμείνει πρόεδρος έως τον Ιούνιο του 2016, οπότε έχει καθοριστεί και η διενέργεια του συνεδρίου της ΝΔ.
Απολύτως ορθή χαρακτήρισε ο Μάκης Βορίδης την έναρξη των διαδικασιών, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει αν θα είναι ή όχι υποψήφιος. Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται έντονα στη μάχη της διαδοχής είναι και εκείνο του πρώην υπουργού Νίκου Δένδια
Πλήρη στήριξη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το αποτέλεσμα των εκλογών και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στην ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας προσέφερε σήμερα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Σταθερός, στην πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ενώ αντίθετα ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα. 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου