Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Παγκόσμιο σοκ από τους 717 νεκρούς προσκυνητές στη Μέκκα

 Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2015

Τουλάχιστον 717 άνθρωποι βρήκαν σήμερα τραγικό θάνατο στη Μίνα, στα περίχωρα της Μέκκας, της ιερής πόλης του ισλάμ, αφού ποδοπατήθηκαν λόγω συνωστισμού κατά τη διάρκεια προσκυνήματος.
Τα θύματα βρίσκονταν καθ' οδόν στην ιερή πόλη για το ετήσιο προσκύνημα Χατζ, που θεωρείται θρησκευτικό καθήκον των Μουσουλμάνων και αποτελεί έναν από τους πέντε στύλους (υποχρεώσεις) του Ισλάμ. Σύμφωνα με το Κοράνι, κάθε Μουσουλμάνος θα πρέπει έστω και μία φορά στη ζωή του να συμμετέχει στο μεγαλύτερο ιερό προσκύνημα του μουσουλμανικού κόσμου.
Πριν από λίγο ανέβηκε στο Youtube ένα πραγματικά σοκαριστικό βίντεο που αποτυπώνει το μέγεθος της τραγωδίας.
Η συγκέντρωση του πλήθους κατά τη διάρκεια του Χατζ θεωρείται η μεγαλύτερη ετήσια συγκέντρωση ανθρώπων στον κόσμο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών στο Twitter, οι τραυματίες της τραγωδίας που έλαβε χώρα τη πρώτη μέρα της Άιντ Αλ Άντχα (Γιορτή της Θυσίας) ξεπερνούν τους 800 ενώ στην περιοχή έχουν καταφθάσει δεκάδες σωστικά συνεργεία.
Το ποδοπάτημα συνέβη στην Οδό 204 του καταυλισμού της Μίνα, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων ανατολικά της Μέκκας, και όπου διαμένουν οι προσκυνητές.


Η Οδός 204 είναι η μία από τις δύο αρτηρίες που οδηγούν από τον καταυλισμό της Μίνα στην κοιλάδα του Τζαμαράτ, όπου οι προσκυνητές λιθοβολούν τη στήλη που παριστάνει τον σατανά. Αν και δεν είναι ακόμη σαφές υπό ποιες συνθήκες ξέσπασε ο πανικός που είχε ως αποτέλεσμα τη νέα τραγωδία, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές το περιστατικό ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης παραδοσιακής τελετής - αναπαράστασης που ονομάζεται «Λιθοβόλημα του Διαβόλου».


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου