Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Ομπάμα ταξίδεψε οικογενειακώς στην βάση Αντριους για να υποδεχθεί τον Πάπα Φραγκίσκο

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2015



Ο πάπας Φραγκίσκος έφτασε αργά το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην πρώτη του επίσκεψη στη χώρα, μεταφέροντας το μήνυμα στην Ουάσιγκτον πως η δύναμη και ο πλούτος της θα πρέπει να αξιοποιούνται για να υπηρετούν την ανθρωπότητα και όχι με άλλον τρόπο.
Το αεροσκάφος της Αλιτάλια που μετέφερε τον ποντίφικα αναχώρησε από την Κούβα και προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Αντριους.
Μαθητές σχολείου που είχαν συγκεντρωθεί στον διάδρομο προσγείωσης για να υποδεχτούν τον πάπα Φραγκίσκο ζητωκραύγαζαν καθώς το αεροσκάφος προσγειώθηκε. «Αγαπάμε τον Φραγκίσκο, ναι τον αγαπάμε», φώναζαν.
Σε ένα δείγμα της σημασίας που αποδίδει ο Λευκός Οίκος στην επίσκεψη του ποντίφικα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προέβη στην ασυνήθιστη κίνηση να ταξιδέψει στην αεροπορική βάση με την οικογένεια του για να καλωσορίσει τον πάπα Φραγκίσκο.

Ο πρώτος Πάπας που θα μιλήσει στο Κογκρέσο
Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν ξανά την Τετάρτη στον Λευκό Οίκο και μετά ο 78χρονος πάπας θα περάσει μπροστά από μεγάλα μνημεία της Ουάσιγκτον, με το πλήθος που θα παρευρεθεί να εκτιμάται ότι θα φτάσει τις δεκάδες χιλιάδες.
Ο πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να μιλήσει επίσης και για την μετανάστευση κατά τη διάρκεια της εξαήμερης επίσκεψής του, ένα κορυφαίο θέμα για τον ίδιο, από τις πρώτες μέρες εγκατάστασής του στο Βατικανό το 2013.
Παράλληλα, την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει, για πρώτη φορά στην ιστορία για πάπα, ομιλία ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου, μια ομιλία στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη την Παρασκευή και μια υπαίθρια λειτουργία στην Φιλαδέλφεια όπου αναμένεται να παρευρεθούν 1,5 εκατομμύριο άτομα.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης του από την Κούβα στην Ουάσιγκτον, ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει πως, ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, οι ΗΠΑ θα άρουν τον εμπορικό αποκλεισμό που για χρόνια έχουν επιβάλλει στην Κούβα, αλλά δεν σχεδιάζει να αναφερθεί στο ζήτημα αυτό κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου