Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

«NYP»: Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερους εκατομμυριούχους από ό,τι η Ελλάδα πληθυσμό


 Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2019Φωτογραφία αρχείου: AP/Kiichiro Sato
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΡ»). «Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερους εκατομμυριούχους από ό,τι η Ελλάδα πληθυσμό» (The US has more millionaires than Greece has people), παρατηρεί η δημοσιογράφος της «New York Post» Εμπονι Μπάουντεν, (Ebony Bowden), σημειώνοντας, πως «είμαστε ένα έθνος εκατομμυριούχων».
Ειδικότερα, η κα Μπάουντεν, αναφέρει:
Για 10η συνεχή χρονιά ο αριθμός των πλουσίων αυξήθηκε στις ΗΠΑ, με περισσότερους ανθρώπους εδώ να είναι πολύ εύποροι, από ό,τι όλος ο πληθυσμός της Ελλάδας ή της Πορτογαλίας.
Μία νέα μελέτη βρήκε ότι το 2018 υπήρχαν 11,8 εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ με καθαρή περιουσία πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια, που αποτελούν το 3% του πληθυσμού των ΗΠΑ.
Σύμφωνα λοιπόν με την Market Insights Report της ερευνητικής εταιρείας Spectrem, η οποία έχει έδρα στο Σικάγο, 250.000 νέοι εκατομμυριούχοι αναδείχθηκαν μόνο την περασμένη χρονιά.
Ωστόσο, ενώ ο αριθμός των εκατομμυριούχων αυξάνεται, ο ρυθμός με τον οποίο ο κόσμος καταφέρνει να συγκεντρώσει περιουσία «7 ψηφίων» μειώνεται, κυρίως λόγω της «σταθερής» αγοράς μετοχών.
Για να βρεθεί κανείς στον κατάλογο των εκατομμυριούχων στις ΗΠΑ, πρέπει να έχει περιουσία καθαρή 1 εκατ. δολάρια, χωρίς σε αυτή να περιλαμβάνεται η αξία της κύριας κατοικίας, κάτι που σημαίνει πως κάποιος, θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχει αρκετές καταθέσεις στην τράπεζα.
Επίσης 1,3 εκατ. στις ΗΠΑ ήταν στην κατηγορία των «υπερπλουσίων», που σημαίνει πως είχαν περιουσιακά στοιχεία, εκτός της κύριας κατοικίας, από 5 εκατ. δολ. έως 25 εκατ. δολάρια.
Τέλος, περί τα 173.000 νοικοκυριά είχαν καθαρή περιουσία πάνω από 25 εκατ. δολάρια.
Αυτά βέβαια σε ένα πληθυσμό που ξεπερνάει τα 328 εκατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου