Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Νέες οδηγίες για τη λήψη ασπιρίνης ώστε να αποφεύγονται καρδιακές παθήσεις
 Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2019

Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση/Γιώργος Κονταρίνης
ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ. («WSJ»). Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι δεν θα έπρεπε να παίρνουν ασπιρίνη για να προλάβουν μία καρδιακή προσβολή ή καρδιαγγειακή ασθένεια, συνιστούν τώρα μεγάλοι καρδιολογικοί οργανισμοί, λέγοντας ότι ο κίνδυνος αιμορραγίας υπερβαίνει τα οφέλη.
Η ασπιρίνη, για την ανακούφιση του πόνου, σταδιακά κατέληξε να χρησιμοποιείται για την πρόληψη αρχικής καρδιακής προσβολής μετά από έρευνες που έδειξαν τα οφέλη στις δεκαετίες ’80 και ’90.
Ωστόσο, το Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας και η Αμερικανική Καρδιολογική Ενωση ανέφεραν την Κυριακή ότι δεν θα πρέπει να δίνεται σε σταθερή βάση μικρή δόση ασπιρίνης για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων σε ανθρώπους άνω των 70 ετών ή σε ενήλικες που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο αιμορραγίας.
Αυτή η οδηγία αφορά ανθρώπους που δεν έχουν προηγουμένως διαγνωστεί με καρδιακή ασθένεια.
«Η ασπιρίνη πρέπει να δίνεται με μέτρο», ανέφερε ο Δρ Εντουάρντο Σάντσεζ (Dr. Eduardo Sanchez,) επικεφαλής ιατρός για την πρόληψη στην Αμερικανική Καρδιολογική Ενωση.
Χαμηλή δόση ασπιρίνης μπορεί να θεωρείται προληπτική για καρδιακές προσβολές σε ενήλικους 40 έως 70 χρόνων που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακής ασθένειας, αλλά όχι αιμορραγίας, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες. Και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και όσοι έχουν βαρύ οικογενειακό παρελθόν καρδιοπαθειών.
Η ασπιρίνη εξακολουθεί να συστήνεται ως «δευτερεύουσα πρόληψη» σε ανθρώπους που ήδη έχουν διαγνωστεί με καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες συνδέονται με αθηρωματικές πλάκες στις αρτηρίες. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η χρήση ασπιρίνης μειώνει τους κινδύνους επακόλουθων καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Οι ιατρικές οργανώσεις προσχώρησαν στις αναθεωρημένες συστάσεις για την λήψη της ασπιρίνης ως μέρος μιας νέας σειράς κατευθυντήριων γραμμών για την «πρωτογενή πρόληψη» για άτομα που δεν έχουν διαγνωσθεί με καρδιακές παθήσεις.
Οι γιατροί παρουσίασαν τις νέες κατευθυντήριες γραμμές σε συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας στη Νέα Ορλεάνη, μετά από μελέτες για γαστροεντερικές αιμορραγίες από την ασπιρίνη.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου