Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Νέες οδηγίες για τη λήψη ασπιρίνης ώστε να αποφεύγονται καρδιακές παθήσεις
 Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2019

Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση/Γιώργος Κονταρίνης
ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ. («WSJ»). Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι δεν θα έπρεπε να παίρνουν ασπιρίνη για να προλάβουν μία καρδιακή προσβολή ή καρδιαγγειακή ασθένεια, συνιστούν τώρα μεγάλοι καρδιολογικοί οργανισμοί, λέγοντας ότι ο κίνδυνος αιμορραγίας υπερβαίνει τα οφέλη.
Η ασπιρίνη, για την ανακούφιση του πόνου, σταδιακά κατέληξε να χρησιμοποιείται για την πρόληψη αρχικής καρδιακής προσβολής μετά από έρευνες που έδειξαν τα οφέλη στις δεκαετίες ’80 και ’90.
Ωστόσο, το Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας και η Αμερικανική Καρδιολογική Ενωση ανέφεραν την Κυριακή ότι δεν θα πρέπει να δίνεται σε σταθερή βάση μικρή δόση ασπιρίνης για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων σε ανθρώπους άνω των 70 ετών ή σε ενήλικες που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο αιμορραγίας.
Αυτή η οδηγία αφορά ανθρώπους που δεν έχουν προηγουμένως διαγνωστεί με καρδιακή ασθένεια.
«Η ασπιρίνη πρέπει να δίνεται με μέτρο», ανέφερε ο Δρ Εντουάρντο Σάντσεζ (Dr. Eduardo Sanchez,) επικεφαλής ιατρός για την πρόληψη στην Αμερικανική Καρδιολογική Ενωση.
Χαμηλή δόση ασπιρίνης μπορεί να θεωρείται προληπτική για καρδιακές προσβολές σε ενήλικους 40 έως 70 χρόνων που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακής ασθένειας, αλλά όχι αιμορραγίας, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες. Και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και όσοι έχουν βαρύ οικογενειακό παρελθόν καρδιοπαθειών.
Η ασπιρίνη εξακολουθεί να συστήνεται ως «δευτερεύουσα πρόληψη» σε ανθρώπους που ήδη έχουν διαγνωστεί με καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες συνδέονται με αθηρωματικές πλάκες στις αρτηρίες. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η χρήση ασπιρίνης μειώνει τους κινδύνους επακόλουθων καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Οι ιατρικές οργανώσεις προσχώρησαν στις αναθεωρημένες συστάσεις για την λήψη της ασπιρίνης ως μέρος μιας νέας σειράς κατευθυντήριων γραμμών για την «πρωτογενή πρόληψη» για άτομα που δεν έχουν διαγνωσθεί με καρδιακές παθήσεις.
Οι γιατροί παρουσίασαν τις νέες κατευθυντήριες γραμμές σε συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας στη Νέα Ορλεάνη, μετά από μελέτες για γαστροεντερικές αιμορραγίες από την ασπιρίνη.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου