Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Νέες οδηγίες για τη λήψη ασπιρίνης ώστε να αποφεύγονται καρδιακές παθήσεις




 Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2019

Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση/Γιώργος Κονταρίνης
ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ. («WSJ»). Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι δεν θα έπρεπε να παίρνουν ασπιρίνη για να προλάβουν μία καρδιακή προσβολή ή καρδιαγγειακή ασθένεια, συνιστούν τώρα μεγάλοι καρδιολογικοί οργανισμοί, λέγοντας ότι ο κίνδυνος αιμορραγίας υπερβαίνει τα οφέλη.
Η ασπιρίνη, για την ανακούφιση του πόνου, σταδιακά κατέληξε να χρησιμοποιείται για την πρόληψη αρχικής καρδιακής προσβολής μετά από έρευνες που έδειξαν τα οφέλη στις δεκαετίες ’80 και ’90.
Ωστόσο, το Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας και η Αμερικανική Καρδιολογική Ενωση ανέφεραν την Κυριακή ότι δεν θα πρέπει να δίνεται σε σταθερή βάση μικρή δόση ασπιρίνης για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων σε ανθρώπους άνω των 70 ετών ή σε ενήλικες που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο αιμορραγίας.
Αυτή η οδηγία αφορά ανθρώπους που δεν έχουν προηγουμένως διαγνωστεί με καρδιακή ασθένεια.
«Η ασπιρίνη πρέπει να δίνεται με μέτρο», ανέφερε ο Δρ Εντουάρντο Σάντσεζ (Dr. Eduardo Sanchez,) επικεφαλής ιατρός για την πρόληψη στην Αμερικανική Καρδιολογική Ενωση.
Χαμηλή δόση ασπιρίνης μπορεί να θεωρείται προληπτική για καρδιακές προσβολές σε ενήλικους 40 έως 70 χρόνων που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακής ασθένειας, αλλά όχι αιμορραγίας, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες. Και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και όσοι έχουν βαρύ οικογενειακό παρελθόν καρδιοπαθειών.
Η ασπιρίνη εξακολουθεί να συστήνεται ως «δευτερεύουσα πρόληψη» σε ανθρώπους που ήδη έχουν διαγνωστεί με καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες συνδέονται με αθηρωματικές πλάκες στις αρτηρίες. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η χρήση ασπιρίνης μειώνει τους κινδύνους επακόλουθων καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Οι ιατρικές οργανώσεις προσχώρησαν στις αναθεωρημένες συστάσεις για την λήψη της ασπιρίνης ως μέρος μιας νέας σειράς κατευθυντήριων γραμμών για την «πρωτογενή πρόληψη» για άτομα που δεν έχουν διαγνωσθεί με καρδιακές παθήσεις.
Οι γιατροί παρουσίασαν τις νέες κατευθυντήριες γραμμές σε συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας στη Νέα Ορλεάνη, μετά από μελέτες για γαστροεντερικές αιμορραγίες από την ασπιρίνη.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου