Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Πρόταση να ελέγχουν ελληνικά μαχητικά το FIR Σκοπίων

 Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2019

Ευρύτερη αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα θέλει η γειτονική χώρα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των σχέσεων μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, με το θέμα να είναι ανάμεσα σε αυτά που θα συζητήσουν οι Ζάεφ – Τσίπρας στην επόμενη συνάντησή τους.

Σενάρια για συμφωνία της Αθήνας με τα Σκόπια να αναλάβει η ελληνική πολεμική αεροπορία τον έλεγχο του FIR της γειτονικής χώρας σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο ύποπτο γεγονός, έρχονται στο φως ενόψει της επίσκεψης Ζάεφ στην Ελλάδα αλλά και του Αλέξη Τσίπρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια θα προηγηθεί συνάντηση του Ευάγγελου Αποστολάκη με τον ομόλογό του για να αποφασίσουν μια γενικότερη στρατιωτική συνεργασία κι όχι μόνο.
Σύμφωνα με το Open, ελληνικά μαχητικά θα βοηθούν τη γειτονική χώρα στον έλεγχο του εναέριου χώρου τους. Αν δηλαδή υπάρξει αναφορά για ύποπτο συμβάν με άγνωστο αεροπορικό ίχνος στο FIR των Σκοπίων, τότε τα μαχητικά που θα βρίσκονται σε επιφυλακή, θα καλούνται από τους γείτονες να προσεγγίσουν το άγνωστο ίχνος και να αναφέρουν περί τίνος πρόκειται.
Θα κάνουν δηλαδή αναγνώριση στον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ που δεν έχουν τα απαραίτητα μέσα. Π.χ. Ιταλία και Ελλάδα ελέγχουν το FIR Αλβανίας και Μαυροβουνίου.
Στο ίδιο πλαίσιο συνεργασίας θα υπάρξει επίσης πρόταση για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και ανταλλαγή σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στα Σκόπια στις αρχές Απριλίου μαζί με υπουργούς και έλληνες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου