Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2019

  • Οκτώ συλλήψεις στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι των «αιωνίων». Οκτώ συλλήψεις έχουν γίνει έως τώρα από τις αστυνομικές αρχές, για τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και ευθύνονται για τη διακοπή του αγώνα στο 70ο λεπτό, κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των «ερυθρολεύκων». .
  • Αυστηρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις Ερντογάν . Αυστηρή ανακοίνωση σε απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στη Σμύρνη εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. .
  • Σαντορίνη και Κρήτη είχε επισκεφτεί ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας. Ο Αυστραλός δράστης της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, Μπρέντον Τάραντ, είχε διαμείνει λίγες ημέρες στην Ελλάδα, τον Μάρτιο του 2016, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. .
  • Αστυνομικοί με ποδήλατα στο Πεδίον του Άρεως. Αστυνομικοί με ποδήλατα εντάχθηκαν στην αστυνόμευση του Πεδίου του Άρεως, προκαλώντας ευχάριστη έκπληξη στους επισκέπτες του μεγαλύτερου Πάρκου της Αθήνας, το οποίο μέχρι πριν μερικούς μήνες ήταν παραδομένο στους εμπόρους ναρκωτικών. .
  • Δριμύ κατηγορώ από Die Welt κατά της ελληνικής κυβέρνησης για το προσφυγικό. Έντονη κριτική για τις συνθήκες που επικρατούν στη Σάμο και άλλους προσφυγικούς καταυλισμούς στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt. «H Ελλάδα έχει αφεθεί μόνη της», αντιτείνει η κυβέρνηση. .
Κόσμος
  • Βρετανική βοήθεια στις Αρχές της Νέας Ζηλανδίας. Η Βρετανία προσφέρεται να δώσει όποια βοήθεια χρειαστούν οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας μετά τις επιθέσεις σε δύο τεμένη στην Κράιστσερτς την Παρασκευή. .
  • Αυστραλία: Έρευνες σε δύο σπίτια για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία. Η αντιτρομοκρατική της Αυστραλίας εκτέλεσε εντάλματα έρευνας σε δύο πόλεις της Νέας Νότιας Ουαλίας τα οποία συνδέονται με την έρευνα που διενεργείται για τη μαζική δολοφονία 50 ανθρώπων σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας την Παρασκευή. .
  • Στους 127 οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα σε Ζιμπάμπουε και Μοζαμβίκη. Τουλάχιστον 127 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Ζιμπάμπουε και τη γειτονική Μοζαμβίκη από το καταστροφικό πέρασμα του τροπικού κυκλώνα Ιντάι ενώ δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι και στις δύο αυτές χώρες που σαρώθηκαν από τους ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές. .
  • Βενεζουέλα: Συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μαδούρο. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σε συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε ένα νοσοκομείο του Μπαρκισιμέντο, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσουν επίσκεψη εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών. .
  • Επαφές με ακροδεξιές οργανώσεις στην Ευρώπη είχε ο ναζιστής Μπράντον Τάραντ. Συναντήσεις με ακροδεξιές οργανώσεις στην Ευρώπη είχε το 2017 ο μακελάρης Μπράντον Τάραντ που δολοφόνησε 50 ανθρώπους σε δυο τεμένη στο Κραιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent επικαλούμενη πηγές ασφαλείας. .
Πολιτική
  • Γεννηματά: Η συμφωνία των Πρεσπών προκάλεσε ζημιά στην χώρα. Προσκλητήριο στους προοδευτικούς πολίτες της χώρας «να δώσουμε μαζί τον αγώνα με το κίνημα αλλαγής για να γυρίσει σελίδα ο τόπος», απεύθυνε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στην κατάμεστη αίθουσα του Εκθεσιακού κέντρου Κοζάνης. .
  • Χαρτοπόλεμος Μαξίμου - ΝΔ για τον ουρανοξύστη του Μοράλες. Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Μέγαρο Μάξιμου και τη ΝΔ με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο η αξιωματική αντιπολίτευση με την οποία στηλίτευε την οικία του προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες. .
  • Κικίλιας : Στην παρέλαση θα τραγουδάμε όλοι το Μακεδονία ξακουστή. Ο βουλευτής της Α΄ Αθήνας κατηγόρησε την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι έχει αποκρύψει το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για τις συνθήκες σύλληψης των δύο στρατιωτικών μας στον Έβρο, αλλά εξαντλεί την αυστηρότητά της στην υπόθεση του στρατιώτη αλεξιπτωτιστή .
  • Εκδήλωση για την Αχαία στην Αθήνα από τον Βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 19:00 στο Ξενοδοχείο Athenaum INTERCONTINENTAL Athens (αίθουσα Ball Room 1, Επίπεδο -2) Λ. Συγγρού 89-93, Αθήνα. .
  • Θεοχαρόπουλος: Θετική εξέλιξη ενδεχόμενη προγραμματική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ . Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης του επισημαίνει: «Είμαστε υπέρ της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού δυνάμεων, όχι υπέρ της αφαίρεσης και διαίρεσής τους». .
Οικονομία
  • Τρεις στους 4 οφειλέτες Δημοσίου αδυνατούν να ρυθμίσουν χρέη στην εφορία. 300 χιλιάδες έχασαν ρύθμιση 100 δόσεων που θεσπίστηκε το 2015 από την παρούσα κυβέρνηση, εξ αίτιας της αδυναμίας να ανταποκριθούν ταυτόχρονα στις τρέχουσες υποχρεώσεις αλλά και στις υποχρεώσεις καταβολής των δόσεων .
  • Στουρνάρας: Δημοσιονομικός κίνδυνος από τις δικαστικές αποφάσεις. Αναφερόμενος στα πρωτογενή πλεονάσματα, υποστήριξε ότι η διατήρησή τους σε υψηλά επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο (πχ, 3,5% του ΑΕΠ ώς το 2022), επιδρά αρνητικά στην ανάπτυξη, αλλά και στη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. .
  • Διαφθορά 4,5 εκατ. ευρώ μέσα στην ΑΑΔΕ. «Λαβράκια» προέκυψαν από τους ελέγχους της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. .
  • Πρόσφυγες και χαμηλά εισοδήματα στην λίστα των εξαιρούμενων για αφορολόγητο. Δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μέσα για να χτίσουν το αφορολόγητο. .
  • Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό το πρώτο δίμηνο. Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2019 .
Αθλητισμός
  • NBA: Ρεκόρ καριέρας με 52 πόντους ο Γιάννης. Μια ακόμα σπουδαίa παράσταση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον Έλληνα φόργουορντ να είναι ο κορυφαίος για τους Μιλγουόκι Μπακς, στην ήττα τους από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς με 130-125. .
  • ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας. Θέση με τον πλέον επίσημο τρόπο για τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ πήρε ο Παναθηναϊκός. .
  • «Καθάρισε» την τρίτη θέση για την ΑΕΚ ο Αλμπάνης στο ματς με τον Ατρόμητο!. Νικήτρια στη «μάχη» της τρίτης θέσης βγαίνει η ΑΕΚ. Με γκολ του Αλμπάνη, τρία λεπτά μετά την είσοδό του, η Ένωση πέρασε από την έδρα του Ατρόμητου (0-1) και αύξησε τη διαφορά της στους 4 βαθμούς. .
  • Τον πλήγωσε ο Ολυμπιακός, τον «σκότωσαν» οι ανεγκέφαλοι. Με άπιαστη κεφαλιά του Γκερέρο στο 53’, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό, σε ένα ντέρμπι που είχε σωρεία ευκαιριών, ένταση, δύο διακοπές και δεν τελείωσε… ποτέ, λόγω επεισοδίων! .
  • Πήρε βαθιά ανάσα ο Πανιώνιος στο ματς με την Ξάνθη. Αναπνέει ο Πανιώνιος. Με λυτρωτή τον Μαξίμοβιτς, οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 1-0 της Ξάνθης, αφήνοντας πίσω τις βαριές ήττες που υπέστησαν πρόσφατα και απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου