Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019

Ο Τραμπ εξέδωσε το πρώτο του «βέτο» για να διατηρήσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκηςΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέδωσε το πρώτο «βέτο» της θητείας του στον Λευκό Οίκο, απορρίπτοντας έτσι το ψήφισμα του Κογκρέσου, να αρθεί η κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης που έχει κηρύξει ο ίδιος για να χρηματοδοτηθεί το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.
Εχοντας γύρω του αξιωματικούς της επιβολής του νόμου, καθώς και γονείς παιδιών που σκοτώθηκαν από ανθρώπους που είναι στις ΗΠΑ παράνομα, ο κ. Τραμπ, είπε ότι «το μεταναστευτικό μας σύστημα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όριά του». Χαρακτήρισε δε την ενέργεια του Κογκρέσου «επικίνδυνο» και απερίσκεπτο».
Υπενθυμίζεται ότι 12 Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές συντάχθηκαν με τους Δημοκρατικούς συναδέλφους τους, στην ψηφοφορία για την ακύρωση της μονομερούς κίνησης του κ. Τραμπ, με στόχο την χρηματοδότηση της κατασκευής του τείχους ασφάλειας στα σύνορα μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού.
Οι εξελίξεις δεν είχαν λάβει αυτήν την τροπή, υποστηρίζουν Ρεπουμπλικάνοι, ειδικότερα αν ο Πρόεδρος είχε μία συχνότερη επικοινωνία με τους Γερουσιαστές και είχε προχωρήσει σε μία μετριοπαθή συμφωνία, αναφορικά με την ενεργοποίηση αλλαγών εντός του νομοθετικού πλαισίου επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον ίδιο.
Στις ημέρες που προηγήθηκαν της ψηφοφορίας, ο κ. Τραμπ προσπάθησε να περιορίσει τον αριθμό των γερουσιαστών που διαφαίνονταν ότι ήταν επιφυλακτικοί στο να υποστηρίξουν τις κινήσεις του. Ο ίδιος είχε διαμηνύσει επίσης στους Γερουσιαστές, πως γνώριζε ότι δεν θα μπορούσαν να ανατρέψουν το προεδρικό «βέτο»
Η Βουλή, όπου έχουν την πλειοχηφία οι Δημοκρατικοί, είχε ψηφίσει υπέρ της άρσης της έκτακτης ανάγκης τον περασμένο μήνα.
Πλέον είναι σχεδόν απίθανο το Κογκρέσο να έχει την πλειοψηφία των 2/3 που χρειάζεται για να «παρακαμφθεί» το «βέτο» του Προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να «μεταφέρει» δισεκατομμύρια δολάρια, που προορίζονται για αμυντικές δαπάνες προς την κατασκευή του τείχους στα σύνορα.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου