Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

Τον πρέσβη της Γερμανίας απέλασε η Βενεζουέλα

Πέμπτη, 7 Μαρτίου, 2019
Η κυβέρνηση της χώρας κατηγόρησε τον Ντάνιελ Μάρτιν Κρίνερ για ανάμιξη στα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα, δίνοντάς του προθεσμία 48 ωρών για να αποχωρήσει από τη χώρα.
Τον πρέσβη της Γερμανίας απέλασε η Βενεζουέλα | tovima.grΤην απόφαση να απελάσει τον Γερμανό πρέσβη Ντάνιελ Μάρτιν Κρίνερ έλαβε η Βενεζουέλα, κατηγορώντας τον για ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.
Η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο έδωσε προθεσμία 48 ωρών στον Γερμανό διπλωμάτη προκειμένου να αποχωρήσει από τη χώρα.
«Η Βενεζουέλα θεωρεί απαράδεκτο ότι ένας ξένος διπλωμάτης διαδραματίζει στην επικράτειά της έναν δημόσιο ρόλο πιο κοντά σε αυτόν ενός πολιτικού ηγέτη ευθυγραμμισμένου με τη συνωμοτική ατζέντα εξτρεμιστικών τομέων της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.
Ο Κρίνερ ήταν μεταξύ των δεκάδων πρεσβευτών ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών χωρών που βρέθηκαν την Δευτέρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καράκας για να υποδεχθούν και να εγγυηθούν την ασφάλεια του αυτοανακηρυχθέντα και αναγνωρισμένου από σχεδόν 50 χώρες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, μεταβατικού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό κατά την επιστροφή του στη χώρα.
Την ίδια ώρα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο Γερμανός πρεσβευτής στη Βενεζουέλα χαρακτηρίστηκε «persona non grata» από το Καράκας. «Συντονίζουμε αυτή τη στιγμή τα επόμενά μας βήματα και με τους εταίρους μας που βρίσκονται στο πεδίο», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου