Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2019

  • ΕΔΕ για τον αλεξιπτωτιστή που τραγουδούσε «Μακεδονία Ξακουστή». Δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του συγκεκριμένου οπλίτη από την Σχολή, με δεδομένη την ολοκλήρωση του χρόνου του εκπαιδευτικού προγράμματος. 
  • Γερμανικός Τύπος: Έρχεται η άνοιξη, έρχονται οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Η αύξηση των μεταναστών που φθάνουν μέσω Ελλάδα στη Βοσνία, το άρθρο του καγκελάριου Κουρτς υπέρ της ένταξης των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και ο αποκλεισμός της Μπάγερν Μονάχου είναι τα θέματα της επισκόπησης Τύπου. .
  • ΕΔΕ για τον αλεξιπτωτιστή που τραγουδούσε «Μακεδονία Ξακουστή» (video) . Δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του συγκεκριμένου οπλίτη από την Σχολή, με δεδομένη την ολοκλήρωση του χρόνου του εκπαιδευτικού προγράμματος. .
  • ΓΣΕΕ για «ντου» ΠΑΜΕ: Η κατρακύλα του συνεχίζεται– Απούσα η αστυνομία- vid. «Κατά την εισβολή χτυπήθηκαν και προπηλακίστηκαν συνάδελφοί μας σύνεδροι εργαζόμενοι» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ. .
  • Μπαμπινιώτης: Η διδασκαλία «Μακεδονικής Γλώσσας» έμμεση αποδοχή μειονότητας. «Δεν είναι δυνατόν μια σλαβική, βουλγαροσέρβικη γλώσσα με κυριλλικό αλφάβητο,ψευδώνυμη μακεδονική να έρθουμε εμείς να την εισάγουμε και να την διδάσκουμε στα πανεπιστήμια μας.» Λέει ο κος Μπαμπινιώτης. .
Κόσμος
  • Ρωσία: Για πρώτη φορά υπολογίσθηκε η αξία των αποθεμάτων ορυκτού πλούτου. Η συνολική αξία όλων των ορυκτών και ενεργειακών αποθεμάτων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, χάλυβας, ενεργειακό κοκ, διαμάντια) ανήλθε στα 55,2 τρισεκατομμύρια ρούβλια ( περίπου 745,5 δισεκατομμύρια ευρώ), είτε το 60% του ΑΕΠ για το 2017. .
  • Ερντογάν: Δεν μπορούμε να αποσυρθούμε από συμφωνία για τους S-400 με Ρωσία. Ο Ερντογάν έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk. .
  • ΗΠΑ: Η Γερουσία ακυρώνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του προέδρου Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απάντησε με ένα λακωνικό "ΒΕΤΟ!" στο Twitter. .
  • Τις πρώτες ρουκέτες, μετά το 2014, εκτόξευσε στο Τελ Αβίβ η Γάζα. Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι οι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας ότι θα δώσει αργότερα περαιτέρω πληροφορίες. .
  • Κομισιόν:Tα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να εγκρίνουν την όποια αναβολή Brexit. Εάν η Βρετανία ζητήσει οποιαδήποτε αναβολή προκειμένου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θα απαιτούσε την «ομόφωνη έγκριση» των κρατών μελών της ΕΕ, επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. .
Πολιτική
  • ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την εισβολή του ΠΑΜΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. «Η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα», αναφέρει ανακοίνωση της Πειραιώς. .
  • Εγκώμια Τσίπρα προς Μοράλες - «Αναγκαστήκαμε σε επίπονους συμβιβασμούς» . «Χειριστήκαμε πρωτοφανείς καταστάσεις οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης. Αντιμετωπίσαμε πρωτοφανείς επιθέσεις και έξωθεν παρεμβάσεις, που πλήγωσαν τα προηγούμενα χρόνια τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στη πατρίδα μας» .
  • Σύνταγμα: Στην επόμενη Βουλή προς αναθεώρηση 28 άρθρα - Η χαμένη ευκαιρία. Ανάλογο της πρώτης ψηφοφορίας το αποτέλεσμα με μικρές αποκλίσεις - Πιο κοντά στην αποσύνδεση διάλυσης της Βουλής από την αποτυχία εκλογής ΠτΔ - Ποιες διατάξεις θα απαιτούν απλή πλειοψηφία 151 στην επόμενη Βουλή; Ποιες εμβληματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκαν με οριακή πλειοψηφία. .
  • Παρουσία Μητσοτάκη η επίσημη πρεμιέρα του Χρήστου Μέτιου. .
  • Τσίπρας: Κάποιοι έπαιξαν φτηνά αντιπολιτεύτικά παιχνίδια με το Σύνταγμα. «Η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι κρίσιμη ειδικά τώρα που η χώρα μας εξέρχεται από μια ιδιότυπη κατάσταση εξαίρεσης που επιβλήθηκε μετά την χρεοκοπία του 2010». .
Οικονομία
  • Ορθολογική ανατροπή στις… golden visas ενάντι επενδύσεων στην Ελλάδα. Ραγδαίες αλλαγές προς το ορθολογικότερο και οικονομικά δικαιότερο, στο περιβόητο πρόγραμμα παραχώρησης «χρυσών visas» έναντι επενδύσεων σε ακίνητα, αναμένονται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντός του επόμενου διαστήματος στην Ελλάδα. .
  • Στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας με το Business Innovation Greece. Το πρόγραμμα «Business Innovation Greece» είναι μέρος των προγραμμάτων EEA & Norway Grants 2014-2021 και προσφέρει χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις με στόχο τη στήριξη του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα της Ελλάδας. .
  • Στο 18,7% η ανεργία το δ' τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Στο 18,7% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το δ' τρίμηνο πέρυσι, μειωμένο μεν κατά 2,5 μονάδες από το 21,2% του δ' τριμήνου 2017, αλλά οριακά αυξημένο σε σχέση με το γ' τρίμηνο 2018 (18,3%). .
  • Ρέγκλινγκ: H Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει τα υψηλά πλεονάσματα. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να αποφευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 3,5% έως το 2022. .
  • Αχτσιόγλου: Δεν μειώθηκαν οι συντάξεις αλλά δόθηκαν αυξήσεις. «Η πραγματικότητα συγκρούεται με την εικονική πραγματικότητα που επιχειρούν να δημιουργήσουν η αξιωματική αντιπολίτευση και μερίδα των μέσων ενημέρωσης» τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. .
Αθλητισμός
  • «Καθάρισε» τη Μακάμπι και «βοήθησε» Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό η Εφές. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν ένα μικρό προβάδισμα μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, όμως εκεί ένα σερί 10-0 των Τούρκων τους έφερε στο +5 και ένα δεύτερο 9-0 στην τέταρτη περίοδο στο +9. .
  • Euroleague: Ο Τζέιμς «πλήγωσε» ξανά τον Ολυμπιακό . Αν και στην άμυνα πήγε σχετικά καλά, στην επίθεση ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Σπανούλη στο 15’ γνώρισε την ήττα (66-57) από την Αρμάνι, στο Μιλάνο, με αποτέλεσμα να πέσει στο 13-13 και να... αγχώνεται για την πρόκριση στην οκτάδα. .
  • Europa League: «Έφαγε» τρία αλλά πέρασε η Νάπολι. «5άρα» η Τσέλσι. Πέρασε με ισοπαλία η Βαλένθια. «Έφαγε» τρία η Νάπολι αλλά πέρασε. Χατ τρικ ο Ζιρού. .
  • Basket League: Ανακοίνωσε ότι δεν κατεβαίνει στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός. Τα λόγια του πράξη έκανε ο Ολυμπιακός, καθώς από την στιγμή που δεν ορίστηκαν ξένοι διαιτητές, ανακοίνωσε πως δεν θα κατέβει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό! .
  • Basket League: Έλληνες διεθνείς στο ντέρμπι - Δεν κατεβαίνει ο Ολυμπιακός. Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές που όρισε η ΚΕΔ για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου