Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Νέα Ζηλανδία: Πάνω στα όπλα του μακελάρη έγραφε «TURKOFAGOS»


Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2019


Ο 28χρονος δράστης χρησιμοποίησε μία επαναληπτική καραμπίνα καθώς και ένα ημιαυτόματο στρατιωτικού τύπου AR-15 – Ο Brenton Tarrant είναι Αυστραλός και εργαζόταν ως personal trainer
Φωτογραφίες με όπλα πάνω στα οποία είχε γράψει με λευκό μαρκαδόρο είχε αναρτήσει στο Twitter ο μακελάρης  της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος έχει γίνει γνωστός ως Brenton Tarrant. Είναι ο άνθρωπος που εισέβαλε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος σε τζαμί και σκότωσε δεκάδες ανθρώπους μεταδίδοντας τις αποτρόπαιες πράξεις του live στο Facebook.
Πάνω σε ένα από τα όπλα, τα οποία εικάζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό, φαίνεται ξεκάθαρα η λέξη TURKOFAGOS γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες. Οι φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί στο Twitter του δράστη πριν την επίθεση.

brendon
Σε άλλο σημείο του όπλου γράφει Βιέννη 1683, αναφερόμενος στη δεύτερη πολιορκία της αυστριακής πόλης από τους Τούρκους. Η Βιέννη γλίτωσε την τελευταία στιγμή από την επέλαση, ενώ η επίθεση των Ουσάρων του Γιάν Σομπιέσκι απέκρουσε τους Μωαμεθανούς και τους έτρεψε σε φυγή.
Επίσης στα όπλα αναφέρονται τα ονόματα ιστορικών προσώπων που πολέμησαν κατά των Οθωμανών.
Τα όπλα που χρησιμοποίησε ο μακελάρης ήταν μία επαναληπτική καραμπίνα καθώς και ένα ημιαυτόματο στρατιωτικού τύπου AR-15. Το TURKOFAGOS είναι αναγραμμένο στην κάννη ενός AR.
Ο Brenton Tarrant δηλώνει εθνικιστής και υπέρμαχος της «απελευθέρωσης των χωρών που ζουν λευκοί από την ισλαμική εισβολή».
Μεγάλωσε στο Grafton, μία μικρή πόλη της New South Wales στην Αυστραλία. Ο πατέρας του ήταν αθλητής του τριάθλου και πέθανε από καρκίνο το 2010 σε ηλικία μόλις 49 ετών. Η μητέρα του ζει στο Grafton.
Ο Tarrant πήγε σε δημόσιο λύκειο και μετά εργάστηκε ως personal trainer στι γυμναστήριο Big River Squash and Fitness Centre.
Μία γυναίκα που τον είχε γνωρίσει στο γυμναστήριο είπε ότι είχε εμμονή με τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική και ήταν υπερβολικά πειθαρχημένος. Ηταν πολύ αφοσιωμένος στη δουλειά του και δεν συζητούσε πολιτικά. Λίγο καιρό πριν εγκατέλειψε το Grafton και άρχισε να ταξιδεύει στο εξωτερικό.
Ο λογαριασμός του στο Twitter έχει απενεργοποιηθεί ωστόσο μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο τις αναρτήσεις του:
Λίγες ώρες πριν την επίθεση ο «Τάραντ» είχε αναρτήσει ένα «μανιφέστο» 73 σελίδων στο οποίο υποστήριζε ότι σχεδίαζε την επίθεση εδώ και δύο χρόνια αν και αποφάσισε ότι στόχος του θα είναι το Κράιστσερτς πριν από τρεις μήνες.
Μεταξύ άλλων στο κείμενο αναφέρει ότι «μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα προκαλέσει την προσοχή στην επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός μας, ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο στον κόσμο, οι εισβολείς είναι παντού στις χώρες μας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές».
Ο «Τάραντ» υποστηρίζει ότι «εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων και άλλων εθνικιστών» γράφοντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον των λευκών παιδιών».
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου