Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Η μετά μνημόνια εποχή.. Που πάμε;

Του Βασίλη Καυκά, Βοστώνη

Σε λίγες ημέρες, λένε, θα τελειώσουν τα “μνημόσυνα”, συγγνώμη, μνημόνια. 
 Ε, και τι μ'αυτό; Μήπως θα είμαστε καλύτερα; Μακάρι να είμαστε. Θα είμαστε όμως;

Τι είναι αυτό που άλλαξε και θα πάμε καλύτερα;
Εκτός του ότι οι Τράπεζες και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί θα δίνουν χρήματα κατά τα άλλα τα ίδια.  Πόσοι θα επωφεληθούν από αυτά; 
 Χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν ή μάλλον φαλίδεψαν και οι ιδιοκτήτες των καταδιώκονται για “φέσια”.  Η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα!

Το άλλο που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι τα τελευταία χρόνια με τα δις ευρώ, τα χρήματα από τα μνημόνια ήταν αυτά που πλήρωναν τους “πετσοκομμένους” μισθούς των υπαλλήλων των δημοσίων υπηρεσιών και αυτών που συνδέονται με το δημόσιο όπως νοσοκομεία και κλινικές, ιερατείο, στρατιωτικοί... ακόμα και οι συντάξεις. Τι θα άλλαξει λοιπόν;  Τα έσοδα είναι λιγότερα αφού χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν και χιλιάδες Έλληνες έφυγαν για τη Γερμανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ενώ πάρα πολλοί που είχαν επαναπατριστεί από τις ΗΠΑ ξαναγύρισαν στις πιτσαρίες, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις
Κάποιες εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ από πωλήσεις φιλέτων (βλέπε ΤΑΙΠΕΔ) δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα γιατί όπως γινόταν και πριν αυτά τα αποκτούν οι πλούσιοι και τα TRUST σε εξευτελιστικές τιμές οι οποίοι θα τα μοσχοπουλήσουν σε κάποιο χρονικό διάστημα στο μέλλον. Εδώ να θυμηθούμε το αρχαίο γνωμικό “Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται”. Δηλαδή όταν πέσει η βελανιδιά όλος ο κόσμος τρέχει να πάρει ξύλα.

Βέβαια, πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον για τη Γενέτειρα αλλά πως; Με ανασχηματισμό; Τα “υλικά” των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι λίγα σε αριθμό και γνώσεις. Μοιάζουν αρκετές φορές σαν τον ήρωα ναυτικό συνεργάτη του μπουρλοτιέρη Κωνσταντίνου Κανάρη που επισκεύτηκε τον Κανάρη όταν έγινε υπουργός Ναυτιλίας και του ζήτησε ρουσφέτι, δηλαδή εργασία.  Ο μεγάλος μπουρλοτιέρης ήρωας Κανάρης υπουργός πλέον του λέει: "Πήγαινε έξω στην Αθήνα και κοίτα ποιά δουλειά σου αρέσει να κάνεις και έλα να σου την δώσω”. Αφού περιτριγύρισε την πρωτεύουσα ο "αγράμματος" ναυτικός γύρισε και είπε στον υπουργό Κανάρη. “Καπετάνιε, θέλω τη δουλειά που κάνει αυτός με τη βέργα στη φιλαρμονική”. (Δηλαδή μαέστρος). Κόκκαλο ο Κανάρης!  Έτσι έγειναν πολλοί "μαέστροι" σε υπουργεία και υπηρεσίες και τα αποτελέσματα γνωστάααα!  Δεν είναι αυτά μόνο σημερινά.  Όχι, όχι.  Το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Έτσι για να θυμόμαστε μερικά πράγματα για να μη ξεφεύγουμε και γινόμαστε “ζαβοί”.

Εύχομαι να βγούμε από τα μνημόνια και εδώ είναι που πρέπει να βοηθήσουν οι Έλληνες, όλοι οι Έλληνες και Φιλέλληνες.
Η Έλληνες υποφέρουν για αρκετά χρόνια από την οικονομία και εάν δεν κουνήσουν όλοι το χέρι τους καμία κυβέρνηση δεν θα πάει μπροστά. Εκτός και εάν... όλα είναι τεχνικά για περαιτέρω εξελίξεις στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο κι εμείς... zzzzzzzz.

 Νομίζω;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου