Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 14 Αυγούστου, 2018

  • Μήνυση ετοιμάζει ένας ακόμα συγγενής θυμάτων στο Μάτι. Ο Άρης Χερουβείμ δήλωσε μέσω δικηγόρου του παράσταση πολιτικής αγωγής, προαναγγέλλοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. 
  • Εύβοια: Σε ύφεση η φωτιά στο δήμο Δίρφης-Μεσσαπίων. Σε ύφεση η φωτιά στο δήμο Δίρφης-Μεσσαπίων Εύβοιας όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. 
  • Εικοσι-επτά αλλοδαποί πιάστηκαν με πλαστά έγγραφα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Οι συλλήψεις έγιναν μεταξύ 6 και 12 Αυγούστου. 
  • Αξιωματικός: Η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε γρήγορα αλλά η φωτιά ήταν δυνατή. Ο αξιωματικός υποστήριξε ότι γίνονται λάθη στις καταχωρήσεις των χρόνων ειδοποίησης και αναχώρησης των οχημάτων αλλά όλα καταγράφονται με ακρίβεια στους ασυρμάτους. 
  • Μάσκες και γάντια μοίρασε το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στους πυρόπληκτους (ΦΩΤΟ) . Δύο χιλιάδες προστατευτικές μάσκες ενεργού άνθρακα και 1.500 ζευγάρια γάντια νιτριλίου, παραδόθηκαν το πρωί τη Δευτέρας (13/8) από το Όλοι Μαζί Μπορούμε στο Κέντρο Μέριμνας Πυρόπληκτων του Νέου Βουτζά.

Κόσμος

  • Ισραηλινά ΜΜΕ: Μυστική επίσκεψη Νετανιάχου στην Αίγυπτο για πιθανή εκεχειρία στη Γάζα. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή η πληροφορία αυτή που μεταδόθηκε από το Κανάλι 10. 
  • Αφγανιστάν: 100 νεκροί κυβερνητικοί στη μάχη για την Γκάζνι. Στη μάχη για τον έλεγχο της πόλης Γκάζνι σκοτώθηκαν μέσα σε τέσσερις ημέρες τουλάχιστον 100 στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού και σχεδόν διπλάσιοι μαχητές των Ταλιμπάν, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, ενώ ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε έντονη ανησυχία για την ανθρωπιστική κατάσταση και τους κινδύνους για τους αμάχους. 
  • ΗΠΑ: Παρακολουθούμε πολύ στενά την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία. Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Κέβιν Χάσετ, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί «πολύ στενά» την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, μετά τη σημαντική πτώση της λίρας έναντι του δολαρίου τις τελευταίες ημέρες. 
  • Βερολίνο: Η αποφυλάκιση Γερμανών και Αμερικανών από Τουρκία θα διευκολύνει. «Αυτό θα είναι, εν τέλει, προς το συμφέρον της ίδιας της Τουρκίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας. 
  • Το FBI απέλυσε τον πράκτορα που ήταν στο επίκεντρο των επιθέσεων Τραμπ. «Επιτέλους» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος Τραμπ. 

Πολιτική

  • Κουβέλης: Ενδεχόμενο νέων επεισοδίων όπως της Λέρου από την Τουρκία . «Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια αφού αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες των λαών της περιοχής». 
  • Μαξίμου: Πλαστογραφία και προβοκάτσια το δημοσίευμα για το SMS. Για εργαλεία «ακροδεξιάς προπαγάνδας» κάνει λόγο η κυβέρνηση, βάλλοντας και κατά του Άδωνι Γεωργιάδη. 
  • Σαμαράς: Ώς εδώ η χυδαιότητα και η πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ . Στη δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι αποστέλλει εξώδικο προς τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, καθώς και προς τον εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη, προαναγγέλλοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα καταφύγειο στη Δικαιοσύνη - Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Κοτζιάς: Πνεύμα αντίστασης, όχι δουλικότητα στην εξωτερική πολιτική (upd) . «Η εξωτερική πολιτική απαιτεί πραγματισμό/ρεαλισμό όχι φοβία, θάρρος και αντοχή, όχι εφιάλτες, αποφασιστικότητα με ευελιξία, όχι δειλία» δήλωσε ο ΥΠΕΞ. To σχόλιο του Γ. Κουμουτσάκου. 
  • Το SMS Μαξίμου για τις πυρκαγιές: Καλό κλίμα, εκλογές, συντάξεις και Άδωνις. Το επίμαχο SMS έχει ημερομηνία 1η Αυγούστου, δηλαδή δέκα ημέρες μετά τη μαύρη Δευτέρα (23 Ιουλίου), οπότε σημειώθηκε η πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά και κατόπιν στο Μάτι και δύο μέρες πριν από την παραίτηση Τόσκα και την καρατόμηση των δύο αρχηγών, της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Οικονομία

  • Η τουρκική λίρα εγείρει κινδύνους και για την ελληνική οικονομία. Η Τουρκία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγικός προορισμός για ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ η κρίση έχει σπρώξει προς το χειρότερο τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων. 
  • Γιατί πέφτει η τουρκική λίρα: Ο ρόλος του Ερντογάν και οι δομικές αδυναμίες. Η αδυναμία της τουρκικής λίρας είναι συνέπεια δομικών προβλημάτων αλλά και προβληματικών χειρισμών από την πλευρά του προέδρου Ερντογάν. 
  • Νέα αμερικανική απειλή στην τουρκική οικονομία με αναθεώρηση των duty-free. Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε πως επανεξετάζει την καταλληλότητα της Τουρκίας στο Γενικευμένο Σύστημα Προτιμήσεων, που εξασφαλίζει προνομιακή εμπορική μεταχείριση σε αναπτυσσόμενους εταίρους. 
  • Σε χαμηλό 13 μηνών λόγω του «τουρκικού ιού» το ευρώ . Τη διαπραγμάτευση τριών τουρκικών τραπεζών διέκοψε προσωρινά το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.
  • Ινστιτούτο Ifo: Γιατί η Τουρκία πρέπει να προσφύγει στο ΔΝΤ. Ως «ιδιαίτερα επικίνδυνη» και «ανησυχητική» εκτιμά την κατάσταση στην Τουρκία ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου Κλέμενς Φούεστ.

Αθλητισμός

  • Παπαχρήστου: Αφιερώνω το μετάλλιό μου στα θύματα των φονικών πυρκαγιών . Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν ευχαρίστησε και όλους όσοι τη στήριξαν στην πορεία της προς το χρυσό μετάλλιο. 
  • Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας. Πικέ στο 41’ και Ντεμπελέ στο 78’ τα γκολ των νικητών.
  • Ηττήθηκε αλλά «κοίταξε στα μάτια» τον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς. Έκανε ότι μπορούσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Ράφα Ναδάλ, όμως δεν μπόρεσε να κοντράρει μέχρι τέλους το Νο 1 της κατάταξης της ATP και έχασε 0-2 σετ στον τελικό του τουρνουά τένις του Τορόντο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου