Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

Συγκίνησε ο Μίμης Πλέσσας στη Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια


Κυριακή, 5 Αυγούστου, 2018Επιβάτες σ’ ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο, με «οδηγό» τον μεγάλο έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα, έγιναν όσοι βρέθηκαν στο ξωκλήσι της ξενιτιάς, στον Αή Γιάννη Μακρισίων, το βράδυ της Πέμπτης, συμμετέχοντας στην Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού. Μια γιορτή που ξεκίνησε πριν 28 χρόνια από τον ακούραστο καλλιτέχνη Γιάννη Τζουανόπουλο, με τη συμμετοχή – και τότε – τουΜίμη Πλέσσα.
Τη Γιορτή «άνοιξε» ο «οικοδεσπότης» της βραδιάς, Γιάννης Τζουανόπουλος, ευχαριστώντας στον Μίμη Πλέσσα για την αποδοχή της πρόσκλησης και όλους τους σπουδαίους καλλιτέχνες που βρέθηκαν στα Μακρίσια για να ερμηνεύσουν τα τραγούδια του. Ευχαρίστησε επίσης όλους όσοι βοηθούν για να γίνει πράξη η γιορτή και τον κόσμο, που κάθε χρόνο, δίνει ζωή σε αυτή την εκδήλωση και η παρουσία του – όπως και χθες που «πλημμύρισε» τον χώρο – αποτελεί τον λόγο για να ανανεώνεται το ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Για την σημαντική προσφορά του Μίμη Πλέσσα στο ελληνικό τραγούδι, τον ελληνικό κινηματογράφο και τον ελληνικό πολιτισμό γενικά, μίλησε η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Μαρία Βίρβου, κόρη του αείμνηστου στιχουργού Κώστα Βίρβου.
Ταξίδι στο χθες και στον κινηματογράφο
Η συναυλία άνοιξε με το «Τραγούδι της Φωτιάς», σε στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου και μουσική του Μανώλη Καραντίνη – ο οποίος συμμετείχε στη συναυλία με το μπουζούκι του – που ερμήνευσε η ταλαντούχα Μαρία Σουλτάτου. Επί σκηνής βρέθηκαν επίσης οι Γιώργος Μαργαρίτης (ερμήνευσε και δυο τραγούδια από τον δίσκο που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους του Βασίλη Καρπενάρου), Δάκης, Σοφία Βόσσου, Στέλλα Κονιτοπούλου, Χαρούλα Λαμπράκη, Τζώρτζια, Κώστας Αγέρης, Χριστιάνα Γαλιάτσου, Δημήτρης Κανέλλος, Αλέξανδρος Τσαπράζης, ερμηνεύοντας 40 και πλέον γνωστά διαχρονικά και αγαπημένα κινηματογραφικά τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, σε πολλά από τα οποία, το κοινό έγινε η «δεύτερη» φωνή.
Στη μαυρόασπρη «ερωμένη» του
Ο βραβευμένος έλληνας συνθέτης, συγκινημένος παρακολουθούσε τη συναυλία από την πρώτη σειρά, ευχαριστώντας θερμά τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στο πρόσωπο του Αντιδημάρχου Γιάννη Δάγκαρη, που του προσέφερε τιμητική πλακέτα, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του στην ελληνική μουσική και την τιμητική παρουσία του στον τόπο μας.
Ο Μίμης Πλέσσας, λίγο πριν το τέλος της συναυλίας ανέβηκε στη σκηνή και αγγίζοντας τη «μαυρόασπρη ερωμένη του», όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας για το πιάνο, συνόδευσε τον Δάκη και τον Γιώργο Μαργαρίτη, συγκινώντας ακόμα περισσότερο το κοινό, που τον επιβράβευσε με το διαρκές δυνατό χειροκρότημά του.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου