Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Διαβάστε από σήμερα, Δευτέρα (22 Ιουλίου) σε συνέχειες

Το πρόσφατο ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα

του Βασίλη Καυκά

Ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα


Από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα.


Τη χώρα που γεννήθηκαν θεοί


Ο γάμος του Γιώργου και της Σοφίας στην Αμαλιάδα


Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο


Ψήφο για πρώτη φορά στη Πατρίδα και ένα ποτό στο «Επαρχείο»


Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή στη Κουρούτα


Μπάνιο στη παραλία της Ζαχάρως και στην Κουρούτα


ΕΝΦΙΑ & Κτηματολόγιο, "βαστάτε ποδαράκια μου"


Μία μέρα στα Τριπόταμα, και το Λεχούρι Αχαΐας


Τι τραβάει κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα


Το "δράμα" της επιστροφής και χωρίς βαλίτσα

Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

Οικογένεια Λάτση: Η μεγάλη επιστροφή για τον Πύργο και το Κατάκολο!

Κυριακή, 5 Αυγούστου, 2018

Μετά από μια μακρά περίοδο αποστασιοποίησης, λόγω εσφαλμένων χειρισμών τοπικών παραγόντων κατά το παρελθόν, «αναθερμαίνεται» το ενδιαφέρον της οικογένειας Λάτση για τον Πύργο και το Κατάκολο.
Αυτό σηματοδοτεί η επιστολή του Γραμματέα του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση Δημήτρη Αφεντούλη προς το δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή με ημερομηνία 2 Αυγούστου 2018. Στην επιστολή του αυτή ο κ. Αφεντούλης επισημαίνει ότι το Ίδρυμα προτίθεται να χρηματοδοτήσει την επισκευή και τον καλλωπισμό του Λάτσειου  Δημοτικού Μεγάρου που φέρει το όνομα του Ιωάννη Λάτση, καθώς με δικά του χρήματα κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όπως και της οικίας του στο Κατάκολο. Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, το Ίδρυμα Λάτση θα προχωρήσει στην αγορά σύγχρονης παιδικής χαράς που θα την εγκαταστήσει στην πλατεία του Κατακόλου.
Η πρωτοβουλία του Ιδρύματος, και κατ’ επέκταση της οικογενείας Λάτση, έρχεται λίγες μόλις μέρες από την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της κοινής υπουργικής  απόφασης των υπουργών Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή για την ονομασία του Λιμανιού στο Κατάκολο σε λιμάνι «Ιωάννης Λάτσης». Είχε προηγηθεί ως γνωστόν ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου. Την ικανοποιη
Ο κ. Λιατσής μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη δεν έκρυβε την ικανοποίηση  του λέγοντας ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της οικογένειας Λάτση με το δήμο Πύργου. «Το βέβαιο είναι ότι μόνο σημαντικά οφέλη μπορεί να προκύψουν για τον Πύργο, το Κατάκολο και  την ευρύτερη περιοχή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου