Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 9 Αυγούστου, 2018

Χρυσός στο Ευρωπαϊκό ο Τεντόγλου (video). Σπουδαία επιτυχία από τον βενιαμίν της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό ανοιχτό στίβου! Ο 20χρονος Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος!
  • Νεκρή εντοπίστηκε 83χρονη που αγνοούνταν στην Χαλκιδική από την Τρίτη. Βρέθηκε στην θαλάσσια περιοχή «Ξενία» Χανιώτης. 
  • Αλλαγές στις εκκενώσεις προβλέπει η αναμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας. Εξαγγελίες για τις αλλαγές θα γίνουν αύριο Πέμπτη από τον πρωθυπουργό, ενώ θα γίνουν και οι τελετές παράδοσης - παραλαβής στα αρχηγεία Αστυνομίας και Πυροσβεστικής. 
  • Επιβλαβείς ουσίες μετά τις φονικές πυρκαγιές · Ανενημέρωτοι οι κάτοικοι . Το υπουργείο Υγείας, ενώ εξέδωσε εγκύκλιο με θέμα την λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας τρεις ημέρες μετά την φονική πυρκαγιά, η σχετική πληροφόρηση δεν έφθασε ποτέ στους πληγέντες, ενώ κανένας δημόσιος λειτουργός δεν έλεγξε την εφαρμογή τους.
  • Ρόδος: Πνίγηκε σε πισίνα 7χρονη. Συνελήφθη ο ναυαγοσώστης. Για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία η οποία συνέλαβε τον ναυαγοσώστη του ξενοδοχείου και τον προσήγαγε στην υπηρεσία. 
  • Ο νεότερος απολογισμός των τραυματιών από τις καταστροφικές φωτιές. Ένα παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». 

Κόσμος

  • Προειδοποίηση ΗΠΑ σε Τεχεράνη να μην κλείσει το στενό του Χορμούζ. Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να εγγυηθούν, επιδεικνύοντας «πολύ μεγάλη επαγρύπνηση», την ασφαλή διέλευση των πλοίων από το στενό του Χορμούζ, δήλωσε την Τετάρτη ο Aμερικανός στρατηγός Τζόζεφ Βότελ, αναφερόμενος σε πρόσφατα ναυτικά γυμνάσια του Ιράν, τα οποία η Ουάσινγκτον εξέλαβε ως απειλή. 
  • Γάζα: Νεκρή 23χρονη έγκυος και η μικρή της κόρη από ισραηλινή eπιδρομή. Νωρίτερα ένα μέλος του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς, 30 ετών, σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στοχοθετήθηκε κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής. 
  • Η Μπατσελέτ νέα επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ο Γκουτέρες ενημέρωσε για την επιλογή του τη Γενική Συνέλευση, η οποία τώρα καλείται να ψηφίσει για να επικυρώσει τον διορισμό της Μπατσελέτ, προστίθεται στην ανακοίνωση του οργανισμού. 
  • Κολομβία: Αναγνώρισε το Κράτος της Παλαιστίνης η απελθούσα κυβέρνηση . Η απελθούσα κυβέρνηση της Κολομβίας αποφάσισε, λίγο πριν αναλάβει χθες τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος, να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως «ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο» Κράτος, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη στην Μπογοτά. 
  • Το Λονδίνο χαιρετίζει τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία για Σκριπάλ. Η διπλωματία της Βρετανίας χαιρέτισε την Τετάρτη την απόφαση της κυβέρνησης του Aμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. 

Πολιτική

  • Αποστάσεις Τζανακόπουλου από τις δηλώσεις Τόσκα και αρχηγών για τη φωτιά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως στην συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα τρεις ημέρες μετά την τραγωδία ο πρώην υπουργός και οι αρχηγοί Πυροσβεστικής και Αστυνομίας παρουσίασαν την δική τους αποτίμηση της κατάστασης για την ημέρα της φωτιάς. .
  • Επέκταση απαλλαγής από ΕΝΦΙΑ και στα «πράσινα» καμένα υποσχέθηκε ο Τσίπρας. Η απαλλαγή θα ισχύει επίσης ανεξάρτητα από την ΔΟΥ στην οποία υπάγεται ο κάθε πυρόπληκτος. Παράλληλα, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει σε σε συλλόγους πληγέντων λίστα με τα ονόματα των θυμάτων ώστε να δημιουργηθεί μνημείο. 
  • Μητσοτάκης: Εκλογές στις 20 Αυγούστου αντί για φιέστες καθαρής εξόδου (vid). «Και σήμερα ακόμα δεν έχουμε επίσημο κατάλογο νεκρών, να μπορέσουμε να τους πενθήσουμε, να τους θρηνήσουμε, όπως τους αρμόζει».
  • Χωρίς συγγνώμη η Δούρου προανήγγειλε σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης. «Σε στιγμές πρωτοφανούς συντριβής η εκφορά μίας συγγνώμης δεν μπορεί να είναι απλά λεκτική άσκηση. Πρέπει να λειτουργήσουμε με δράσεις», είπε η Περιφερειάρχης Αττικής, η οποία συναντήθηκε με τους Χρήστο Ζερεφό και Ευθύμιο Λέκκα σε ασφαλές περιβάλλον, χωρίς προσκλήσεις σε δημοσιογράφους και παρουσία μόνον της κάμερας της ΕΡΤ. 
  • Θεοχαρόπουλος: Ο ΓΓΠΠ πρέπει να είναι ανεξάρτητος κι όχι κομματικός. Ο κος Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι ο νέος γραμματέας Πολιτικής Προστασίας είναι ένα κομματικό πρόσωπο, το οποίο ήταν στην Γ.Γ. Εξοπλισμών και είχε θέση στα θέματα άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο, επιπρόσθετα, για επόμενο επικοινωνιακό show και όσον αφορά το ζήτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. .

Οικονομία

  • Fraport Greece: Αυξήσεις επιβατών και φορτίου. H εξαμηνιαία οικονομική έκθεση του ομίλου Fraport παρουσιάζει θετική εξέλιξη. Για φέτος αναμένεται «υψηλή μονοψήφια αύξηση» της επιβατικής κίνησης στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται στην Ελλάδα. .
  • Νέα πτώση για την τουρκική λίρα ενόψει των επαφών στην Ουάσιγκτον. Αποστολή υψηλόβαθμων τούρκων αξιωματούχων βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση Τραμπ, ώστε να λυθεί σειρά ανοιχτών θεμάτων μεταξύ των δύο NATOϊκών συμμάχων. .
  • Kουτεντάκης: Όχι στη μεταμνημονιακή χαλάρωση, είμαστε στο μικροσκόπιο. Έχει ιδιαίτερη σημασία, εξήγησε ο Φ. Κουτεντάκης να σταλούν τα σωστά μηνύματα προς τις αγορές οι οποίες θα αξιολογούν συνεχώς την Ελλάδα και να μην επικρατήσουν τυχόν πολιτικές πιέσεις για αλλαγή κατεύθυνσης της οικονομικής πολιτικής. .
  • Le Monde: Οι Έλληνες ξεπουλάνε σε ξένους ακίνητα σε χαμηλές τιμές. «Δεν είναι σπάνιο να βρει κανείς στούντιο των 30 τμ στην Αθήνα για…30.000 ευρώ. Ή σπίτια 3 δωματίων εξολοκλήρου ανακαινισμένα, σε περιοχές της Κρήτης, για μόνο 75.000 ευρώ» αναφέρει η γαλλιική εφημερίδα. .
  • Samsung: Επενδύσεις 161 δισ. δολαρίων και 40.000 νέες θέσεις εργασίας . Η Samsung ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη ότι στα επόμενα τρία χρόνια σχεδιάζει να δημιουργήσει 20.000 περισσότερες θέσεις εργασίας, πέραν των 20.000 νέων θέσεων εργασίας που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως. .

Αθλητισμός

  • Ch. League: «Όρθια» η ΑΕΚ στη Γλασκώβη. H ΑΕΚ στάθηκε όρθια στη Γλασκώβη και με το 1-1 κόντρα στη Σέλτικ έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς της Τρίτης στο ΟΑΚΑ. Φοβερό γκολ ο Κλωναρίδης, αποβολή-ανακάλυψη του Γαλανόπουλου. 
  • Στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Κουρτουά. Η μεταγραφή του Κέπα στην Τσέλσι σήμανε την απόκτηση του Τιμπό Κουρτουά από τη Ρεάλ Μαδρίτης. 
  • Χρυσός στο Ευρωπαϊκό ο Τεντόγλου (video). Σπουδαία επιτυχία από τον βενιαμίν της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό ανοιχτό στίβου! Ο 20χρονος Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος! 
  • Πιο κοντά στο όνειρο του Champions League ο ΠΑΟΚ με νίκη χαρακτήρα. Μπορεί να βρέθηκε να χάνει 0-2 στο 17’ από τη Σπαρτάκ Μόσχας, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση για να φτάσει στη νίκη 3-2. 
  • Συμφωνία με… όρους Παναθηναϊκού με Λέτο και Αμβούργο. Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με Λέτο, στον οποίο υπήρχε οφειλή από τη δεύτερη θητεία του, και με Αμβούργο, για το ποσοστό επί της μεταγραφής του Μπεργκ, δείχνοντας πως με… κοινή θέληση, βρίσκεται λύση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου