Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Χάλκινο μετάλιο ο 36χρονος Δημήτρης Τσιάμης στο Πανευροπαϊκό

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Είναι 36 ετών. «Υπηρετεί» τον στίβο από μικρό παιδί και στο Βερολίνο κατέκτησε αυτό που διεκδικούσε τόσα χρόνια. Ο Δημήτρης Τσιάμης είναι τριταθλητής Ευρώπης στο τριπλούν και, πραγματικά, ήταν το αουτσάιντερ που κέρδισε μία θέση στο βάθρο. 
«Αυτός είναι... τρελός και μπορεί να το κάνει», μας έλεγαν από το πρωί οι άνθρωποι του στίβου και ο τριπλουνίστας τους δικαίωσε. Ο πρωταθλητής μας είχε πρώτο άλμα στα 16,55, το δεύτερο άκυρο και στο τρίτο έφτασε τα 16,78, το οποίο αποτελεί καλύτερη εφετινή ατομική επίδοση και ήταν ένα άλμα που έκανε τον προπονητή Γιώργο Πομάσκι να σηκωθεί όρθιος στις εξέδρες για να χειροκροτήσει τον αθλητή. Το πέμπτο άλμα ήταν άκυρο και στο έκτο έφτασε τα 16,31.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νέλσον Εβόρα με 17,10 και το ασημένιο ο Αλέξις Κοπέλο με 16,93.
Με το χάλκινο του Δημήτρη Τσιάμη ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες των αθλητών μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Η ελληνική αποστολή είχε μία από τις καλύτερες παρουσίες στην ιστορία της. Θα φύγει από την πόλη της Γερμανίας με τρία χρυσά (Τεντόγλου, Στεφανίδη, Παπαχρήστου), δύο ασημένια (Κυριακοπούλου, Μπελιμπάσακη) και ένα χάλκινο (Τσιάμης).
* Εντυπωσιακός ήταν ο τελικός στο επί κοντώ όπου ο Κώστας Φιλλιπίδης πλασαρίστηκε στην 6η θέση με 5,75, ενώ είχε τρία άκυρα άλματα στα 5,80. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σουηδός Αρμάντ Ντουμπλάντις, μόλις 18 ετών, με άλμα στα 6,05 (παγκόσμιο ρεκόρ -20 ετών), με δεύτερο τον 21χρονο Τιμούρ Μοργκούνοβ από τη Ρωσία που υπερέβη τα 6,00. Στην τρίτη θέση έμεινε ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί με 5,95.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου