Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Διαβάστε σε συνέχειες

Το πρόσφατο ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα

του Βασίλη Καυκά

Ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα


Από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα.

Τη χώρα που γεννήθηκαν θεοί

Ο γάμος του Γιώργου και της Σοφίας στην Αμαλιάδα

Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο

Ψήφο για πρώτη φορά στη Πατρίδα και ένα ποτό στο «Επαρχείο»

Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή στη Κουρούτα

Μπάνιο στη παραλία της Ζαχάρως και στην Κουρούτα

ΕΝΦΙΑ & Κτηματολόγιο, "βαστάτε ποδαράκια μου"

Μία μέρα στα Τριπόταμα, και το Λεχούρι Αχαΐας

Τι τραβάει κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα

Το "δράμα" της επιστροφής και χωρίς βαλίτσα

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

Χάλκινο μετάλιο ο 36χρονος Δημήτρης Τσιάμης στο Πανευροπαϊκό

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Είναι 36 ετών. «Υπηρετεί» τον στίβο από μικρό παιδί και στο Βερολίνο κατέκτησε αυτό που διεκδικούσε τόσα χρόνια. Ο Δημήτρης Τσιάμης είναι τριταθλητής Ευρώπης στο τριπλούν και, πραγματικά, ήταν το αουτσάιντερ που κέρδισε μία θέση στο βάθρο. 
«Αυτός είναι... τρελός και μπορεί να το κάνει», μας έλεγαν από το πρωί οι άνθρωποι του στίβου και ο τριπλουνίστας τους δικαίωσε. Ο πρωταθλητής μας είχε πρώτο άλμα στα 16,55, το δεύτερο άκυρο και στο τρίτο έφτασε τα 16,78, το οποίο αποτελεί καλύτερη εφετινή ατομική επίδοση και ήταν ένα άλμα που έκανε τον προπονητή Γιώργο Πομάσκι να σηκωθεί όρθιος στις εξέδρες για να χειροκροτήσει τον αθλητή. Το πέμπτο άλμα ήταν άκυρο και στο έκτο έφτασε τα 16,31.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νέλσον Εβόρα με 17,10 και το ασημένιο ο Αλέξις Κοπέλο με 16,93.
Με το χάλκινο του Δημήτρη Τσιάμη ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες των αθλητών μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Η ελληνική αποστολή είχε μία από τις καλύτερες παρουσίες στην ιστορία της. Θα φύγει από την πόλη της Γερμανίας με τρία χρυσά (Τεντόγλου, Στεφανίδη, Παπαχρήστου), δύο ασημένια (Κυριακοπούλου, Μπελιμπάσακη) και ένα χάλκινο (Τσιάμης).
* Εντυπωσιακός ήταν ο τελικός στο επί κοντώ όπου ο Κώστας Φιλλιπίδης πλασαρίστηκε στην 6η θέση με 5,75, ενώ είχε τρία άκυρα άλματα στα 5,80. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σουηδός Αρμάντ Ντουμπλάντις, μόλις 18 ετών, με άλμα στα 6,05 (παγκόσμιο ρεκόρ -20 ετών), με δεύτερο τον 21χρονο Τιμούρ Μοργκούνοβ από τη Ρωσία που υπερέβη τα 6,00. Στην τρίτη θέση έμεινε ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί με 5,95.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου