Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 3 Αυγούστου, 2018

  • 150.000 ευρώ από την ΕΥΑΘ για ενίσχυση των πυρόπληκτων . Το ποσό των 150.000 ευρώ αποφάσισε να διαθέσει η διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. “ως ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική”. 
  • Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στις Μαλάδες Ηρακλείου . Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στις Μαλάδες Ηρακλείου, που ξέσπασε από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους στις 6 ώρα το απόγευμά σε γεωργική έκταση. 
  • Μάτι: Εγκαταλείπει τον σκύλο του γιατί απέκτησε εγκαύματα στις πατούσες. Αίσθηση έχει προκαλέσει η στάση ιδιοκτήτη σκύλου, που τραυματίστηκε στις φονικές πυρκαγιές του Ματιού, ο οποίος και φέρεται πως επιθυμεί να εγκαταλείψει το κατοικίδιο του, που αυτές τις μέρες νοσηλεύεται στην κτηνιατρική κλινική Vets4life στο Πικέρμι, επειδή έχει αποκτήσει εγκαύματα στα πέλματα του. 
  • Η ενόχληση Βαρθολομαίου, ο αδελφόςΤσίπρα και ο διοικητής του Αγίου Όρους. Ενόχληση έχει προκληθεί στο Φανάρι από την εμμονή του Μαξίμου να τοποθετηθεί νέος πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» Κωστής Δήμτσας, πάρα τη δεδομένη και διαχρονική άρνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
  • Συλλήψεις για όπλα και κλοπές στην Κρήτη . Μετά από έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι όπου διαμένει, συνελήφθη 57χρονος Έλληνας κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. 

Κόσμος

  • Εκτροχιασμός επιβατικού τρένου στην Ουάσινγκτον. Ένα επιβατικό τρένο της Amtrak εκτροχιάστηκε σήμερα βόρεια του σταθμού Union στην Ουάσινγκτον, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί στο πλήρωμα ή στους επιβάτες, τόνισε η εταιρεία. 
  • Συναγερμός λόγω ενόπλου σε αεροπορική βάση στο Οχάιο . Διεθνή πρακτορεία αναφέρουν πως στην βάση έχει σημάνει συναγερμός λόγω της παρουσίας οπλισμένου άνδρα. 
  • Οι μισές βρετανίδες θεωρούν σεξιστικό τον όρο νοικοκυρά . Οι μισές Βρετανίδες θεωρούν παρωχημένη, σεξιστική ή προσβλητική τη λέξη νοικοκυρά, αποκαλύπτει σήμερα δημοσκόπηση, καθώς αυξάνεται η πίεση για μεγαλύτερη ισότητα στο σπίτι και στον εργασιακό χώρο. 
  • Σε απεργία οι εργαζόμενοι του μεγαλύτερου μεταλλείου χαλκού στον κόσμο . Οι εργαζόμενοι στο μεταλλείο χαλκού της Εσκοντίδα στη Χιλή ψήφισαν σήμερα μαζικά προκειμένου να κατέλθουν σε απεργία διαρκείας μέχρι να ικανοποιηθούν τα οικονομικά αιτήματά τους από της εταιρεία διαχείρισης του μεταλλείου. 
  • Κάθε 12 λεπτά ελέγχουν το κινητό τους οι Βρετανοί . Αυτό αναφέρεται στην ετήσια έκθεση για τον τομέα της επικοινωνίας από την Ofcom, τον ανεξάρτητο φορέα που έχει την ευθύνη λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης και των τηλεπικοινωνιών. 

Πολιτική

  • ΝΔ: O κ. Τσίπρας αντιλήφθηκε ότι η άγνοια κι η ανικανότητα κοστίζουν ζωές. Απάντηση στις τοποθετήσεις που έκανε μέσω twitter, νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής, εξέδωσε πριν από λίγο το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. 
  • Αλλαγές στην πολιτική προστασία, μετά τη συνάντηση Τσίπρα με Ζερεφό, Λέκκα. Η συμμετοχή των ακαδημαϊκών Χρήστου Ζερεφού και Ευστάθιου Λέκκα σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, με θέμα την πρόληψη σε φυσικές καταστροφές, πυροδότησε σενάρια για αλλαγές στον μηχανισμό πολιτικής προστασίας. 
  • Το «Συγγνώμη» Τόσκα . Κοτζιά για τις πυρκαγιές μέσω της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ». Η Κίνηση Πράττω στην οποία ανήκουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας αναλαμβάνει την Πολιτική Ευθύνη που της αναλογεί, όπως αναφέρει, ως συγκυβερνώσα Κίνηση. 
  • ΚΚΕ: Ψήφισαν τα μέτρα κοροϊδία για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. «Τα κυβερνητικά μέτρα για τη δήθεν στήριξη των πληγέντων δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, δεν επαρκούν για να επουλωθούν οι πληγές, να ξαναφτιαχτούν οι κατοικίες και οι άνθρωποι αυτοί να σταθούν ξανά στα πόδια τους» σημειώνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. 
  • Βορίδης: Ξεκινούν με τροπολογία τις κατεδαφίσεις ενώ τις ανέστειλαν το 2015. Ο κ Βορίδης τόνισε πως η κυβέρνηση ξεκινάει την ιστορία με τις κατεδαφίσεις, σε μια προσπάθεια να μετακινήσει τη βάση της συζήτησης στην αυθαίρετη δόμηση και όχι στην τραγωδία στο Μάτι. 

Οικονομία

  • Η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμα 4.020.000 ευρώ στην Fοlli Follie. Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 4.020.000 ευρώ στην εταιρεία Fοlli Follie και σε εννέα φυσικά πρόσωπα για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της Αγοράς και για παραβάσεις διατάξεων σχετικά με την παροχή ζητούμενων στοιχείων αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 
  • Σόλτς: Αναγκαία τα μέτρα για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της . Σε αποκλειστική δήλωσή του στο ελληνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως μελλοντικά η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της αλλά τα μέτρα είναι αναγκαία. .
  • Ευρωπαϊκός νότος: Αναλυτές μιλούν για αποσταθεροποίηση στις αγορές ομολόγων. Σύμφωνα με αναλυτές, οι ανησυχίες για εντάσεις στο κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας μαζί με το γενικότερο κλίμα της διαμάχης των γιγάντων όπως έχει ονομαστεί ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας οδήγησαν την απόδοση του 10ετούς ομολόγου γείτονος Ιταλίας στο υψηλότερο επίπεδο των πέντε τελευταίων εβδομάδων. 
  • O Σεντένο χαιρετίζει την έγκριση της Γερμανίας για εκταμίευση της δόσης. Η δόση των 15 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό για να δημιουργηθεί το απόθεμα ρευστότητας, διευκολύνοντας την επιστροφή στην αγορά χρέους. Μόλις 20 ημέρες απομένουν για να εξέλθει η Ελλάδα επίσημα από το πρόγραμμά της», ανέφερε ο Σεντένο. 
  • Πρόσθετους δασμούς 25% σε κινεζικά προϊόντα ετοιμάζουν οι ΗΠΑ. Με αντίποινα απειλεί η Κίνα αν οι ΗΠΑ εφαρμόσουν τις απειλές τους για τις αυξήσεις των δασμών. 

Αθλητισμός

  • Δεν τον ήθελε τον Αστέρα!. Κρίμα… Ο Αστέρας έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο β’ μέρος (είχε δοκάρι στο α’) με τη Χιμπέρνιαν, παίζοντας με 10 από το 48’, δεν του δόθηκε πέναλτι και στο τέλος έμεινε εκτός Europa League με το 1-1. 
  • «Μαχαιριά» στο 95' και αποκλεισμός για τον Ατρόμητο!. Ο Ατρόμητος βρήκε το γκολ-πρόκριση με την «οβίδα» του Μανούσου στο 80’, αλλά η Ντινάμο Μπρεστ... πάγωσε το Περιστέρι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και με το 1-1 πέρασε εκείνη στον τρίτο γύρο! 
  • Αλαφούζος: Προσπάθεια Γιαννακόπουλου να υπονομεύσει την πώληση της ΠΑΕ. Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο του κ. Ιωάννη Αλαφούζου στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων πως ο κ. Γιαννακόπουλος προσπαθεί να υπονομεύσει την πώληση των μετοχών του Παναθηναϊκού και υπογραμμίζει πως η δικαιοσύνη θα επιληφθεί της υπόθεσης. 
  • Η Αυτού Μεγαλειότης ο… ΠΑΟΚ!. Ποια Βασιλεία; Βασιλιάς ήταν ένας (και) στην Ελβετία! Ο αγριεμένος ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε από την απουσία Βιεϊρίνια και με επίδειξη δύναμης (3-0) συνεχίζει να ονειρεύεται το σεντόνι του Champions League. 
  • Διαψεύδει την πρόταση για Κολοβέτσιο ο Παναθηναϊκός. Από τον Παναθηναϊκό έλεγαν πως ουδέποτε έχει φτάσει πρόταση από την Τραμπζονσπόρ για τον Δημήτρη Κολοβέτσιο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου