Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 2 Αυγούστου, 2018

  • Μεγάλη φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε στην Αγία Ελεούσα Αχαΐας. Περίπου 1.800 δενδρύλλια χασίς εντόπισε η Αστυνομία, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην ορεινή περιοχή Αγία Ελεούσα της Αχαΐας, ανάμεσα στις κοινότητες Πιτίτσα και Σαλμενίκο. .
  • 81 οι ταυτοποιημένοι νεκροί ένας ο αγνοούμενος σύμφωνα με την Πυροσβεστική . Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία 81 είναι πλέον οι ταυτοποιημένοι νεκροί ενώ ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο. 
  • Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 42 εγκαυματίες σε νοσοκομεία της Αττικής. Σε 42 ανέρχονται οι εγκαυματίες που συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 10 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Υγείας. 
  • Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων . Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου Γιώργο Στασινό, στα επόμενα δύο χρόνια, με διακομματική συναίνεση, μπορούν να γίνουν όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες. 
  • Απολογισμός ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ μια εβδομάδα μετά τις Πυρκαγιές. Ο απολογισμός των προσφορών στο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 

Κόσμος

  • Τηλεφωνική επικοινωνία Πομπέο με Τσαβούσογλου . Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο συνομίλησε σήμερα στο τηλέφωνο με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο θα συναντηθούν αυτήν την εβδομάδα στη Σιγκαπούρη. 
  • Ξύλο και προσαγωγές στο Ορλί ανάμεσα σε ράπερ (video). Στα χέρια πιάστηκαν σήμερα μέσα στο αεροδρόμιο Ορλί, στο Παρίσι, ο διάσημος Γάλλος ράπερ Booba και ο πρώην συνεργάτης του, επίσης τραγουδιστής της ραπ σκηνής της Γαλλίας, Kaaris. 
  • Κερδίζουν σταδιακά τη μάχη με την πυρκαγιά οι πυροσβέστες στην Καλιφόρνια . Οι περισσότεροι από τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της βόρειας Καλιφόρνιας, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, εξαιτίας της φονικής πυρκαγιάς στην περιοχή αναμένουν σήμερα την άδεια των αρχών προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους. 
  • Δανία: Πολίτες διαδηλώνουν ενάντια στο μέτρο απαγόρευσης της μαντήλας . Ειδικότερα, το κοινοβούλιο της χώρας έθεσε σε ισχύ τον περιορισμό τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες αντιλαμβάνονται και υιοθετούν την συγκεκριμένη απαγόρευση ως μέσο για την προάσπιση των δημοκρατικών ιδεωδών . 
  • Κυρώσεις σε δύο τούρκους υπουργούς επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Κλιμακώνεται η διπλωματική αντιπαράθεση ΗΠΑ - Τουρκίας σχετικά με την κράτηση του πάστορα Άντριου Μπράνσον. Το καθεστώς Ερντογάν έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχτεί αμερικανικές πιέσεις. 

Πολιτική

  • Νέες προκλήσεις από την Χρυσή Αυγή: Η Μακρόνησος θα χρειαστεί . Σε νέες εμπρηστικές αναφορές προχώρησε εντός της Βουλής η Χρυσή Αυγή, αυτή τη φορά με αφορμή την κυβερνητική τροπολογία για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στην Μακρόνησο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους βουλευτές και την καταδίκη του προεδρείου. 
  • Ψηφίστηκαν οι διατάξεις για πληγέντες και η τροπολογία για τα αυθαίρετα. Ψηφίστηκαν οι διατάξεις για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, καθώς και η τροπολογία για τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων που είχαν κατατεθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείο Παιδείας "Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις". 
  • Θεοχαρόπουλος : Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραιτήσεις δεν γίνεται. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έκανε λόγο για επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης, on camera, την ώρα που η χώρα θρηνούσε νεκρούς , εκφράζοντας απορία για το πώς είναι δυνατόν σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, να δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνιακή της προπαγάνδα. 
  • Κουμουτσάκος: Σκέφτηκαν πολύ αργά τις ρυθμίσεις για την άναρχη δόμηση. Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως η κυβέρνηση πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τις στρεβλώσεις ετών ενώ σημείωσε πως επί κυβερνήσεως Σαμαρά είχε γίνει προσπάθεια να ρυθμιστεί το πλαίσιο. 
  • Επίσκεψη Μητσοτάκη στη βάση καναντέρ: Προτεραιότητα η επισκευή αεροσκαφών. Τη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου καναντέρ, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επισκέπτεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Οικονομία

  • Γερμανία: Ενέκρινε την δόση του Ελληνικού προγράμματος το κοινοβούλιο. Με αυτή την απόφαση, η γερμανική κυβέρνηση μπορεί πλέον να δώσει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας τη συγκατάθεσή της για την εκταμίευση της δόσης των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.
  • Άντληση 812,5 εκατ. ευρώ μέσω εξάμηνων εντόκων γραμματίων, από τον ΟΔΔΗΧ. Το ύψος των προσφορών ανήλθε σε 949 εκατ ευρώ και η υπερκάλυψη κατά 1,52 φορές του δημοπρατούμενου ποσού ήταν υψηλότερη απο αυτήν (1,38 φορές) της προηγούμενης δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων.
  • Νέα τροπολογία: Τι οικονομικές ενισχύσεις θα δοθούν στους πυρόπληκτους. Η τροπολογία που κατατέθηκε προβλέπει μεταξύ άλλων ότι θα δοθεί το ποσό των 600 ευρώ περίπου και επιπλέον ισόποση οικονομική ενίσχυση, σε περίπτωση που ο δικαιούχος είναι πολύτεκνος ή και άτομο με αναπηρία. 
  • Το ΔΝΤ σφάζει με το γάντι το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα. Κενά και ανεπάρκειες βλέπει το ΔΝΤ στο σχέδιο Τσίπρα - Τσακαλώτου, και επικρίνει την Αθήνα με διπλωματική γλώσσα. 
  • Ανάλυση ΔΝΤ: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρειαστεί νέα ελάφρυνση χρέους το 2038. Αμφιβολίες για την μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα του πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup εκφράζει στην δική του έκθεση βιωσιμότητας το ΔΝΤ, προειδοποιώντας ότι το κόστος εξυπηρέτησης των οφειλών της Ελλάδας μπορεί να αγγίξει το 40% το 2058. 

Αθλητισμός

  • Η Αυτού Μεγαλειότης ο… ΠΑΟΚ!. Ποια Βασιλεία; Βασιλιάς ήταν ένας (και) στην Ελβετία! Ο αγριεμένος ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε από την απουσία Βιεϊρίνια και με επίδειξη δύναμης (3-0) συνεχίζει να ονειρεύεται το σεντόνι του Champions League. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου