Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 13 Αυγούστου, 2018

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Μεσσαπίων στην φλεγόμενη Εύβοια. Η εντολή δόθηκε από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη. .
  • Σοβαρή καταγγελία για πυροβολισμούς τούρκων ψαράδων κοντά στη Λέρο. Τα τουρκικά σκάφη ψάρευαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. .
  • Μεγάλη προληπτική κινητοποίηση του ΕΚΑΒ για την φωτιά στην Εύβοια. Έως τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορές σε τραυματίες. 
  • Πάνω από 180 νεκροί στις ελληνικές θάλασσες αυτό το καλοκαίρι. Τα περισσότερα θύματα είναι Έλληνες, ενώ τέσσερα παραμένουν μη ταυτοποιημένα. 

Κόσμος

  • Περού: Πτώση λεωφορείου σε χαράδρα - τουλάχιστον 15 νεκροί . Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στο βόρειο τμήμα του Περού με αποτέλεσμα 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 25 να τραυματιστούν, στο δεύτερο πανομοιότυπο πολύνεκρο τροχαίο μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, γνωστοποίησε η αστυνομία. 
  • Κολομβία: Εντάλματα σύλληψης κατά 16 ηγετικών στελεχών του ELN. Οι ανήλικοι, 7 ως 17 ετών, χρησιμοποιήθηκαν ως ανιχνευτές, φρουροί ομήρων κι εκπαιδεύτηκαν στη χρήση όπλων, διευκρίνισε η εισαγγελία, τονίζοντας πως οι αντάρτες συνέχισαν να στρατολογούν παιδιά παρά την ειρηνευτική διαδικασία που είχαν αρχίσει με την απελθούσα κυβέρνηση. .
  • Κροατία: Δύο Σύροι πρόσφυγες εντοπίστηκαν νεκροί σε δάσος. Δύο Σύροι πρόσφυγες βρέθηκαν νεκροί την Κυριακή μέσα σε ένα δάσος στην Κροατία, όχι μακριά από τα σύνορα με τη Βοσνία, τα οποία εκτιμάται ότι πέρασαν παράτυπα στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ιταλία, σύμφωνα με τον κροατικό Τύπο. 
  • Ο Τραμπ καλεί σε μποϊκοτάζ της Harley-Davidson . Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε ξανά σήμερα στην Harley-Davidson, προτρέποντας σε μποϊκοτάζ εναντίον της, αν η κατασκευάστρια εταιρία των διάσημων μηχανών μεταφέρει ένα μέρος της παραγωγής της στην Ευρώπη, όπως είχε προαναγγείλει. 
  • Ο Ιρακινός πρωθυπουργός ακυρώνει την επίσκεψή του στο Ιράν. Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι ακύρωσε την επίσκεψή του στην Τεχεράνη "λόγω βεβαρημένου προγράμματος", ανακοινώθηκε από το γραφείο του σήμερα, ημέρα που ο επικεφαλής της κυβέρνησης επικρίθηκε έντονα από το Ιράν σε σχέση με τη θέση του για τις αμερικανικές κυρώσεις. 

Πολιτική

  • Μαξίμου: Πλαστογραφία και προβοκάτσια το δημοσίευμα για το SMS. Για εργαλεία «ακροδεξιάς προπαγάνδας» κάνει λόγο η κυβέρνηση, βάλλοντας και κατά του Άδωνι Γεωργιάδη. 
  • Σαμαράς: Ώς εδώ η χυδαιότητα και η πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ . Στη δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι αποστέλλει εξώδικο προς τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, καθώς και προς τον εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη, προαναγγέλλοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα καταφύγειο στη Δικαιοσύνη - Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Κοτζιάς: Πνεύμα αντίστασης, όχι δουλικότητα στην εξωτερική πολιτική (upd) . «Η εξωτερική πολιτική απαιτεί πραγματισμό/ρεαλισμό όχι φοβία, θάρρος και αντοχή, όχι εφιάλτες, αποφασιστικότητα με ευελιξία, όχι δειλία» δήλωσε ο ΥΠΕΞ. To σχόλιο του Γ. Κουμουτσάκου. 
  • Το SMS Μαξίμου για τις πυρκαγιές: Καλό κλίμα, εκλογές, συντάξεις και Άδωνις. Το επίμαχο SMS έχει ημερομηνία 1η Αυγούστου, δηλαδή δέκα ημέρες μετά τη μαύρη Δευτέρα (23 Ιουλίου), οπότε σημειώθηκε η πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά και κατόπιν στο Μάτι και δύο μέρες πριν από την παραίτηση Τόσκα και την καρατόμηση των δύο αρχηγών, της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος. .
  • Πόλεμος δηλώσεων κυβέρνησης και ΝΔ για τις συντάξεις. Εξαπάτηση των συνταξιούχων κατήγγειλε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, με τον υπουργείο να τον κατηγορεί για θράσος. .

Οικονομία

  • Παρεμβάσεις για προάσπιση της οικονομίας προανήγγειλε ο γαμπρός Ερντογάν. Τα μέτρα θα αρχίσουν να τίθενται σε ισχύ το πρωί της Δευτέρας, είπε ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις όσον αφορά την φύση και την διάρκειά τους. 
  • Η λίρα γκρεμίζεται σε νέο ιστορικό χαμηλό μετά τις προειδοποιήσεις Ερντογάν. Η «βουτιά» στο νέο ναδίρ, για πρώτη φορά χειρότερα από την ισοτιμία του επτά προς ένα, ήλθε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τον τουρκικό επιχειρηματικό κόσμο να μην σπεύσει να αποσύρει συνάλλαγμα από τις τράπεζες. 
  • Σιλουάνοφ: Η Ρωσία μπορεί να εγκαταλείψει το δολάριο στις συναλλαγές της. «Το δολάριο ΗΠΑ γίνεται ένα αναξιόπιστο εργαλείο για πληρωμές στο διεθνές εμπόριο», υποστήριξε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας .
  • Βρούτσης: Τα στοιχεία δείχνουν τη θλιβερή πραγματικότητα στις συντάξεις . Ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ τόνισε ότι ήδη οι νέες συντάξεις είναι κατά 35% χαμηλότερες, και σημείωσε πως η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη αν εφαρμοστούν οι αχρείαστες- όπως ανέφερε- περικοπές από 1ης Ιανουαρίου 2019.
  • Βασίλης Σπανάκης:«Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί εθνική υπόθεση». Ο κ. Σπανάκης ανέφερε ότι σε περισσότερους από 440.000 οφειλέτες έχουν παρθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από τον Δεκέμβριο του 2015 γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει. 

Αθλητισμός

  • Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας. Πικέ στο 41’ και Ντεμπελέ στο 78’ τα γκολ των νικητών .
  • Ηττήθηκε αλλά «κοίταξε στα μάτια» τον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς. Έκανε ότι μπορούσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Ράφα Ναδάλ, όμως δεν μπόρεσε να κοντράρει μέχρι τέλους το Νο 1 της κατάταξης της ATP και έχασε 0-2 σετ στον τελικό του τουρνουά τένις του Τορόντο. 
  • Χάλκινο μετάλλιο για τον Τσιάμη στο τριπλούν στο φινάλε του Ευρωπαϊκού. Έξι τα μετάλλια για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Βερολίνο. 
  • Χρυσός και πάλι ο Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό Ενόργανης Γυμναστικής. Σαρωτικός για τέταρτη διαδοχική φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Πετρούνιας. 
  • Στην Εντατική με πνευμονία ο Ρονάλντο (ο Αργεντινός). Ισπανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η κατάστασή του βελτιώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου