Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Tο μήνυμα του Trump ελείφθει. Η Μέρκελ διπλασιάζει τις αμυντικές δαπάνες και... «δεν αρκεί». Στα 60 δισ. ευρώ

Η Μέρκελ διπλασιάζει τις αμυντικές δαπάνες και... «δεν αρκεί»

Στην ομιλία της στην Μπούντεσταγκ (φωτογραφία), η Μέρκελ επανέλαβε τη δέσμευσή της ότι ο προϋπολογισμός της Γερμανίας για τις αμυντικές δαπάνες θ’ αυξηθεί στο 1,5% του ΑΕΠ ως το 2024.Πηγή: ANA
Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει «κάθε προσπάθεια» προκειμένου ν’ αποφευχθεί ο εμπορικός πόλεμος με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή της πως το Βερολίνο θ’ αυξήσει τις αμυντικές του δαπάνες, προσπαθώντας να κατευνάσει τις διαμαρτυρίες της Ουάσιγκτον για δύο από τα ζητήματα που προκαλούν τριβές στις διμερείς σχέσεις.

Η Μέρκελ, απευθυνόμενη στα μέλη της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής, της Μπούντεσταγκ, την Τετάρτη, τόνισε πως «αξίζει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να προσπαθήσουμε ν’ αποκλιμακώσουμε τη διένεξη αυτή ώστε να μην μετατραπεί σε ολοκληρωτικό (σ.σ. εμπορικό) πόλεμο (...) Η Γερμανία οπωσδήποτε δεσμεύεται σε αυτό, όπως και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Ομως σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του οικονομικού ινστιτούτου Ifo του Μονάχου, ο ευρωπαίος επίτροπος Γκίντερ Ετινγκερ προεξόφλησε: «Θα ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος».

Στο 1,5% του ΑΕΠ

Πρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί της ΕΕ σε ενδύματα τζιν, στο φυστικοβούτυρο, σε μοτοσικλέτες και άλλα είδη, που επιβλήθηκαν σε αντίποινα για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν επιπλέον δασμούς 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο που εισάγουν, τέθηκαν σε ισχύ τον περασμένο μήνα.

Στην ομιλία της στην Μπούντεσταγκ την Τετάρτη, η Μέρκελ επανέλαβε παράλληλα τη δέσμευσή της ότι ο προϋπολογισμός της Γερμανίας για τις αμυντικές δαπάνες θ’ αυξηθεί στο 1,5% του ΑΕΠ ως το 2024. Το ποσοστό αυτό ισοδυναμεί κατά υπολογισμούς ειδικών με δαπάνες περίπου 60 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αναφερόμενη στον σημερινό αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας της (38,9 δισ. ευρώ), η Μέρκελ αναγνώρισε ότι «σε σύγκριση με το τί δαπανούν άλλες χώρες ως ποσοστό του ΑΕΠ τους, απέχει πολύ από το ν’ αρκεί».

Το σχόλιο της γερμανίδας καγκελάριου παρέπεμπε στο ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε πρόσφατα επιστολή σε χώρες-μέλη του NATO, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, για να επισημάνει ότι δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με βάση τις δεσμεύσεις τους έναντι του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου