Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

NEΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 13 Ιουλίου, 2018

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη», με 150 ψήφους υπέρ και 123 ψήφους κατά.
  • Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός 78χρονης . Τη σορό μίας γυναίκας, αγνώστων στοιχείων, εντόπισαν άνδρες του λιμενικού σώματος, στη Θεσσαλονίκη, στη θαλάσσια περιοχή Φλογητών. .
  • Σε ύφεση η φωτιά στη Σητεία. Η φωτιά έχει καταστρέψει εκατοντάδες στρέμματα θαμνώδους και αγροτολιβαδικής έκτασης. .
  • Τζακ ποτ στο Τζόκερ. Τζακ-ποτ σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην κλήρωση του Τζόκερ. .
  • Συνελήφθη 43χρονος για εμπρησμό στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12 Ιουλίου, γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα, σε χορτολιβαδική έκταση. .
  • Στη Λέσβο ο πρώτος επίσημος γάμος μεταξύ δύο γυναικών στην Ελλάδα. Ο γάμος ένωσε στην παραλία της Ερεσού την Κάρεν και τη Στέφανι, οι οποίες θα ολοκληρώσουν τη νομιμοποίηση της σχέσης τους και στη Βρετανία από όπου κατάγονται. .

Κόσμος

  • Γερμανία: Η μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας στο NATO «διορθώνει» τον Τραμπ. Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Γερμανίας στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού επισήμανε ότι τα πραγματικά μεγέθη όσον αφορά την εξάρτηση της χώρας από τη ρωσική ενέργεια είναι πολύ χαμηλότερα από ό,τι υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. .
  • Κίνα: Έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο - Τουλάχιστον 19 νεκροί . Μια ισχυρή έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο στην Κίνα στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους, ενώ άλλοι 12 τραυματίστηκαν. .
  • Τραμπ: Πολύ λυπηρή η έλευση μεταναστών στην Ευρώπη. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στηλίτευσε το γεγονός ότι «επιτρέπεται», κατ' αυτόν, η έλευση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι η Γηραιά Ήπειρος «χάνει» τον «πολιτισμό» και την «υφή» της. .
  • Τραμπ: Η συμφωνία για το Brexit που εισηγείται η Μέι «σκοτώνει» κάθε πιθανότητα συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε με οξύ τόνο εναντίον της προσέγγισης της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά το Brexit σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα «The Sun». .
  • Κάιρο: Έκρηξη στο αεροδρόμιο – Φωτιά σε δύο δεξαμενές καυσίμων . Πυρκαγιά μετά από ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή του αεροδρομίου του Καΐρου, σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση. .

Πολιτική

  • Βουλή: Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη», με 150 ψήφους υπέρ και 123 ψήφους κατά. .
  • Tσίπρας για Ερντογάν: Δεν ήταν η πιο εύκολη συνάντηση · Τι είπαν για τους 2. «Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα των οχτώ αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο απαντώντας στο αίτημά μου για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο» .
  • Μητσοτάκης: Είστε erga omnes επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπονόησε δε, ότι οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων στο σκοπιανό ζήτημα είναι προσυννενοημένες υποστηρίζοντας ότι "Τσίπρας και Καμμένος παριστάνουν ότι τάχα ότι διαφωνούν, την ίδια στιγμή που δένονται ακόμη πιο σφιχτά στις καρέκλες τους" .
  • Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα με Ερντογάν στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός αναμενόταν να θέσει επί τάπητος την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται επί τέσσερις μήνες στην Αδριανούπολη. .
  • ΝΔ για Αντωνοπούλου : Μας ταράξατε στο ηθικό πλεονέκτημα . Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τον διορισμό της Ράνιας Αντωνοπούλου στην θέση του εκπροσώπου της χώρας μας στον ΟΟΣΑ αλλά και την τοποθέτηση του κυρίου Ζουράρι στην θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής. .

Οικονομία

  • Γερμανικό «καψόνι» στο Eurogroup με αναστολή δόσης λόγω ΦΠΑ στα νησιά. Οι εταίροι κατέστησαν σαφές πως η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί την δέσμευσή που έχει αναλάβει για μείωση των συντάξεων το 2019, υποχρέωσαν την Αθήνα να δεχτεί δημοσιονομικά ισοδύναμα για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ σε πέντε νησιά και ανέστειλαν την εκταμίευση της τελευταίας δόσης κατά πάσα πιθανότητα έως τον Αύγουστο. .
  • Γερμανικός Τύπος: Και μετά το μνημόνιο υπό στενή παρακολούθηση η Ελλάδα . Στην αυστηρή μεταμνημονιακή εποπτεία εστιάζει ανάλυση της οικονομικής Handelsblatt σημειώνοντας ότι και μετά τις 20 Αυγούστου η Ελλάδα δεν θα είναι ακόμη πραγματικά ελεύθερη. .
  • Κανονική κι όχι ενισχυμένη η μετα-Μνημονιακή εποπτεία του ΔΝΤ. «Αναμένω πως η εμπλοκή μας στην Ελλάδα μετά το πρόγραμμα θα είναι παρόμοια με αυτό που έλαβε χώρα σε άλλες χώρες της ευρωζώνης που είχαν πρόγραμμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις. Το ΔΝΤ ωστόσο θα συντονίζει τις αποστολές του με τους Ευρωπαίους. .
  • Δεκάδες αμερικανικές εταιρείες στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης . Περίπου 100 μεγάλες αμερικανικές εταιρείες οι οποίες εκπροσωπούν κεφάλαιο δισεκατομμυρίων δολαρίων και το αποκορύφωμα της αμερικανικής καινοτομίας θα συμμετάσχουν στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ. .
  • Αλμπαϊράκ: Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας είναι ανεξάρτητη . Την πρώτη του συνέντευξη από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας παραχώρησε ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρός του Προέδρου Ερντογάν, στο Bloomberg. .

Αθλητισμός

  • Λάνγκφορντ: Έκανα λάθος πέρυσι που δεν ήρθα στον Παναθηναϊκό, εξιλεώνομαι. Ο Κιθ Λάνγκφορντ άνοιξε την καρδιά του στο Eurohoops για την επικείμενη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό! .
  • Απαιτητικές διαδρομές στο Santorini Experience. Το “Santorini Experience" συνεχίζει να διακρίνεται, καθώς άλλο ένα βραβείο προστέθηκε στη συλλογή της, αφού στα Sports Marketing Awards 2018, κατέκτησε το χρυσό στην κατηγορία “Integrated Marketing Campaign”, στην ενότητα “Sports Organizations”. .
  • Το Μεγαλύτερο 3x3 της FIBA είναι το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΜΟUNTAINBALL. Παιζεται στα 1000 μέτρα υψόμετρο στην 4η καθαρότερη ατμόσφαιρα παγκοσμίως στην Κεντρική πλατεία Καρπενησιου και γίνεται με την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ και φέτος της FIBA. 
  • Mουντιάλ: «Κάηκε» το Ζάγκρεμπ - Απογοήτευση στον αγγλικό Τύπο. «Κολλημένο» το χέρι στις κόρνες των αυτοκινήτων τους, πυροτεχνήματα και καπνογόνα ήταν η εικόνα που δημιούργησαν οι Κροάτες φίλαθλοι στο Ζάγκρεμπ, μετά την ιστορική πρόκριση της «Χρβάτσκα» στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας, εκεί όπου καλούνται να ολοκληρώσουν την υπέρβαση απέναντι στη Γαλλία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου