Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Δέσμευση Σκουρλέτη για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

 Τρίτη, 10 Ιουλίου, 2018

Θα έρθει προς ψήφιση εντός του 2018, δήλωσε στην Βουλή καλώντας την Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει την κατάτμηση.
Δέσμευση Σκουρλέτη για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
Εντός του 2018 θα ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης η οποία θα αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, όπως δεσμεύθηκε στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης. 

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «Κλεισθένη», ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι είναι «ανακριβές και παραπλανητικό το ότι παραπέμπουμε το θέμα στις καλένδες» και τόνισε ότι με την σχετική τροπολογία που κατατέθηκε για την συγκρότηση ειδικής επιτροπής που θα μελετήσει τις νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες του θέματος, η κυβέρνηση δεσμεύεται μέσα σε ένα συγκεκριμένο διάστημα (5μηνο) «να δώσει απάντηση σε ένα ζήτημα που επιβάλλεται να δώσουμε απάντηση».

«Έχουν δικαίωμα οι Έλληνες του εξωτερικού και ιδιαίτερα αυτοί που έφυγαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης, να βρεθεί ένας τρόπος, μια ασφαλής και σύννομη μέθοδος να εκφράζονται», είπε ο κ. Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι αποτελεί «έμπρακτη δέσμευση»: «Θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή μέσα στο 2018. Και Δεν πρέπει να συσχετίζεται με το θέμα της κατάτμησης των εκλογικών περιφερειών», είπε, για το οποίο κάλεσε την αντιπολίτευση «να καταλάβει κάτι που είναι υπερώριμο να το υποστηρίξει και να πάμε με πάνω από 200 ψήφους ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές». Η δέσμευση του κ. Σκουρλέτη συνιστά μια προσπάθεια να πείσει την ΝΔ για τις ειλικρινείς προθέσεις του, προκειμένου να ψηφίσει την κατάτμηση των περιφερειών, την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συνδέσει με την τύχη της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε δε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για «στείρα άρνηση που χρωματίζεται και με τις προσωπικές φιλοδοξίες του για το αν θα τον προτιμήσει ο κ. Μητσοτάκης ή θα επιλέξει τον ανιψιό για τον δήμο της Αθήνας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου