Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Βαρύ το κλίμα στο Κέντρο Επιχειρήσεων - Τσίπρας: Εχουμε ασύμμετρο φαινόμενο




Προς αναβολή η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Βαρύ το κλίμα στο Κέντρο Επιχειρήσεων - Τσίπρας: Εχουμε ασύμμετρο φαινόμενο
Δευτέρα, 23 Ιουλίου, 2018

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις με τα πύρινα μέτωπα στην Αττική .
Αμέσως μετά έκανε δηλώσεις κάνοντας λόγο για ασύμμετρο φαινόμενο. Οπως ανέφερε είναι μια δύσκολη νύχτα για την Αττική και για την Ελλάδα. Ανέφερε ότι πάνω από 600 άνδρες επιχειρούν.
«Στον Κάλαμο το μέτωπο είναι υπό έλεγχο τα άλλα δύο σε Κινέτα και το άλλο στον Βουτζά. Δίνουμε τη μεγαλύτερη έμφαση στο Νέο Βουτζά προκειμένου να απεγκλωβίσουμε συμπολίτες μας. Γίνεται πολύ μεγάλη επιχείρηση συντονισμένη με όλα τα Σώματα μαζί και τον Στρατό.
Εκκληση σε όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σωθούν  συμπολίτες που είναι σε κίνδυνο. Αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή.
Ο έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος βρισκόταν στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη, επέστρεψε εσπευσμένα στην Ελλάδα λόγω της πύρινου εφιάλτη που πλήττει τη χώρα από το πρωί της Δευτέρας. Δήλωσε πως πρώτα θα ενημερωθεί και στη συνέχεια θα προβεί σε δήλώσεις . Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη σύσκεψη με τους υπουργούς Π.Σκουρλέτη, Χρ. Σπίρτζη Σ.Φάμελλο, Ν.Τόσκα, Π.Πολάκη και Δ Τζανακόπουλο.
Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ καθώς εκείνη την ώρα είχαν επιβεβαιωθεί οι δύο νεκροί ενώ υπήρχαν κι άλλες πληροφορίες για άλλα θύματα.
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε συνεχείς ερωτήσεις για την κατάσταση που επικρατεί. Είπε ότι υπήρξε πολύ μεγάλος όγκος των πυρκαγιών ενώ άκουσε ότι η φωτιά από τον Νέο Βουτζά έφτασε μέσα σε δύο ώρες στην παραλία στο Μάτι και τη Ραφήνα. Όπως τον ενημέρωσαν οι άνεμοι είχαν φτάσει τα 9 μποφόρ.
Ο πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητήσουν τις εξελίξεις ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα αναβληθεί η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας που είχε προγραμματιστεί για την τρίτη στις 8 το βράδυ.

Σαφείς αιχμές για εμπρησμούς από τον πρωθυπουργό 

Ο έλληνας πρωθυπουργός νωρίτερα από το στο Μόσταρ, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη άφησε υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών που καίνε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Αφού τόνισε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς και κυρίως με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα  και τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απορία του για τα συνεχή μέτωπα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται περί εμπρησμών. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μια δύσκολη κατάσταση με πολλά πύρινα μέτωπα. Όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν» για τον έλεγχο της κατάστασης, τόνισε ο πρωθυπουργός. 

«Με προβληματίζουν οι παράλληλες εστίες» πυρκαγιάς, σημείωσε με νόημα.
Υπενθυμίζεται ότι και ο Νίκος Τόσκας άφησε να εννοηθεί νωρίτερα ότι οι φωτιές «δεν είναι αθώες».

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου