Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Aνάγκη να γίνει έλεγχος στις Μητροπόλεις


Τετάρτη, 18 Ιουλίου, 2018Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος οι Μητροπολίτες Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, Βοστώνης Μεθόδιος, Πίτσμπουργκ Σάββας καθώς επίσης ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου και ο Τόμας Λέλον αντιπρόεδρος της Εφορίας, ακούνε προσεκτικά τον Ευστάθιο Βαλιώτη που ομιλεί μετά την λήψη του επίτιμου διδακτορικού στην τελετή της αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.
Ανάλυση
Ενα θέμα το οποίο δεν πρέπει να ξεχαστεί και μάλιστα όσο καιρό ακόμα εξακολουθεί να είναι Αρχιεπίσκοπος ο Δημήτριος, είναι η ανάγκη να γίνει οικονομικός έλεγχος σε βάθος και λεπτομερώς στις Μητροπόλεις. Ο έλεγχος να γίνει από ανεξάρτητους ελεγκτές ή ακόμα καλύτερα forensic κι όχι μόνο τα δύο ή τρία τελευταία χρόνια, αλλά σε βάθος χρόνου, δηλαδή από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του σε κάθε Μητρόπολη ο κάθε Μητροπολίτης.
Οπως προέκυψε από την πρόσφατη συνέντευξη του Μητροπολίτη Αλεξίου στον «Εθνικό Κήρυκα», το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιουλίου, είπε ότι εκείνος έχει αρχίσει γι’ αυτό το συγκεκριμένο θέμα πριν από ένα χρόνο.
Το θέμα των οικονομικών ελέγχων στις Μητροπόλεις το είχε θέσει ο «Ε.Κ.» προ ετών, ενώ το έθεσε και πάλι εντονότερα κατά το τελευταίο έτος με αφορμή την πτώχευση της Αρχιεπισκοπής.
Πρώην αξιωματούχος της Αρχιεπισκοπής, μου υπενθύμισε ότι τελευταία φορά που είχε γίνει ένας βασικός έλεγχος κι όχι σε βάθος από την Αρχιεπισκοπή στις τότε Επισκοπές ήταν το 1984 επί Αρχιεπισκοπίας του αειμνήστου Ιακώβου. Κι ακόμα ήταν σ’ αυτόν τον έλεγχο που αποδείχθηκε ότι στην τότε Επισκοπή Ντιτρόιτ επί Επισκόπου Τιμοθέου Νεγρεπόντη δεν μπορούσαν να εντοπιστούν πεντακόσιες χιλιάδες δολάρια. Λίγους μήνες πριν ο «Εθνικός Κήρυκας» είχε αποκαλύψει ότι ο εν λόγω ιεράρχης, μακαρίτης σήμερα, είχε χτίσει εξοχική βίλα στην Πάρο, κι έτσι οδηγήθηκε σε παραίτηση.
Δεν είναι δυνατόν ο κάθε Μητροπολίτης να είναι ανεξέλεγκτος στην Περιφέρειά του και να κρύβεται πίσω από τις επιτροπές των οικονομικών και τα Μητροπολιτικά συμβούλια, τα οποία γνωρίζουμε ακριβώς ποίοι τα συγκροτούν, πώς λειτουργούν και πως όλα στις τοπικές Κληρικολαϊκές παρουσιάζονται όμορφα κι ωραία. Ουδείς τολμά από τις διορισμένες επιτροπές στις Μητροπόλεις να κάνει την παραμικρή έστω ερώτηση για τα οικονομικά και τη διαχείριση τους, γι’ αυτό και εν πολλοίς διορίζονται άνθρωποι χωρίς τόλμη και παρρησία, αλλά άλαλοι (χωρίς λαλιά) και άβουλοι απλά για να επικυρώνουν και εγκρίνουν τα πάντα δια βοής και με χαχανητά.
Υπενθυμίζω ότι τα πάντα, μα τα πάντα, είναι πληρωμένα για τους Μητροπολίτες -τους περισσότερους τουλάχιστον- από την Εκκλησία, δηλαδή από εμάς: κατοικία, κοινόχρηστα, ηλεκτρισμός, θέρμανση, τηλέφωνα, τηλεόραση, δορυφορική για τους σταθμούς της Ελλάδας εις διπλούν μάλιστα στην οικία και στο γραφείο, συντήρηση κτιρίου, αυτοκίνητο συνήθως πολυτελείας ανανέωση με lease, ασφάλεια, καύσιμα, ταξίδια εντός Ηνωμένων Πολιτειών και στο εξωτερικό, συνήθως στην Ελλάδα, τα οποία τα δικαιολογούν ως «εκκλησιαστικές αποστολές» αντί για διακοπές, είναι γνωστά βέβαια αυτά τα κόλπα στα οποία επιδίδονται με σοβαροφάνεια.
Κι έχουν κάθε δίκιο οι ένθεοι και φιλότιμοι ομογενείς μας, οι οποίοι καταβάλλουν κάθε χρόνο την συνεισφορά τους στην τοπική τους κοινότητα για να είναι «μέλη» αφού κατάντησε η Εκκλησία μας στην Αμερική σαν Λέσχη στην οποία δεν μπορεί κανείς να βαπτισθεί, να νυμφευθεί ή και να πεθάνει ακόμα αν δεν είναι μέλος επί πληρωμή -για όνομα του Θεού!- Ανάβουν τα κεριά τους τις Κυριακές και «ψήνονται» πάνω στις ψησταριές στα φεστιβάλ ψήνοντας σουβλάκια και αρνάκια και κάθε λογής σφάγια για να εξοικονομήσει η κοινότητα χρήματα να πληρώσει την Αρχιεπισκοπή, ώστε να ζουν ζωή χαρισάμενη οι επαγγελματίες του εκκλησιαστικού μας βίου.
Αλήθεια γιατί δεν τα πληρώνουν οι ίδιοι αφού έχουν μισθούς και μάλιστα υψηλούς, μερικοί μάλιστα -πέραν των 65- παίρνουν και από το ταμείο Συντάξεως της Αρχιεπισκοπής, αλλά και από το Social Security. Επί πλέον έχουν και τα τυχερά από τις κοινότητες αφού κάθε φορά που τις επισκέπτονται για εσπερινούς και Λειτουργίες και φυσικά κι αν προσκληθούν σε γάμους και βαπτίσεις λαμβάνουν το τυχερό; Στο κάτω-κάτω της γραφής ούτε γυναίκες έχουν, ούτε παιδιά να αναθρέψουν και να σπουδάσουν, ούτε άλλες υποχρεώσεις, αφού είναι μόνο αυτοί και οι εαυτοί τους.
Πρέπει απαραίτητα, λοιπόν να γίνει έλεγχος, τώρα είναι η ώρα, γιατί έχει παραγίνει το κακό εξ ονόματος του Χριστού και της Εκκλησίας.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου