Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 6 Ιουλίου, 2018

  • Σεισμός 4,4R βορειοανατολικά της Κυλλήνης. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 12 χλμ. βορειοανατολικά της Κυλλήνης, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ. 
  • Υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. κατηγορείται για υπεξαίρεση ύψους 300.000 ευρώ. Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, που είναι σε βαθμό κακουργήματος, αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στον αρμόδιο ανακριτή. 
  • Απεργιακές κινητοποιήσεις στον σιδηρόδρομο από τις 11 έως τις 20 Ιουλίου. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αφορούν το προσωπικό των ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ και αναμένεται να επηρεάσουν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού της Αθήνας. 
  • Κρήτη: Σύλληψη 63χρονου που πωλούσε συσκευές αερίου γέλιου. Ένας 63χρονος Έλληνας συνελήφθη στο Ηράκλειο, κατηγορούμενος για παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου, στο πλαίσιο συνεχών ελέγχων που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την Κρήτη για το συγκεκριμένο επικίνδυνο προϊόν διασκέδασης. 
  • Το Ελληνικό Δημόσιο ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το Ερρίκος Ντυνάν. Ενδιαφέρον για την εξαγορά του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και την επανένταξή του υπό δημόσιο έλεγχο εκδήλωσε το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. 

Κόσμος

  • Eκτελέστηκε o Σόκο Ασαχάρα που αιματοκύλησε την Ιαπωνία το 1995 . Ο γκουρού της σέκτας «Ομ Σινρικιό», ο Σόκο Ασαχάρα, που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για την επίθεση με αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο τον Μάρτιο του 1995, εκτελέστηκε δι' απαγχονισμού το πρωί της Παρασκευής. 
  • Ροχανί: Απογοητευτικές οι ευρωπαϊκές προτάσεις για τα πυρηνικά. «Το πακέτο που πρότεινε η Ευρώπη... δεν ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις μας», τόνισε ο Ροχανί στον Γάλλο πρόεδρο σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. 
  • Σαλβίνι: Να αρθεί το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη. Η Ρώμη θέλει να αρθεί το εμπάργκο όπλων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, προκειμένου οι αρχές της χώρας αυτής της βόρειας Αφρικής να μπορέσουν να αναμετρηθούν με τους διακινητές και να σταματήσουν τις ροές μεταναστών που αναζητούν καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, υπογράμμισε την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι. 
  • Πουκέτ: Bύθιση σκάφους - Ένας νεκρός και 53 αγνοούμενοι. Ένας άνδρας πνίγηκε και άλλοι 53 άνθρωποι αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός τουριστικού σκάφους στα ανοιχτά του νησιού Πουκέτ, στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσαν απόψε οι υπηρεσίες διάσωσης της χώρας. 
  • Τη Δευτέρα ανακοινώνει ο Τραμπ τον υποψήφιό του για το Ανώτατο Δικαστήριο. Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι θα ανακοινώσει ποιο πρόσωπο επέλεξε για την πλήρωση της θέσης που μένει κενή στο Ανώτατο Δικαστήριο τη Δευτέρα στις 21:00 (04:00 της Τρίτης ώρα Ελλάδας). 

Πολιτική

  • Παππάς: Καθώς ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα, αυξάνονται οι βαθμοί ελευθερίας άσκησης πολιτικής. «Καθώς ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα αυξάνονται οι βαθμοί ελευθερίας άσκησης πολιτικής» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ3. 
  • Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Πενς. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας, με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πένς. 
  • Συνέντευξη Ζάεφ: Η ταυτότητα είναι αίσθημα, δεν διαχωρίζεται με συμφωνίες. Για μία δύσκολη αλλά δίκαιη συμφωνία φιλίας η οποία σε πολλά σημεία της διαδρομής της φάνηκε να φτάνει σε αδιέξοδο, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. 
  • Δευτερολογία Μητσοτάκη: Χάνατε 34 δισ. ευρώ του ΑΕΠ κάθε χρόνο. Για εμπαιγμό των συνταξιούχων κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα και τον ίδιο προσωπικά από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντάς του ότι είχε τάξει 13η σύνταξη και τελικώς προχώρησε σε περικοπές. Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό να «ξεψηφίσει» τις περικοπές των συντάξεων και σημείωσε πως η ΝΔ θα ταχθεί στο πλευρό του. 
  • Δευτερολογία Τσίπρα: «Κύριε Μητσοτάκη είστε ο ορισμός του όρου διαπλοκής». Για ένα κρεσέντο ύβρεων από πλευράς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του και δήλωσε περήφανο για την σταση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Οικονομία

  • Η ΕΕ παρατείνει τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας κατά έξι μήνες. Το Συμβούλιο εξέδωσε σήμερα την απόφαση αυτή με γραπτή διαδικασία και, σύμφωνα με τα ισχύοντα για τις σχετικές αποφάσεις, με ομοφωνία. 
  • Η Διαμεσολαβήτρια της ΕΕ κατηγορεί την ΕΚΤ για κακοδιαχείριση ελέω Ντράγκι. Η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια (Ombudsman της Ευρωπαϊκής Ένωσης) κατηγόρησε και πάλι σήμερα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για κακοδιοίκηση επειδή δεν απάντησε στις ανησυχίες για τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στην ομάδα κεφαλαιούχων και οικονομολόγων G30. 
  • ΟΠΕΚ: Τα tweet του Τραμπ έχουν αυξήσει την τιμή του πετρελαίου δέκα δολάρια. «Τα tweet σας έχουν αυξήσει τις τιμές τουλάχιστον κατά 10 δολάρια. Σας παρακαλώ, σταματήστε αυτή την πρακτική», δήλωσε ο Ιρανός διοικητής του ΟΠΕΚ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του υπουργείου Πετρελαίου. 
  • Σεντένο: Ακόμα πιο ασφαλή τα ελληνικά ομόλογα μετά τις 20 Αυγούστου. Το CNBC αναφέρει ότι η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων έχει μειωθεί περίπου 30 μονάδες βάσης μετά την πρόσφατη συμφωνία για το χρέος και διαμορφώνεται στο 3,9% από περίπου 4,2%. 
  • Βρούτσης: Εφόσον μπορεί, ας καταργήσει το νόμο Αχτσιόγλου η κυβέρνηση . Αν υπάρχει χαραμάδα να μη μειωθούν οι συντάξει η ΝΔ, θα τη στηρίξει διευκρίνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Αθλητισμός

  • Καλύπτει με 20 εκατ ευρώ την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος, ξεκαθαρίζει πως θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του τη μετάβαση στη νέα εποχή και τονίζει πως έχει δαπανήσει πάνω από 50 εκατ. ευρώ από την προσωπική του περιουσία για τον Παναθηναϊκό.
  • Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για πρώτη φορά στον 3ο γύρο ενός Grand Slam. Την σπουδαία διαδρομή που ξεκίνησε στο παγκόσμιο τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς, την επεκτείνει κι άλλο στο Γουίμπλεντον. 
  • «Ο Ρονάλντο έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με τη Γιουβέντους». Θέμα ωρών φαντάζει η μετακίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρώην αθλητικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας, Λουτσιάνο Μότζι. 
  • Syros Triathlon: Μοναδική εμπειρία και αθλητικές συγκινήσεις με τον ΟΠΑΠ. Δείτε εντυπωσιακά πλάνα από τον αγώνα στη Σύρο στο βίντεο του ΟΠΑΠ .
  • Κλείνει τον Γκος ο Ολυμπιακός. Η πρώτη απόκτηση παίκτη από την στιγμή που ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέβαλε το πόστο του προπονητή του Ολυμπιακού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου