Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 4 Ιουλίου, 2018

  • Τζέφρι Πάιατ: Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την πορεία της Ελλάδας με κάθε μέσο. Τόνισε πως καθώς η Ελλάδα αρχίζει τη διαδικασία της ανάκαμψης, οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την πορεία της με κάθε μέσο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε επενδύσεις. .
  • Καρδίτσα: Σύλληψη 44χρονου για φυτεία 10.500 δενδρυλλίων κάνναβης (video). Εντοπίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, αποτελούμενη από (10.500) περίπου δενδρύλλια κάνναβης. .
  • Ξεκίνησε η δίκη του 53χρονου που είχε φυλακίσει και βίαζε 23χρονη στη Δάφνη. Κεκλεισμένων των θυρών , μετά από σχετικό αίτημα της πολιτικής αγωγής, ξεκίνησε σήμερα Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του 53χρονου άνδρα ,που κατηγορείται ότι είχε μετατρέψει το σπίτι του στη Δάφνη σε κολαστήριο για μία 23χρονη φοιτήτρια, υποβάλλοντάς την σε σεξουαλική κακοποίηση. .
  • Φρένο στη μεταφορά της καλοκαιρινής άδειας βάζει ο Άρειος Πάγος. Το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι δεν επιτρέπεται, ούτε με συμφωνία μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη, η μεταφορά των ημερών της θερινής άδειας και αν υπάρξει τέτοια συμφωνία, αυτή είναι άκυρη (ανίσχυρη). .
  • Ελληνικά Πετρέλαια, Τotal και Εxxon mobil για έρευνα υδρογονανθράκων . Στην κοινοπραξία Ελληνικών πετρελαίων, Total και Εxxon mobil δίνεται η έγκριση έρευνας υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης σύμφωνα με την δημοσιευμένη απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη. .

Κόσμος

  • Εκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη νοτιοδυτική Συρία. Τη σύγκληση ζήτησαν η Σουηδία, που προεδρεύει του ΣΑ για τον Ιούλιο, και το Κουβέιτ, τόνισε η σουηδική διπλωματική αντιπροσωπεία. .
  • Γαλλία: Νεαρός νεκρός από σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου . Ένας νεαρός, περίπου 20 ετών, σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης όταν χτυπήθηκε από σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα διαδηλώσεων και ταραχών στη συνοικία Μπρέιγ, όπου συνέβη το περιστατικό. .
  • Συρία: Σκοτώθηκε γιος του ηγέτη του ISIS . Ένας εκ των γιων του ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σκοτώθηκε την Τρίτη στην πόλη Χομς της Συρίας, όπως επιβεβαίωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της τζιχαντιστικής οργάνωσης. .
  • Ζάεφ: Περιμέναμε κάτι περισσότερο από την ΕΕ μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal o πρωθυπουργός των Σκοπίων επεσήμανε πως κάποιες φορές χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε., πιστεύουν περισσότερο στις ευρωπαϊκές αξίες, από ό,τι κάποια μέλη της Ε.Ε.. .
  • «Όχι» στα κλειστά κέντρα τράνζιτ για τους πρόσφυγες από στελέχη του SPD. Ο Λαρς Κλίνγκμπαϊλ, ο γενικός γραμματέας του SPD, είπε ότι το κόμμα δεν θα δεχτεί αυτά τα κέντρα αν ως προϋπόθεση τίθεται ο εγκλεισμός των αιτούνταν άσυλο σε αυτά. .

Πολιτική

  • Θεοδωράκης: Κυβερνητική συνεργασία μόνο μετά τις εκλογές. Ο πρόεδρος του Ποταμιού άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας όμως ότι αυτό αφορά τις επόμενες εκλογές και όχι την τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία. .
  • Νέα φραστική επίθεση Ραγκούση σε Γεννηματά. O πρώην υπουργός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Ραγκούσης, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στη Φώφη Γεννηματά, και φαίνεται πως βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός κόμματος. .
  • Ο Τσακαλώτος παραλληλίζει τον Μητσοτάκη με τους Όρμπαν και Κούρτς. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter .
  • Καμμένος: Η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι δε θα επιτρέψει η συμφωνία των Πρεσπών να πάει στη Βουλή με απλή πλειοψηφία 151 ψήφων, τονίζοντας ότι το λόγο θα τον έχει ο λαός. .
  • Γεννηματά: Ο κ. Μοσκοβισί φεύγει, εμείς όμως μένουμε με τη θηλιά στο λαιμό. Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνάντηση που είχε με τον κ Μοσκοβισί του εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα υψηλά πλεονάσματα, καθώς αυτά σημαίνουν λιγότερα χρήματα για ανάπτυξη. .

Οικονομία

  • Μοσκοβισί: Επανεξέταση των συντάξεων αλλά οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού στις 15 Οκτωβρίου έθεσε ως χρονικό ορίζοντα για επανεξέταση των αποφάσεων αναφορικά με την περικοπή των συντάξεων ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 . .
  • ΤΑΙΠΕΔ: Δύο πλέον μνηστήρες για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ απέκλεισε τα επενδυτικά σχήματα Alrai Group Holdings Limited,Carbon Asset Μanagement DWC-LLC και Alshaheen Group S.A. (σε κοινοπραξία) και Gupta Family Group Alliance. .
  • Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακηρύσσεται προτιμητέος επενδυτής για την ΕΕΣΣΤΥ. Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και μετά την σχετική έγκριση θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών .
  • Αναβάθμισε το αξιόχρεο των ελληνικών τραπεζών η Standard & Poor's. Tην αναβάθμιση του αξιόχρεου τεσσάρων ελληνικών τραπεζών - Alpha Bank, Eurobank, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς - ανακοίνωσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P, σε συνέχεια της αναβάθμισης του αξιόχρεου του ελληνικού δημοσίου. .
  • Μοσκοβισί: Είναι στο χέρι της Ελλάδας να γράψει το επόμενο κεφάλαιο . Μετά την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Μοσκοβισί διαμήνυσε πως ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να ανακτήσει πλήρως τα δικαιώματά της, να ανακτήσει συμβολικά τη θέση της εντός της Ένωσης και της ευρωζώνης. Είναι καιρός για την Ελλάδα να μην είναι πλέον το μόνιμο πρόβλημα της Ευρωζώνης .

Αθλητισμός

  • Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Μουντιάλ. Δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια και άλλα τόσα που δεν χωρούν προγνωστικά, περιλαμβάνει το παζλ των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, όπως διαμορφώθηκε μετά την πρόκριση-θρίλερ της Αγγλίας στα πέναλτι εις βάρος της Κολομβίας στο ματς που έπεσε η «αυλαία» της φάσης των «16». .
  • Αποθέωσε τον Γιάννη ο Σακίλ Ο' Νιλ. Εγκώμια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον ζωντανό θρύλο του NBA. .
  • Δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ η Αγγλία. Η νίκη της Αγγλίας επί της Κολομβίας δεν έφερε μόνο τους παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και τους ώθησε στη δεύτερη θέση των προγνωστικών για την κατάκτηση του τροπαίου. .
  • Μουντιάλ: Έσπασε την «κατάρα» των πέναλτι και πέρασε στους «8» η Αγγλία. H Αγγλία ξόρκισε την κατάρα και προκρίθηκε στα πέναλτι! Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ υπέστη σοκ με την ισοφάριση στο 93' (1-1) από την Κολομβία, αλλά πέρασε στους «8», με τη διαδικασία των πέναλτι (4-3). .
  • Σουηδία, το πιο σκληρό καρύδι του Μουντιάλ!. Το παραμύθι της Σουηδίας στο Μουντιάλ συνεχίζεται! Ο Μπεργκ και η παρέα του έστειλαν σπίτι της Ελβετία (1-0) και με το τυχερό γκολ του Φόρσμπεργκ στο 68’ έκλεισαν θέση στην τελική οκτάδα. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου