Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 23 Ιουλίου, 2018

  • Πυρκαγιά στο Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά . Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πυρκαγιά ξέσπασε στο πολεμικό μουσείο στα Χανιά. 
  • Άγρια δολοφονία 65χρονου επιχειρηματία στην Αντίπαρο . Άγρια δολοφονημένος με τραύμα πιθανότατα από κατσαβίδι στην πλάτη, βρέθηκε μέσα στο σπίτι του στην Αντίπαρο, ένας 65χρονος επιχειρηματίας. 
  • Επίθεση με μπογιές στο Υπουργείο Εξωτερικών από τον Ρουβίκωνα. Μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν λίγο μετά τις 18:30 με μπογιές κατά του Υπουργείου Εξωτερικών στο κέντρο της Αθήνας. 
  • Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Σκόπελο . Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον Αμάραντο στη Σκόπελο, η οποία κατακαίει και πεύκα. 
  • Πυρκαγιά σε χαρτοβιομηχανία στο Βέλο Κορινθίας . Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πριν από λίγο, σε χαρτοβιομηχανία στην περιοχή Βέλο Κορινθίας, ενώ σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν εγκλωβισμένα άτομα. 

Κόσμος

  • Ενέδρα με έντεκα νεκρούς οδηγούς ταξί στη Νότια Αφρική . Έντεκα οδηγοί ταξί από τη Νότια Αφρική σκοτώθηκαν από σφαίρες και τέσσερις τραυματίστηκαν, αφού έπεσαν σε ενέδρα αγνώστων που άνοιξαν πυρ εναντίον τους στην επαρχία Κουαζούλου Νατάλ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. 
  • Νέα στρατιωτικά πλήγματα από το Ισραήλ σε συριακά εδάφη . Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ στοχοθέτησε σήμερα στρατιωτική θέση των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ στη δυτική Συρία, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ. 
  • Δράσεις για την ασφάλεια των μεταναστών ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος . Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να ενεργήσει «με αποφασιστικότητα και ταχύτητα» προκειμένου να αποτρέψει νέα ναυάγια μεταναστών στη Μεσόγειο, διασφαλίζοντας παράλληλα «τον σεβασμό των δικαιωμάτων και την αξιοπρέπεια όλων». 
  • Μαζική διαδήλωση για το μεταναστευτικό στο Μόναχο . Τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, αψήφησαν τη βροχή σήμερα στο Μόναχο και βγήκαν στους δρόμους για να διατυπώσουν την αντίθεσή τους στην στάση των Βαυαρών συμμάχων της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ στο μεταναστευτικό. 
  • Βραζιλία: Άνδρας έμεινε μία εβδομάδα στην φυλακή λόγω χρώματος . Την κατακραυγή της κοινής γνώμης στη Βραζιλία προκάλεσε ο εφιάλτης ενός μαύρου άνδρα, που παρέμεινε φυλακισμένος για μία και πλέον εβδομάδα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς τον μπέρδεψαν με έναν ύποπτο για ληστεία, υπό το πρόσχημα ότι ήταν επίσης φαλακρός και είχε «το ίδιο χρώμα δέρματος». 

Πολιτική

  • ΥΠΕΞ: Πρωτοφανείς επιθέσεις στην ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Την απερίφραστη καταδίκη τους για τη σημερινή επίθεση μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στο κτίριο του ΥΠΕΞ, εκφράζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών. 
  • Ένα αναπτυξιακό σοκ στην αγορά ο στόχος μίας κυβέρνησης της ΝΔ . Στόχος της Νέας Δημοκρατίας όταν γίνει κυβέρνηση είναι να προκαλέσει ένα αναπτυξιακό σοκ στην αγορά εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τονίζει η Μαρία Σπυράκη επισημαίνοντας πως το πρόγραμμα αυτό μπορεί να δώσει δουλειές. 
  • Κουμουτσάκος στον ΣΚΑΪ: Η Τουρκία υιοθετεί τη διπλωματία της ομηρίας. Η Τουρκία υιοθετεί τη διπλωματία της ομηρίας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται επί πέντε μήνες - χωρίς κατηγορητήριο - στις φυλακές Αδριανούπολης. 
  • Κοτζιάς: Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε. «Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στείλει ένα μήνυμα προς Ανατολάς και Δύση, προς όλους τους φίλους μας και μη, ότι για όποιον παραβιάζει τις αρχές της κυριαρχίας και του σεβασμού απέναντί μας θα λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών. 
  • Εκλογές Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2018 «βλέπει» ο Χατζηδάκης. «Το κυρίαρχο σενάριο είναι να γίνουν οι εκλογές Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του ΄18», λέει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα», κρίνοντας «αυστηρά με την λογική» επί του θέματος για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, όπως σημειώνει. 

Οικονομία

  • Μοσκοβισί σε Τραμπ: Η Ευρώπη είναι σύμμαχος και όχι εχθρός . Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που βρίσκεται στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον στους τομείς του εμπορίου και της νομισματικής πολιτικής, υπενθύμισε σήμερα το στάτους του «συμμάχου» και όχι «του εχθρού» των ΗΠΑ. 
  • Μοσκοβισί: Οι διαφορές Ευρώπης και G20 στο εμπόριο παραμένουν . Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι οι διαφορές θέσης όσον αφορά τις εντάσεις στο εμπόριο παραμένουν μετά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της G20 στην Αργεντινή. 
  • Λιάκος: Πλεόνασμα και Eurogroup κρίνουν την περικοπή συντάξεων. Μήνυμα ότι η απόφαση για την αναστολή της ψηφισμένης περικοπής των συντάξεων μπορεί να ληφθεί μόνο υπό δύο προϋποθέσεις, να βγαίνουν τα πλεονάσματα και να συμφωνήσουν οι υπουργοί του Eurogroup, στέλνει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος. 
  • «Φωτιά» οι τιμές των καυσίμων. Ελλάδα η 2η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη . «Καίνε» τις τσέπες των καταναλωτών οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα με την χώρα μας να είναι η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στα καύσιμα στην Ευρώπη. .
  • 800.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη φορολογική δήλωση . Προθεσμία έξι ημερών έχουν οι 800.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει ακόμα τη φορολογική τους δήλωση. 

Αθλητισμός

  • Τέλος από την Εθνική Γερμανίας ο Μεσούτ Οζίλ . Ο Γερμανός μέσος ανακοίνωσε σήμερα πως αποχωρεί από την εθνική ομάδα της Γερμανίας κάνοντας λόγο για «ρατσισμό και έλλειψη σεβασμού» προς το πρόσωπό του. .
  • Πρόκριση στους 8 για την Εθνική πόλο ανδρών. Σοβαρή και συγκεντρωμένη η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, επικράτησε εύκολα 13-5 της Γερμανίας και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης. 
  • Άφησε υποσχέσεις, «πλήρωσε» το... μπλακ-άουτ ο Παναθηναϊκός. Την ήττα από την Αντβέρπ με 2-1 γνώρισε ο Παναθηναϊκός που προηγήθηκε στο «καλό» του πρώτο ημίχρονο και, με εξαίρεση το «νεκρό» διάστημα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, έδειξε κάποια θετικά στοιχεία. 
  • Θρίαμβος για Χάμιλτον, τραγωδία για Φέτελ!. Τα πάνω-κάτω στο grand prix της Γερμανίας! Αν και ξεκίνησε από την 14η θέση, ο Λιούις Χάμιλτον πήρε τη νίκη στο Χόκενχαϊμ, εκμεταλλευόμενος το σοβαρό λάθος του Σεμπάστιαν Φέτελ που εγκατέλειψε! 
  • Η Μακάμπι άλλαξε τα χρώματα στο λογότυπό της για την LGBT κοινότητα. Η κορυφαία ομάδα του Ισραήλ προχώρησε σήμερα στην αλλαγή των χρωμάτων στο λογότυπό της στηρίζοντας την LGBT κοινότητα της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου