Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 22 Ιουλίου, 2018

Επιστροφή στην κανονικότητα για την σοκολάτα Toblerone . Οι παρασκευαστές της ελβετικής σοκολάτας Toblerone θα καταργήσουν την τελευταία εκδοχή της, με τα μεγάλα κενά ανάμεσα στα διάσημα τρίγωνα κομμάτια της, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.
  • Αυτά είναι τα νέα αναμνηστικά νομίσματα των 2 ευρώ . Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τα δύο νέα αναμνηστικά κέρματα των δύο ευρώ. .
  • Ήττα και δεύτερη θέση στον όμιλο για την Εθνική πόλο γυναικών . Τη δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου κατέλαβε η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, καθώς στο κρίσιμο τελευταίο παιχνίδι της στην Α΄ φάση της διοργάνωσης ηττήθηκε με 8-7 από την Ολλανδία. .
  • Έτοιμος για λειτουργία ο σταθμός «Ανάληψη» του μετρό Θεσσαλονίκης. Έτοιμος για λειτουργία είναι ο σταθμός «Ανάληψη» του μετρό Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος. .
  • Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Λασίθι και Ρέθυμνο . Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Λασίθι, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι, κινητοποιώντας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. .
  • Αεροδιακομιδή με ελικόπτερο της πυροσβεστικής για οχτάχρονο αγόρι . Οκτάχρονο παιδί που παρουσίασε πρόβλημα υγείας μεταφέρθηκε το απόγευμα, με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, από τον Πολύγυρο στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. .

Κόσμος

  • "Απόβαση" στην Ευρώπη ετοιμάζει ο αμφιλεγόμενος Στίβ Μπάνον. O Στίβ Μπάνον, ο άκρως αμφιλεγόμενος πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ίδρυμα στην Ευρώπη, με στόχο να προκαλέσει μια ακροδεξιά λαϊκιστική εξέγερση που θα εξαπλωθεί στην ήπειρο, έγραψε ο αμερικανικός ιστότοπος Daily Beast. .
  • Έκκληση Γκουτέρες σε Ισραήλ και Παλαιστίνη . Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε σήμερα έκκληση προς Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να αποφύγουν μια «νέα καταστροφική σύρραξη», μετά την κλιμάκωση της βίας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 4 Παλαιστινίων και ενός Ισραηλινού στρατιώτη. .
  • Έλληνας ο άνδρας που ξυλοκοπήθηκε από τον σωματοφύλακα του Μακρόν; . Έλληνας που είχε δώσει όμως ψευδή στοιχεία ταυτότητας στην αστυνομία, είναι ο διαδηλωτής που ξυλοκοπήθηκε από τον σωματοφύλακα του Εμανουέλ Μακρόν Αλεξάντερ Μπεναλά, στην υπόθεση που προκάλεσε σάλο στη Γαλλία. .
  • Τούρκος επιχειρηματίας αντιμετωπίζει απέλαση από την Βρετανία . Ο Τούρκος επιχειρηματίας Ακίν Ιπέκ, που βαρύνεται με υποψίες ότι είναι προσκείμενος στον Φετουλάχ Γκιουλέν, συνελήφθη στη Βρετανία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου για να εξεταστεί το ενδεχόμενο έκδοσής του, έγινε σήμερα γνωστό από τις βρετανικές αρχές. .
  • «Ναι» δεκάδων πανεπιστημιακών στη συμφωνία των Πρεσπών . 42 καθηγητές κορυφαίων διεθνών πανεπιστημίων συνυπογράφουν κείμενο υπέρ της συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για την επίλυση του ονοματολογικού. Την επιστολή τους δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian. .

Πολιτική

  • Εκλογές Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2018 «βλέπει» ο Χατζηδάκης. «Το κυρίαρχο σενάριο είναι να γίνουν οι εκλογές Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του ΄18», λέει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα», κρίνοντας «αυστηρά με την λογική» επί του θέματος για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, όπως σημειώνει. .
  • Κοτζιάς για Πρέσπες: Προσκυνημένοι όσοι το παίζουν υπερπατριώτες. Να διαβάσουν και να μελετήσουν καλύτερα τη συμφωνία των Πρεσπών συστήνει σε όσους έχουν διαφωνίες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. .
  • Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση εμπλέκει τον λαό σε κυνήγι μαγισσών και πρακτόρων. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας να παίξει τον ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στην ευρύτερή περιοχή, εμπλέκει με τη στάση της όλο και περισσότερο τον ελληνικό λαό σε επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, στον ανταγωνισμό μεγάλων ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία κ.λπ. .
  • Κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος της Παπακώστα. Και το όνομα αυτού "Νέα Ελληνική Ορμή" .
  • Μαξίμου: Επώδυνος συμβιβασμός του Μητσοτάκη με την πραγματικότητα. «Καλωσορίζουμε τον επώδυνο συμβιβασμό του κ. Μητσοτάκη με την πραγματικότητα» .

Οικονομία

  • «Φωτιά» οι τιμές των καυσίμων. Ελλάδα η 2η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη . «Καίνε» τις τσέπες των καταναλωτών οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα με την χώρα μας να είναι η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στα καύσιμα στην Ευρώπη. .
  • 800.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη φορολογική δήλωση . Προθεσμία έξι ημερών έχουν οι 800.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει ακόμα τη φορολογική τους δήλωση. .
  • Σε 6 μέρες λήγει η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Μετά πρόστιμα. Προθεσμία έξι ημερών έχουν οι 800.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει ακόμα τη φορολογική τους δήλωση. .
  • S&P: Προοπτική αναβάθμισης εφόσον η κυβέρνηση εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P αναβάθμισε σήμερα τις προοπτικές (outlook) του αξιόχρεου της για τη Ελλάδα σε θετικές από σταθερές, διατηρώντας σταθερό το μακροπρόθεσμο αξιόχρεό της σε ‘B+'. .
  • Mε δασμούς 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων απειλεί ο Τραμπ την Κίνα. Έτοιμος να επιβάλει επιπλέον δασμούς αξίας 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, απειλώντας να κλιμακώσει την εμπορική σύγκρουση με την ασιατική χώρα. .

Αθλητισμός

  • «Άσφαιρη», αλλά βελτιωμένη η ΑΕΚ. Υποσχέσεις ότι θα παρουσιαστεί έτοιμη όταν πρέπει άφησε η ΑΕΚ. 
  • Ηχηρή… καμπάνα για Ολυμπιακό!. Πλήρωσε την άμυνα… παιδική χαρά ο Ολυμπιακός γνωρίζοντας βαριά ήττα από την Γκενκ. 
  • Οριστικό: Στον Παναθηναϊκό ο Χατζηθεοδωρίδης, πάει στο Τίλμπουργκ σήμερα. Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, που πέρασε τα ιατρικά και μέχρι το απόγευμα θα βρίσκεται στην Ολλανδία, για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. 
  • Τρομερή Παπαχρήστου, έκανε την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη για φέτος!. Το… άλμα της ζωής της, μέχρι το επόμενο, έκανε η Βούλα Παπαχρήστου! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ της και «έγραψε» την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη μέσα στο 2018! .
  • Στη Λίβερπουλ ο Άλισον με ποσό-ρεκόρ για τερματοφύλακα. Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Βραζιλιάνου διεθνή τερματοφύλακα Άλισον Μπέκερ από την Ρόμα, δημιουργώντας παγκόσμιο ρεκόρ ως προς τα χρήματα που έχει διαθέσει σύλλογος για τη μεταγραφή γκολκίπερ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου