Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 20 Ιουλίου, 2018

  • Διαψεύδει η Μόσχα: Η Ελλάδα ζήτησε την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα . ""Επιβεβαιώσαμε την πρόσκληση στον ομόλογό μου να έρθει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο"" .
  • Ανακοίνωση του 8ου ΑOAFF για την διακοπή προβολής λόγω επεισοδίων. Ανακοίνωση αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες, οδηγώντας στην διακοπή της προγραμματισμένης προβολής της ταινίας «Τα Απομεινάρια μιας Μέρας», εξέδωσε νωρίτερα το 8o Αthens Open Air Film Festival. 
  • Δικάζεται την Παρασκευή η 55χρονη που φέρεται να χαράκωνε άκρα βρεφών. Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο και πήρε προθεσμία για αύριο. 
  • Έκκληση για αίμα στην 30χρονη · Τραυματίστηκε σε τροχαίο και γέννησε πρόωρα. Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της 30χρονης γυναίκας η οποία τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα το πρωί της Δευτέρας στο Κιλκίς και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. 

Κόσμος

  • Τουρκία: «Όχι» στο αίτημα έκδοσης Αυστραλού στρατολόγου του ΙSIS. Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των αρχών της Αυστραλίας για την έκδοση ενός Aυστραλού πολίτη που θεωρείται από τους σημαντικότερους στρατολόγους της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, γνωστοποίησε η Aυστραλή υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ σήμερα. 
  • Κόουτς: Απίθανο να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε έναν χρόνο η αποπυρηνικοποίηση της Β.Κορέας. Ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Νταν Κόουτς εκτίμησε χθες ότι είναι μεν εφικτό από τεχνική άποψη η Βόρεια Κορέα να έχει εξαλείψει το πρόγραμμά της για την κατασκευή πυρηνικών όπλων και να έχει καταστρέψει το οπλοστάσιό της μέσα σ' έναν χρόνο, αλλά συμπλήρωσε πως δεν θεωρεί ότι αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί. 
  • Ιταλία: Mήνυση Σαλβίνι στον συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής του συγκυβερνώντος ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στον συγγραφέα και ακτιβιστή εναντίον της μαφίας Ρομπέρτο Σαβιάνο, τον σφοδρότερο επικριτή του το τρέχον διάστημα. 
  • Γερουσία-Δημοκρατικοί: Ο Τραμπ να μην ξανασυναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Πούτιν. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ υποστήριξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να συναντηθεί ξανά κατ' ιδίαν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πριν οι Αμερικανοί μάθουν τι συνέβη στην πρώτη τους συνάντηση κορυφής στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. 
  • Τουρκία: Συνελήφθη πρώην αστυνομικός για την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη . Στην Τουρκία, στο πλαίσιο της έρευνας που εξακολουθεί να διεξάγεται για την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ, συνελήφθη ένας πρώην αστυνομικός, μεταδίδει στη ρωσική ιστοσελίδα του το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. 

Πολιτική

  • Παππάς: Η Ελλάδα ανακτά την αυτοπεποίθησή της. Η χώρα μας ανακτά την αυτοπεποίθησή της, βρίσκει τον βηματισμό της και ο λαός έχει εμπλουτίσει την εμπειρία του, έχει βγάλει ιστορικά συμπεράσματα, ξέρει και έμαθε μέσα στην κρίση, ότι όταν κοιτάς να προστατεύσεις το παιδί σου, πρέπει να κοιτάς να προστατεύσεις και το παιδί του διπλανού σου. 
  • Μπουτάρης: «Αξιέπαινη» η προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Αξιέπαινη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, την προσπάθεια των κυβερνήσεων Ελλάδας - ΠΓΔΜ να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, όπως αυτή διατυπώθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών. 
  • Κοτζιάς για Πρέσπες: Η κυβέρνηση θέλει λύσεις, όχι διαιώνιση προβλημάτων. «Οπαδός της διαιώνισης και αναπαραγωγής προβλημάτων δεν είναι στην δικιά μου αντίληψη».
  • Ζουράρις για συμφωνία Πρεσπών: Έχουμε πάθει σμίκρυνση κεφαλής. «Εμάς τους Μακεδόνες μας ακρωτηριάσατε στο καθ’ ολοκληρίαν».
  • Μητσοτάκης:Μη χρησιμοποιούν την εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ΝΔ δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την ελληνορωσική κρίση από την κυβέρνηση, τόνισε όμως ότι σε περίπτωση που υπήρξε εξωτερική παρέμβαση, είναι προφανές ότι η ελληνική δημοκρατία πρέπει να απαντήσει με αποφασιστικότητα. 

Οικονομία

  • ΔΝΤ σε Αθήνα: Διατηρήστε όλες τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις κάντε κι άλλες. Το Ταμείο επιθυμεί διατήρηση των αλλαγών στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ σημειώνει ότι πρέπει να προχωρήσουν και οι μεταρρυθμίσεις στις ομαδικές απολύσειςν ώστε η Ελλάδα να συμβαδίζει με τις καλύτερες πρακτικές της ΕΕ. .
  • Κομισιόν: Αντιμέτωπη (και) η Qualcomm με πρόστιμο ρεκόρ . Ο αμερικανικός κατασκευαστής επεξεργαστών, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών στην κινητή τηλεφωνία, κατηγορείται ότι πούλησε chipsets χαμηλότερα του κόστους για θέσει εκτός ανταγωνισμού την Nvidia Corp και τη θυγατρική της βρετανική εταιρεία Icera. 
  • Η παραγωγικότητα εξακολουθεί να μειώνεται παρά την ανάκαμψη της οικονομίας. Μείωση της παραγωγικότητας παρά την ανάκαμψη της οικονομίας διαπιστώνει το εβδομαδιαίο δελτίο για την ελληνική οικονομία που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. 
  • Η ΕΕ ετοιμάζει νέα λίστα αντίμετρων για ενδεχόμενους νέους δασμούς από ΗΠΑ. Η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζει λίστα αντιμέτρων για την περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλστρομ, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως μία επίσκεψη της ΕΕ στην Ουάσινγκτον μπορεί να αμβλύνει τις εντάσεις. 
  • DIW: Η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να καρκινοβατεί τα επόμενα χρόνια. Με αφορμή την εκπνοή του τρίτου προγράμματος προσαρμογής στις 20 Αυγούστου, το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου δημοσίευσε έκθεση για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η οποία δείχνει ότι τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη θα είναι χωρίς δυναμική. .

Αθλητισμός

  • Στη Λίβερπουλ ο Άλισον με ποσό-ρεκόρ για τερματοφύλακα. Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Βραζιλιάνου διεθνή τερματοφύλακα Άλισον Μπέκερ από την Ρόμα, δημιουργώντας παγκόσμιο ρεκόρ ως προς τα χρήματα που έχει διαθέσει σύλλογος για τη μεταγραφή γκολκίπερ. 
  • Παπαγιάννης: Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει πόσο τον αγαπώ. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης «προσγειώθηκε» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος παρά την ταλαιπωρία από την καθυστέρηση που είχε η πτήση του για Αθήνα φάνηκε ευδιάθετος από τον επαναπατρισμό και την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. 
  • Υπόθεση Χάνεϊκατ: Αυτοκτονία σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Σε αυτοκτονία αποδόθηκε ο θάνατος του μπασκετμπολίστα Τάιλερ Χάνεϊκατ, σύμφωνα με το πόρισμά του ιατροδικαστή που έκανε την αυτοψία στη σορό. 
  • Πόνσε: Είμαι εδώ που ήθελα! Ξέρω σε πόσο μεγάλο σύλλογο ήρθα. Ο Αργεντινός φορ Έκι Πόνσε έδειξε «πεινασμένος» για επιτυχίες με τα κιτρινόμαυρα κι έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο. 
  • Forbes: Πλουσιότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μόνο τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες περιλαμβάνει η λίστα του Forbes, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φιγουράρει μπροστά από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου