Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 2 Ιουλίου, 2018

  • Τρεις προσαγωγές μετά από επεισόδια στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία . Όπως έγινε γνωστό ομάδα περίπου 30 ατόμων που συμμετείχε στη συγκέντρωση πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα. .
  • Θεσσαλονίκη: Ένταση και μικροεπεισόδια στην πορεία για τη Μακεδονία. Οι αστυνομικοί είχαν στήσει ένα πρώτο μπλόκο στο ύψος της Αγίας Σοφίας, καθώς την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην πόλη. .
  • Θεσσαλονίκη: Άλλαξε το σημείο συγκέντρωσης των διαδηλωτών για τη Μακεδονία. Οι διοργανωτές κατηγορούν τους αντιεξουσιαστές για κατάληψη του σημείου και καλούν τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν μπροστά από το άγαλμα Αριστοτέλη στις 19.00. .
  • Καταδίωξη 17χρονου που μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς με κλεμμένο όχημα. Ένας 17χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης διότι μετέφερε παράνομα τέσσερις αλλοδαπούς με κλεμμένο αυτοκίνητο. .

Κόσμος

  • Αίγυπτος: Απέλασαν τον αυτοεξόριστο ηγέτη της αντιπολίτευσης του Σουδάν. Πρόκειται για μια από τις ηγετικές μορφές της αντιπολίτευσης της χώρας, τον 82χρονο Σαντίκ αλ Μάχντι, που ζούσε τα τελευταία χρόνια αυτοεξόριστος στην αιγυπτιακή επικράτεια. .
  • ΗΠΑ: Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε παιδικό πάρτι. Ένας άνδρας άρχισε να μαχαιρώνει αδιακρίτως ανθρώπους στο πάρτι γενεθλίων ενός παιδιού τριών χρονών μέσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας όπου διαμένουν κυρίως οικογένειες προσφύγων, στην πόλη Μπόισι της Πολιτείας Άινταχο το Σάββατο. .
  • Μεξικό-εκλογές: Προς συντριπτική νίκη οδεύει ο Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ . Δημοσκοπήσεις εξόδου της εταιρείας Parametría, της εφημερίδας «El Financiero», αλλά και της εταιρείας Mitofsky υποδεικνύουν πως οδεύει σε νίκη με τεράστια διαφορά στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή. .
  • Ο Ζεεχόφερ θα αποφασίσει μετά τις νέες διαβουλεύσεις με το CDU. Στις συζητήσεις που θα διεξαχθούν εκ νέου με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) αργότερα σήμερα, παρέπεμψε ο Αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ όσον αφορά την πρόθεσή του να παραιτηθεί και από τα δύο αξιώματα. .
  • Nαυάγιο ανοικτά των λιβυκών ακτών με 63 αγνοούμενους. Εξήντα τρεις αγνοούμενοι από νέο ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, σύμφωνα με ανάρτηση της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ στο Twitter. .

Πολιτική

  • Θεοδωράκης: Συνταγή αποτυχίας αν μέναμε στο Κίνημα Αλλαγής. Η πολιτική κίνηση Μπροστά που για περίπου τρία χρόνια συνεργάστηκε με το Ποτάμι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα όργανα του Ποταμιού. .
  • ΚΙΝΑΛ: Προσωπικές στρατηγικές δεν έχουν θέση στο Κίνημα. Όποιος υποτιμά την ανάγκη για ενότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι σίγουρο ότι θα κριθεί από τον κόσμο της παράταξης, τονίζει μεταξύ άλλων το ΚΙΝΑΛ .
  • Δημήτρης Καμμένος: Τα ψεύδη του Πάνου Καμμένου ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Ο κ Δημήτρης Καμμένος υπογράμμισε πως ο κ Πάνος Καμμένος εκμεταλλεύτηκε τις δικές του ψήφους στον Πειραιά και έγινε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. .
  • Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Τσίπρα τη Δευτέρα. Επί τάπητος αναμένεται να μπουν όλα τα εθνικά και οικονομικά ζητήματα των τελευταίων ημερών. .
  • Applebaum: Η Ελλάδα κυβερνάται από ακροδεξιούς και ακροαριστερούς λαϊκιστές. Η γνωστή δημοσιογράφος, Anne Applebaum, η οποία έχει τιμηθεί με το βραβείο Πούλιτζερ -τη σημαντικότερη παγκόσμια διάκριση που μπορεί να λάβει ένας δημοσιογράφος- στο φύλλο της Washington Post της Παρασκευής κάνει μία αποτίμηση της τριετούς διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας πως από το 2015 «η Ελλάδα κυβερνήθηκε, και εξακολουθεί να κυβερνάται και τώρα, από μία ιδιότυπη συμμαχία ακροαριστερών και ακροδεξιών λαϊκιστών». .

Οικονομία

  • Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Μοσκοβισί, σε συνέχεια της συμφωνίας του Eurogroup. Ο Επίτροπος Μοσκοβισί θα συναντηθεί κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. .
  • Ο DBRS αναβαθμίζει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας σε Β υψηλό. «Ο DBRS θεωρεί ότι η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα, που δημοσιεύθηκε στις 22 Ιουνίου, δικαιολογεί μία έκτακτη αξιολόγηση του αξιόχρεου», αναφέρει ο οίκος. .
  • Λουκέτο στο Nammos της Μυκόνου για μη έκδοση αποδείξεων ύψους 73.000 ευρώ. Σήμερα είναι το μεγάλο πάρτι της επιχείρησης για τα εγκαίνια της θερινής σεζόν στο οποίο θα συμμετάσχουν celebrities όπως η Τζίτζι Χαντίντ, η Εμιλι Ρατακόφσκι και η Κέιτ Μος. .
  • ΔΝΤ: Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε μείωση συντάξεων - αφορολόγητου. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα υλοποιήσει όσα προβλέπονται το 2019 και το 2020, είπε χθες ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα Πίτερ Ντόλμαν. .
  • Με εμπορικά αντίποινα 12,6 δισ. δολαρίων απαντά στους δασμούς ΗΠΑ ο Καναδάς. Ο Καναδάς ανακοίνωσε σήμερα εμπορικά αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ ύψους 12,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα σε απάντηση στους δασμούς που επέβαλε η Ουάσινκγτον στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. .

Αθλητισμός

  • Μουντιάλ: Στους «8» η Κροατία - Νίκησε τη Δανία στα πέναλτι. Το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ πήρε η Κροατία, που αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη από τη Δανία στη διαδικασία των πέναλτι (3-2), όπου ξόρκισε το «φάντασμα» του Κάσπερ Σμάιχελ. .
  • Εξαιρετικά αμφίβολος για Αγγλία ο Χάμες Ροντρίγκες . Χωρίς τον Χάμες Ροντρίγκες θα παραταχθεί όπως όλα δείχνουν η εθνική Κολομβίας στην αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Αγγλία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου