Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 11 Μαρτίου, 2018

  • Σε ακόμα 15 σταθμούς του μετρό αναμένεται να κλείσουν αύριο, Κυριακή 11 Μαρτίου, οι μπάρες ηλεκτρονικού εισιτηρίου, στο πλαίσιο του σταδιακού κλεισίματος. Όλα αυτά ενώ στο Σύνταγμα μετά από μια εβδομάδα κλεισίματος των θυρών επικρατεί ακόμα χάος και ταλαιπωρία για πολλούς επιβάτες.
  • Στη Νάπολη ιδρύθηκε το Σάββατο διεθνικό κίνημα το οποίο θα πάρει μέρος στις ευρωεκλογές του 2019.
  • Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς καθώς είχαν στην κατοχή τους ταυτότητες αστυνομικών και το υπηρεσιακό όπλο της αστυνομικού - μνηστής του ενός, καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών. 
  • Πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι η μείωση φόρων και εισφορών όπως τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Η σημασία της ειρηνικής συνύπαρξης, της καταλλαγής και της συνεννόησης, της συνεργασίας και του αλληλοσεβασμού, η ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και η αποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο, αποτέλεσαν κεντρικά σημεία της εισηγήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην Ημερίδα «Η θάλασσα που μας ενώνει», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους του Δουβλίνου για να διαμαρτυρηθούν κατά των σχεδίων της κυβέρνησης να φιλελευθεροποιήσει το νομικό καθεστώς γύρω από τις αμβλώσεις, ένα από τα αυστηρότερα παγκοσμίως.
  • Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερμανία η απόφαση Τραμπ για επιβολή δασμών στον εισαγόμενο χάλυβα και στο αλουμίνιο. Από την επιβολή δασμών εξαιρούνται ορισμένες φιλικές χώρες. Η Γερμανία δεν ανήκει σε αυτές.
  • Με τον χαιρετισμό των «γκρίζων λύκων» απευθύνθηκε στο κομματικό του κοινό ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Ένα έθνος, μία σημαία, ένα κράτος, μια πατρίδα» ήταν το σύνθημα του σουλτάνου σε συγκέντρωση στη Μερσίνη.
  • Τη θέση του ότι δεν μπορεί να συσταθεί κυβέρνηση χωρίς το Κίνημα Πέντε Αστέρων επανέλαβε ο υποψήφιος πρωθυπουργός των «πεντάστερων», Λουίτζι Ντι Μάιο.
  • Τους 1.000 ξεπέρασαν οι νεκροί άμαχοι από την έναρξη, την 18η Φεβρουαρίου, της επίθεσης που εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον του ανταρτοκρατούμενου θύλακα της Ανατολικής Γούτα.

Οικονομία

  • Ο κλάδος των τροφίμων και ποτών, ένας από τους πιο δυναμικούς, ανταγωνιστικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, ακόμα και στα χρόνια της ύφεσης, δεν έπαψε να επενδύει, να καινοτομεί και να αναπτύσσει παρουσία στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου και να αυξάνει την αξία των εξαγωγών του, σημείωσε στην ομιλία του στα εγκαίνια της Food Expo 2018 ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
  • «Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο τα προηγούμενα χρόνια, τώρα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και η χώρα αναμένεται να εξέλθει του προγράμματος τον Ιούνιο» τονίζει ο Π.Μοσκοβισί. Ξεκαθαρίζει ότι μετά το τέλος του μνημονίου, θα υπάρξει εποπτεία, αλλά αυτό δεν θα είναι νέο πρόγραμμα με όρους, αλλά μια αξιολόγηση, όπως για κάθε μέλος της ευρωζώνης. «Δεν απαλλάσσουμε τη χώρα από το ένα πρόγραμμα για να τη στείλουμε στο επόμενο» καθιστά σαφές ο Mοσκοβισί.
  • Πολλοί επενδυτές εκτιμούν ότι ο χρυσός τούς διασφαλίζει από τον πληθωρισμό, ότι τα ακίνητα είναι σίγουρη επένδυση και ότι οι μετοχές είναι επισφαλείς. Μια νέα έκθεση ωστόσο δείχνει ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
  • Ενισχύεται σημαντικά η τουριστική ζήτηση της Ελλάδας από τη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία από τις επαφές και διαπραγματεύσεις της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, με παράγοντες της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, τα οποία δείχνουν αύξηση της τάξης του 25-40% των προκρατήσεων.
  • Καχύποπτη σε αρκετές περιπτώσεις είναι η εφορία απέναντι στους φορολογούμενους που ζητούν την έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας είτε για να εισπράξουν χρήματα από το δημόσιο είτε για να μεταβιβάσουν ακίνητο.

Αθλητισμός

  • Με γκολ των Λουίς Σουάρες (15΄) και Φελίπε Κουτίνιο (28΄), οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν εύκολα στο 2-0 και «καθάρισαν» το ματς. Η Έιμπαρ έβαλε δύσκολα στη Ρεάλ, που πάντως κατόρθωσε στο τέλος να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το «Ιπουρούα», χάρις στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τα σχέδιά της για το Champions League της επόμενης περιόδου μπορεί να καταστρώνει η Βαλένθια που νίκησε 2-0 της Σεβίλης στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», «κλειδώνοντας» σε πολύ μεγάλο βαθμό θέση στην προνομιούχο τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος.
  • Ο προπονητής του Πανιωνίου ανέφερε πως δεν θα υπολογίζει πλέον τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Πανιωνίου, μετά τις εμφανίσεις τους.
  • Η ΑΕΚ αγωνίζεται την Κυριακή απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ σε έναν αγώνα που ίσως κρίνει το πρωτάθλημα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η Ένωση πηγαίνει στην Τούμπα για τον τίτλο, αφού το 1992 είχε κάνει τον γύρο του θριάμβου μέσα γήπεδο του ΠΑΟΚ. Θυμηθείτε τι έγινε πριν από 26 χρόνια...
  • Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-1 της Λίβερπουλ στο ντέρμπι της 30ής αγωνιστικής της Premier League και πήρε απόσταση πέντε βαθμών από την σημερινή αντίπαλό της στη 2η θέση. Ο Ράσφορντ «εκτέλεσε» την ομάδα του Κλοπ που είχε ξανά τρομερά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας, ενώ το μοναδικό γκολ της Λίβερπουλ το σημείωσε με αυτογκόλ ο Μπαϊγί. Δύσκολη νίκη απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας πήρε η Τσέλσι, που επικράτησε 2-1 και παρέμεινε στο... κυνήγι της 4ης προνομιούχου θέσης που δίνει το δικαίωμα της απευθείας συμμετοχής στη φάση των ομίλων του Champions League.
  • Για 87 λεπτά ο Αστέρας Τρίπολης κρατούσε το «διπλό»... Ευρώπης στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αλλά ο Ρόμπιν Λουντ είχε διαφορετική άποψη. Το υπέροχο γκολ του Φινλανδού διεθνούς μέσου «έσωσε την παρτίδα» για τον Παναθηναϊκό, που αναδείχθηκε ισόπαλος, 1-1, με τους Αρκάδες κι έμεινε «ζωντανός» στο κυνήγι της 5ης θέσης, που δίνει το ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Ο Μανιάς στο 69΄ με κεφαλιά είχε βάλει μπροστά στο σκορ τον Αστέρα, ωστόσο ο Λουντ ήταν αυτός που «μίλησε» τελευταίος (87΄), στο τρίτο χρονικά ματς της 25ης αγωνιστικής της Super League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου